Wyświetlanie 1153–1164 z 1402 wyników
NASIONA KONOPI NIEŁUSKANE BIO 250 g – BATOM
16,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
nasiona konopi niełuskane* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Nasiona konopi siewnych niełuskane można spożywać po zmieleniu (warto wcześniej uprażyć je na patelni) jako składnik sałatek, musli, koktajli lub dodatek do wypieków.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1906 kJ/461 kcal
Tłuszcz: 31 g
w tym kwasy nasycone: 3,6 g
Węglowodany: 1,9 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 28 g
Białko: 30 g
Sól: <0,03 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CHASEN – MIOTEŁKA BAMBUSOWA DO MATCHY 48 g – MATCHA MAGIC
47,88 złQuick ViewSKŁADNIKI
bambusOPIS
Tradycyjna miotełka używana podczas japońskiej ceremonii herbacianej, do spieniania herbaty matcha.
Miotełka zwana także pędzelkiem jest wykonana ręcznie z jednego kawałka odmiany bambusa. Precyzyjne nacięcia tworzą elastyczne wąsy, które w dolnej części są delikatnie wygięte a u góry zebrane razem i zakończone specjalną drewnianą rączką.
Chasen najlepiej sprawdzi się z czarką do przygotowywania i picia matchy. Pionowe ścianki czarki i szerokie dno pozwalają łatwo i wygodnie „utrzepać” matchę w wodzie i szybko uzyskać warstwę pianki powierzchni. Należy pamiętać, że temperatura wody, w której przygotowywane jest matcha nie powinna przekraczać 80°C.Wskazówki do ubijania matchy: Ubijanie matchy najlepiej zacząć powoli, delikatnie szorując wąsami chasenu po dnie czarki, pozwala to dobrze zmieszać całą matchę z wodą. Potem przenosimy chasen wyżej, bliżej powierzchni i zaczynamy bardziej energiczne ruchy przypominające literę W lub M przez ok. 10-20 sek.
Warto pamiętać żeby w trakcie mieszania pracować samym nadgarstkiem a nie całą ręką, która szybciej się męczy. Na powierzchni powinien szybko pojawić się cienki kożuszek piany. Idealne spienienie herbaty jest właśnie możliwe dzięki dużej liczbie elastycznych bambusowych wąsów. Czym więcej wąsów w chasenie tym łatwiej uzyskamy tzw. „jaspisowy mus” czyli idealną warstwę pianki.
Dla uzyskania najlepszego efektu miotełkę powinno się zmoczyć w gorącej wodzie przed użyciem i opłukać po wykorzystaniu. Chasen kurczy się przy wysychaniu, staje się wtedy kruchy i podatny na uszkodzenia dlatego warto przechowywać go na specjalnej podstawce naoshi.UWAGA
Nie należy myć w zmywarce!ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywanie chasenu na specjalnej podstawce pomaga zapewnić mu dłuższe życie i zachować odpowiedni kształt. Nie należy natomiast zamykać chasenu w plastikowym opakowaniu ani w żadnym innym szczelnym pojemniku, może to spowodować niezamierzone pojawienie się pleśni na bambusowym trzonku.Qty:HERBATKA KWIAT KONICZYNY CZERWONEJ BIO 25 g – DARY NATURY
13,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
Kwiat koniczyny czerwonej* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 – 15 minut. Pić 1 – 2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty:HERBATKA OCZYSZCZENIE BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g – DARY NATURY
10,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
pokrzywa liść (Urtica dioica)*, perz kłącze (Elymus repens)*, brzoza liść (Betula pendula)*, czernica liść (Vaccinium myrtillus)*, poziomka liść (Fragaria vesca)*, jarzębina owoc (Sorbus aucuparia)*, bez czarny owoc (Sambucus nigra)*, uczep ziele (Bidens tripartita)*, kłącze pięciornika kurzego ziela (Potentilla erecta)*, wrzos kwiat Calluna vulgaris)*, karczoch ziele (Cynara scolymus)* w różnych proporcjach (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suplement diety.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut. Pić 2 razy dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie stosować w trakcie ciąży i podczas karmienia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty:KREM Z ORZECHÓW LASKOWYCH I MIGDAŁÓW BIO 175 g – HORIZON
24,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
prażone ORZECHY LASKOWE* 50 %, MIGDAŁY* 50 %, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 3016 kJ / 730 kcal
Tłuszcz: 66 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,0 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 5,0 g
Białko: 19 g
Sól: 0,31 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY i nasiona sezamu.UWAGA
Mimo dołożenia wszelkich starań produkt może zawierać kawałki łupin i skorupek.
Warstwa oleju na wierzchu nie świadczy o złej jakości produktu. Przed spożyciem krem należy dobrze wymieszać.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.Qty:OCET ZIOŁOWY BIO 500 ml – BYODO
19,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ocet brandy*, ekstrakty ziołowe*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Organiczny ocet ziołowy Byodo idealnie nadaje się do marynowania mięsa, RYB i warzyw, a także do konserwowania owoców i warzyw. Zbilansowany, łagodny i z dodatkiem delikatnych ziół, smakuje również wyśmienicie ze wszystkimi świeżymi sałatkami, zwłaszcza surówkami warzywnymi.
Kwasowość: 5 %.UWAGA
Osad/zmętnienie jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:DAKTYLE SPROSZKOWANE BIO 200 g – HELPA
21,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne daktyle sproszkowane 100 %OPIS
Bio Daktyle sproszkowane to ekologiczne daktyle w formie wygodnego do użycia proszku w praktycznym opakowaniu ze struną.
