- Przerwa urlopowa od 1. lipca do 20. lipca.
Wyświetlanie 1117–1128 z 1574 wyników
HERBATKA FITNESS BIO (25 x 2 g) 50 g – DARY NATURY
8,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
owoc róży*, owoc jarzębiny*, liście jeżyny*, liście mięty*, owoc kopru włoskiego*, kminek*, kwiat hibiskusa* (w zmiennych proporcjach). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Herbatka na bazie owoców i ziół, która doskonale orzeźwi i pobudzi. Kminek, koper włoski oraz mięta wspomagają trawinie i przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego.
Jarzębina działa regenerująco oraz pomaga organizmowi przezwyciężyć wysiłek i stres. Polecamy jako uzupełnienie codziennej diety, w szczególności osobom dbającym o szczupłą sylwetkę.
Deklarowany korzystny efekt zdrowotny przy spożyciu 2 naparów dziennie.
Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.KOLENDRA LIOFILIZOWANA BEZGLUTENOWA BIO 5 g – DARY NATURY
9,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % kolendra* liofilizowana (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Produkty liofilizowane zachowują w 90 % swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizcji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Liofilizowaną kolendrę z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy, np. do mięs, RYB, zup, sałatek, dań z ryżu i warzyw strączkowych lub jako dodatek do ziołowego naparu.SPOSÓB UŻYCIA
odpowiednią ilość dodać do potrawy lub mieszanki przyprawowej.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i zacienionym miejscu.TRIPHALA W PROSZKU 100 g – SATTVA (FOODS)
13,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
Proszek z owoców: Terminalia chebula 33,33 %, Terminalia bellirica 33,33 %, Emblica officinalis 33,33 %.OPIS
Suplement diety.
Migdałecznik chebułowiec (Terminalia chebula) i liściokwiat garbnikowy (Emblica officinalis) wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
1-3 g dziennie. Można przyjmować z posiłkiem (np. jako dodatek do potraw), jak i pomiędzy posiłkami np. w połączeniu z miodem lub napojem.
Produkt nie powinien być stosowany u dzieci, kobiet w ciąży i w trakcie laktacji. Osoby przyjmujące leki przed spożyciem powinny skonsultować się z lekarzem.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1 łyżeczka (3 g)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.SZAMPON ZIOŁOWY DO WŁOSÓW MIÓD I MIGDAŁY 210 ml – SATTVA
47,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
Aqua, Decyl Glucoside, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Sodium Cocoyl Glycinate, Honey, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Eclipta Prostrata (Bhringraj) Leaf Extract, Nardostachys Jatamansi Rhizome/Root Extract, Emblica Officinalis (Amla) Fruit, Thymus Serpillum (Thyme) Oil, Azadirachta Indica (Neem) Seed Oil, Sapindus Trifoliatus Fruit Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Acrylates Copolymer, Phenoxyethanol, Undecylenoyl Glycine, Capryloyl Glycine, Sodium Benzoate, Citric Acid, Triethanolamine.OPIS
Szampon do każdego rodzaju włosów. Połączenie miodu, olejku migdałowego oraz delikatnych indyjskich ziół idealnie oczyszczają skórę głowy i naturalnie odżywiają włosy.
Do użytku zewnętrznego.SPOSÓB UŻYCIA
Rozprowadzić niewielką ilość szamponu na dłoniach. Nanieść na skórę głowy i włosy. Masować do powstania piany i pozostawić na 5-10 minut. Po tym czasie należy spłukać szampon wodą. W razie potrzeby czynność powtórzyć.UWAGA
Ze względu na naturalne składniki produktu, kolor oraz zapach mogą z czasem ulec zmianie. Jednakże skuteczność pozostaje bez zmian.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscuZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI LIOFILIZOWANY BIO 35 g – DARY NATURY
7,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
zakwas chlebowy ŻYTNI liofilizowany* (mąka ŻYTNIA*, woda). (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Zakwas chlebowy liofilizowany. Bez dodatku drożdży.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotowanie zakwasu:
1. Wybudzanie zakwasu: zawartość saszetki wsypać do szklanego słoika i dolać 35 ml ciepłej wody (40 °C). Wymieszać drewnianą łyżką, nakryć gazą lub papierowym ręcznikiem i odstawić do momentu połączenia składników w jednolitą, gładką masę (ok. 60 min).
