Wyświetlanie 1177–1188 z 1402 wyników
HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g – MOYA MATCHA
36,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
Zielona herbata bancha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych zbiorów, z których powstaje naturalnie zawierają mniej kofeiny (dwa razy mniej niż Sencha lub Gyokuro), mniej substancji aromatycznych za to więcej garbników co daje Banchy jej wyrazisty smak. W Japonii często podaje się ją do posiłków. Jej stosunkowo niska zawartość kofeiny powoduje, że często pije się ją wieczorem. Mniejsza ilość kofeiny (lub teiny, jak często nazywa się ten związek występujący w herbacie) skutkuje również mniejszą goryczką naparu herbacianego w stosunku do Senchy. Nazwa Bancha pochodzi od słów „ban” i „cha.” „Cha” w języku japońskim to herbata. Słowo „ban”(番) ma natomiast podwójne znaczenie. Może być rozumiane jako odpowiednik tego co „zwykłe”, „popularne” lub „codzienne.” Natomiast „ban” zapisane jako 晩o tej samej wymowie oznacza „późno” i odnosi się do późnych zbiorów, z których pochodzą liści wchodzące w skład Banchy. Bancha zyskała na popularności w epoce Edo i jest dzisiaj drugą najczęściej pitą herbatą zieloną w Japonii. Istnieje ponad 20 rodzajów Banchy o różnych stopniach fermentacji i pochodzących z różnych regionów. Bancha jest herbatą często rekomendowaną w diecie wegańskiej ponieważ jest najbogatszych źródeł żelaza pochodzenia roślinnego (38mg / 100g Banchy). Moya Bancha pochodzi z małych rodzinnych upraw w Prefekturze Kagoshima na wyspie Kiushu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ilość herbaty: 3-4 g na 250 ml. Czas parzenia: 3-4 min. Ilość zaparzeń: 3. Temperatura parzenia: 70-80 ℃.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:HERBATA ZIELONA HOJICHA JAPOŃSKA BIO 60 g – MOYA MATCHA
36,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
Zielona herbata hojicha* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Hojicha to wyjątek wsród japońskich herbat a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze przez co jej liście nabierają ciemno- brązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami. W procesie prażenia hojicha traci też swoją zawartość kofeiny dzięki czemu można ją pić przed snem i mogą ją pić dzieci kobiety w ciąży. Proces prażenia zielonej herbaty został wymyślony w latach 20-tych w Kioto i od tego czasu hojicha nieustannie zyskuje na popularności sięgającej już teraz daleko poza granice Japonii. Picie hojichy pomaga regulować ilość cholesterolu oraz cukru w organizmie a tkaże wzmacnia układ odpornościowy. Hojichę, podobnie jak genmaichę, podaje się często w Japonii do posiłków. Można ją parzyć kilkukrotnie choć z reguły 3 parzenia są optymalne. Moya Hojicha pochodzi z niewielkich rodzinnych i ekologicznych upraw na południowej wyspie Kiushu. Proces jej produkcji odbywa się w Uji w Prefekturze Kioto gdzie jest też certyfikowana i poddawana rygorystycznym testom na ewentualne zanieczyszczenia.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ilość herbaty: 2-3 g na 250 ml. Czas parzenia: 1-3 min. Temperatura parzenia: 75-90 ℃.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:HERBATKA ROOIBOS LIŚCIASTA BIO 100 g – LEBENSBAUM
17,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
herbatka Rooibos liściasta* (* certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 – 2 czubate łyżeczki wsypać do filiżanki i zalać 200 ml wrzącej wody, zaparzać przez 8 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty:HERBATKA Z KWIATU ŚLAZU BIO 20 g – DARY NATURY
10,40 złQuick ViewSKŁADNIKI
kwiat ślazu* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna herbatka z kwiatu ślazu. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATKA ZIELE PIOŁUNU BIO 50 g – DARY NATURY
9,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
bylica piołun ziele* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Bylica piołun, powszechnie zwana piołunem, a niekiedy psią rutą, wermutem lub absyntem, to silnie aromatyczna bylina o wysokim stężeniu substancji goryczkowych.
Piołun w połączeniu z szałwią, kolendrą, goździkami i gałką muszkatałową, wykorzystywany jest także w produkcji znanego alkoholu – wermutu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATKA Z OWOCU KOPRU WŁOSKIEGO BIO 50 g – DARY NATURY
7,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
koper włoski owoc* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna herbatka z owocu kopru włoskiego. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATKA BERBERYSOWA BIO 100 g – DARY NATURY
19,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
owoc berberysu* 50 %, owoc róży*, głogu*, jabłka*, tarniny* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATA ZIELONA BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g – DARY NATURY
14,78 złQuick ViewSKŁADNIKI
herbata zielona cejlońska* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną saszetkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 ℃ (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATKA ROZGRZEWAJĄCA BIO 50 g – DARY NATURY
15,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
bez czarny owoc* 20 %, lipa kwiat* 20 %, malina owoc* 10 %, bez czarny kwiat*, cytryna skórka*, tarnina owoc*, tymianek*, jabłko leśne*, wiązówka ziele*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienita owocowo – ziołowa herbatka polecana szczególnie w chłodniejszym sezonie. Kwiaty lipy i owoce czarnego bzu wspierają odporność organizmu, a tymianek i wiązówka wykazują korzystny wpływ na zdrowie układu oddechowego.
Polecana szczególnie z dodatkiem soku z malin lub syropu z kwiatów bzu Dary Natury.SPOSOB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę herbatki zalać 250 ml gorącej wody i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.
Deklarowany korzystny efekt działania po spożyciu 2 naparów dziennie.
Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, zaciemnionym miejscu.Qty:CZEKOLADA Z OLEJEM MCT BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA KETO BIO 40 g – COCOA
14,78 złQuick ViewSKŁADNIKI
nieprażone ziarno kakao*, substancja słodząca: erytrytol*, tłuszcz kakaowy*, sproszkowany olej MCT* (olej MCT z kokosa* 70 %, błonnik z akacji* 30 %), sproszkowany miąższ kokosowy*, wanilia Bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny). Zawartość masy kakaowej minimum 60 %OPIS
Keto czekolada to czekolada deserowa w wersji keto dla osób będących na diecie ketogenicznej lub na diecie low carb.
Idealna jako solo deser, ale też składnik deserów
Zawiera substancję słodzącą. Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2157 kJ/521 kcal
Tłuszcz – 47 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 32 g
Węglowodany – 32 g
w tym cukry – 1,3 g
w tym poliole – 23 g
Błonnik – 12 g
Białko – 6,2 g
Sól – 0,11 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CZEKOLADA Z JAGODAMI I OLEJEM MCT BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA KETO BIO 40 g – COCOA
15,58 złQuick ViewSKŁADNIKI
nieprażone ziarno kakao*, tłuszcz kakaowy*, substancja słodząca: erytrytol*, sproszkowany olej MCT* (olej MCT z kokosa* 70 %, błonnik z akacji* 30 %), liofilizowane jagody* 9 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny). Zawartość masy kakaowej minimum 54 %.OPIS
Keto czekolada to czekolada deserowa w wersji keto o smaku jagodowym dla osób będących na diecie ketogenicznej lub na diecie low carb
Zawiera substancję słodzącą. Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2159 kJ/522 kcal
Tłuszcz – 49 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 32 g
Węglowodany – 37 g
w tym cukry – 6,5 g
w tym poliole – 23 g
Błonnik – 8,4 g
Białko – 3,8 g
Sól – 0,06 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: