MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g – BIO PLANET

MĄKI

Wyświetlanie 13–14 z 14 wyników

  • 0 out of 5

    MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g – BIO PLANET

    12,29 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka gryczana pełnoziarnista 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w połączeniu z innymi mąkami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1448 kJ/342 kcal
    Tłuszcz 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
    Węglowodany 67 g
    w tym cukry 0,8 g
    Błonnik 6,3 g
    Białko 10 g
    Sól 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zawierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MARANTA (SKROBIA Z KORZENIA) BEZGLUTENOWA BIO 800 g – HORECA (TERRASANA)

    50,69 

    SKŁADNIKI
    100% maranta trzcinowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów,puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1519 kJ / 362 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 88,2 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 3,4 g
    Białko – 0,3 g
    Sól – 0 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 łyżkę maranty wymieszać z 250 ml zimnej wody, następnie dodać do gorącego dania i podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
top
X