2. Dokarmienie zakwasu: do litrowego, szklanego słoika wsypać 200 g mąki, dolać 200 ml ciepłej wody (40 °C), a następnie dodać wybudzony zakwas. Wszystkie składniki wymieszać, nakryć gazą lub papierowym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na 12-20 godzin (w zależności od rodzaju mąki i temperatury otoczenia).
W momencie zwiększenia objętości i pojawienia się pęcherzyków powierza, zakwas jest gotowy do użycia. Porcja przeznaczona do przygotowania około 3 bochenków chleba.UWAGA
Jeśli używamy mniejszej ilości zakwasu a kolejny wypiek planujemy następnego dnia, zakwas powinniśmy przechowywać w ciepłym miejscu i dokarmiać go co 24 godziny. Zakwas dokarmiamy analogicznie, dodając do słoika 35 g mąki i 35 g letniej wody, następnie łącząc składniki drewnianą łyżką lub patyczkiem.
Jeśli planujemy piec chleb okazjonalnie, zakwas przechowujmy w lodówce, pamiętając o tym, by tylko przykryć go zakrętką, a nie zakręcać słoika. Tak przechowywany zakwas nie wymaga codziennego dokarmiania, wystarczy by był karmiony raz w tygodniu. Aby dokarmić zakwas przechowywany w lodówce, należy wcześniej wyciągnąć go z lodówki na ok. 2-3 godziny, następnie dokarmić, wymieszać i znów odstawić w ciepłe miejsce na 10-12 godzin.Przygotowanie chleba:
1. Mąkę (1,8 kg) wsypujemy do misy, mieszamy z solą. Dodajemy aktywny zakwas, wlewamy 1,5 l letniej wody i krótko wyrabiamy ciasto do połączenia składników.
2. Formę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto przekładamy do środka. Zwilżamy dłoń wodą i wyrównujemy wierzch. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 4-5 godziny w ciepłym miejscu, bez przeciągów.
3. Piekarnik rozgrzewamy do 210 °C. Wierzch wyrośniętego ciasta skrapiamy wodą i wkładamy formę do piekarnika. Pieczemy ok. 40 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1558 kJ/368 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 8,3 g
Białko: 9,0 g
Sól: 2,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.SERUM ELIKSIR DO TWARZY KOMPLEKS MINERALNY Z KURKUMĄ 30 ml – SATTVA (AYURVEDA)
49,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
Aqua, Niacinamide, 3-O-Ethyl Ascorbic Acid, Curcuma Longa Root Extract, Propanediol, Betaine, Saccharide Isomerate, Panthenol, Hyaluronic Acid, Glycolic Acid, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Magnesium Aspartate, Zinc Gluconate, Copper Gluconate, Sclerotium Gum, Sodium Gluconate, Parfum, Citric Acid, Sodium Citrate.OPIS
Wyjątkowe serum łączy aktywny kompleks miedzi, magnezu i cynku z kwasem hialuronowym, kwasem glikolowym, niacynamidem, witaminą C i ajurwedyjskim ekstraktem z kurkumy, zapewniając kompleksowe korzyści pielęgnacyjne.SPOSÓB UŻYCIA
Po oczyszczeniu skóry twarzy, nałóż 2-3 krople przy użyciu zakraplacza. Wykonaj delikatny masaż. Stosuj rano, po czym nałóż krem na dzień.UWAGA
Przed zastosowaniem należy wykonać próbę uczuleniową.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu.MAKARON (RYŻOWY RAZOWY) NOODLE SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – TERRASANA
17,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka z ryżu brązowego*, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut, odcedź makaron na sitku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1298 kJ / 309 kcal
Tłuszcz – 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
Węglowodany – 63,6 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 1,8 g
Białko – 5,5 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.CYTRYNIAN MAGNEZU + WITAMINA B6 BEZGLUTENOWY 100 KAPSUŁEK – BIOWEN
45,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
cytrynian magnezu, witamina B6 (P-5-P pirydoksalo-5-fosforan), otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza.Składniki w porcji dziennej (2 kapsułki)
cytrynian magnezu – 1650 mg
magnez – 250 mg (66,7 %)*
Witamina B6 – 10 mg (714 %)*
*referencyjna wartość spożyciaOPIS
Suplement diety.
Magnez – pomaga utrzymać równowagę elektrolitową, zmniejsza zmęczenie, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania: 2 kapsułki dziennie w trakcie posiłku.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zróżnicowany sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Trzymać w temperaturze pokojowej. Chronić przed wilgocią oraz promieniami słonecznymi.ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 25 g – PORTO MUINOS
10,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnikekologiczny)OPIS
Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko do wywaru. Zaleca się używać 1 g alg kombu na 1 litr wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 745 kJ/179 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 18 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 34 g
Białko: 9,2 g
Sól: 5,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI, ryby.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.SYROP KLONOWY C BIO 1,3 kg (950 ml) – HORIZON
111,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny zagęszczony sok z klonu 100 %, klasa COPIS
Idealnie nadaje się jako polewa do deserów, ciast, naleśników. W zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu. Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian.
Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor)
Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor)
Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1470 kJ / 346 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: 86 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym, a po otwarciu w lodówce.MIŁORZĄB JAPOŃSKI – GINKGO BILOBA EKSTRAKT (100 mg) BEZGLUTENOWY 60 KAPSUŁEK – PHARMOVIT (CLEAN LABEL)
39,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
Inulina Orafti®GR, ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego standaryzowany na 24 % glikozydów flawonowych, kapsułka celulozowa Vcaps®: hydroksypropylometyloceluloza, BioPerine® – ekstrakt z owoców pieprzu czarnego standaryzowany na 95 % piperyny.
BioPerine® jest zastrzeżonym znakiem towarowym firmy SABINSA.
VCAPS® jest znakiem towarowym firmy Lonza lub jej oddziałów.Składniki w porcji dziennej – 1 kapsułka
Inulina Orafti®GR – 170 mg
ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego – 100 mg
w tym 24 % glikozydów flawonowych – 24 mg
BioPerine® – ekstrakt z owoców pieprzu czarnego – 3,0 mg
w tym 95 % piperyny 2,85 mgOPIS
Suplement diety.
Miłorząb japoński znany jako ginkgo biloba wspiera funkcje poznawcze oraz pobudza krążenie obwodowe, co przyczynia się do lepszego słyszenia i widzenia. Miłorząb japoński dzięki naturalnie występującym antyoksydantom (glikozydom flawonowym) pomaga w ochronie komórek przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.
Skład wzbogacony został ekstraktem z pieprzu czarnego BioPerine®. Pieprz czarny wspiera trawienie i wchłanianie składników odżywczych oraz zwiększa skuteczność składników ziołowych.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: Spożywać 1 kapsułkę dziennie. Popić wodą (250 ml). Zalecana porcja dzienna to 1 kapsułka.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
Substancje czynne zawarte w ginkgo biloba nasilają działanie leków przeciwzapalnych, moczopędnych i paracetamolu. Osoby z zaburzeniami krzepliwości krwi lub przyjmujące leki rozrzedzające krew powinny zachować szczególną ostrożność podczas przyjmowania preparatu.
Produkt dla dorosłych. Spożywania produktu nie zaleca się kobietom w ciąży i karmiącym piersią.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
Produkt nie zawiera syntetycznych substancji wypełniających, przeciwzbrylających oraz barwników.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Chronić przed światłem. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.