Co wyróżnia Bio Daktyle sproszkowane?
– To naturalna alternatywa dla cukru
– To nie tylko słodki dodatek do posiłków, ale również źródło błonnika pokarmowego i składników mineralnych. suszonych daktyl i nic więcej
– Możesz dodać je wszędzie tam, gdzie potrzebna jest odrobina słodkości – do owsianek, ciasteczek, ciast i innych deserów. Dodaj odrobinę słodyczy swoim wypiekom i deserom, dzięki Bio Daktylom HELPA. Poznaj alternatywę dla tradycyjnego cukru. Sprawdź, jakie słodkie i pyszne są daktyle!WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1493 kJ / 353 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: 74 g
Błonnik: 11 g
Białko: 2,7 g
Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Na terenie zakładu przetwarzane są surowce zawierające glutenZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.Qty:SÓL WĘDZONA ZIOŁAMI W MŁYNKU 200 g – DARY NATURY
29,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
sól morska 100 %.OPIS
Sól morska wędzona dymem z drewna dębowego z dodatkiem ziół tj. majeranek, tymianek, oregano, cząber oraz jałowiec, doskonale sprawdzi się w każdej kuchni. Nada potrawom wędzony i ziołowy aromat oraz charakterystyczny smak. Polecana jest do pieczonych mięs, warzyw, sosów oraz ryb.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:PRZYPRAWA TANDOORI MASALA BIO 32 g – SONNENTOR
17,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
papryka słodka*, imbir*, kurkuma*, cynamon*, kolendra*, cynamon cassia*, czosnek*, kardamon*, gałka muszkatołowa*, goździki*, chili*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyrusz do kolorowych Indii. Zapachy tej mieszanki sprawią, że Twoje garnki, a Twoje zmysły tańczą.
Ta egzotyczna mieszanka przypraw króluje w indyjskim kurczaku tandoori, daniach z ryżu i potrawach z grilla.INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać zboża zawierające gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.Qty:PAPIER RYŻOWY NA SPRING ROLLSY I SAJGONKI BEZGLUTENOWY BIO (10 szt.) 100 g – AMAIZIN
8,30 złQuick ViewSKŁADNIKI
skrobia z tapioki* 89,3 %, ryż* 10 %, sól 0,7 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Papier ryżowy do spring rolls czy sajgonek to produkt, dzięki któremu można przygotować jeden z najpopularniejszych przysmaków kuchni chińskiej. Wytwarzany jest on z mąki ryżowej. Można w nim umieścić farsz, by przygotować wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju spring rolls czy sajgonki.
W opakowaniu jest 10 sztuk.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jak przygotować 10 sajgonek?
Krok 1: Pokrój 300 g warzyw w cienkie paski. Użyj np. ogórka, marchwi i kiełki fasoli (kiełki fasoli należy najpierw zblanszować)
Krok 2: Wybierz m.in. tofu, krewetki czy kurczaka. Podsmaż 150 g na patelni i w razie potrzeby pokrój w cienkie paski
Krok 3: Przygotuj 50 g makaronu ryżowego zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta, pamiętaj aby makaron przepłukać zimną wodą
Krok 4: Wybierz przyprawy np. kolendrę, szczypiorek lub miętę
Krok 5: Namocz papier jeden po drugim w płaskim naczyniu z letnią wodą na 10 sekund, aż będzie miękki. Następnie umieść je na płaskiej powierzchni
Krok 6: Wypełnij papier wszystkimi składnikami i zwiń go zgodnie z rysunkiem. Podawaj z ulubionym sosem do maczania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1477 kJ/348 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 1,0 g
Sól: 0,44 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowejQty:MYDŁO W KOSTCE DLA DZIECI 90 g – LA DIVA
7,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
Sodium Palmate, Sodium Palm Kernelate, Sodium Cocoate, Aqua, Citric Acid, Parfum, Persea Gratissima Oil, Glycerin, Sodium Chloride, Tetrasodium Etidronate (HEDP), Disodium Distyrylbiphenyl Disulfonate, C12-15 Alkyl Lactate, Allantoin, Tetrasodium EDTA.OPIS
Mydło dla dzieci La Diva ma za zadanie wspierać pielęgnację skóry dziecka, dzięki specjalnej formule przygotowanej z myślą o wrażliwej skórze dziecka. Pomaga utrzymać równowagę nawilżenia i wrażliwość skóry dziecka dzięki zawartemu w nim olejowi z awokado.
Produkt testowany dermatologicznie.SPOSÓB UŻYCIA
Spienić mydło i okrężnymi ruchami wmasować pianę w skórę głowy i ciała. Następnie spłukać dużą ilością wody.UWAGA
Unikać kontaktu z oczami i błoną śluzową. W przypadku kontaktu z oczami przemyć dużą ilością wody. W przypadku wystąpienia reakcji alergicznych skontaktować się z lekarzem.Qty:MAKARON TAJSKI RYŻOWY VERMICELLI 454 g – FARMER
14,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka ryżowa 88 %, woda.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Namocz makaron w zimnej wodzie przez około 5 minut, a następnie dobrze odcedź. W ten sposób makaron jest gotowy do dalszego wykorzystania m.in. do zupy lub do smażonych dań z makaronem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1504 kJ / 354 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 6,0 g
Sól: 0,10 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: