Wyświetlanie 949–960 z 1396 wyników
GRANOLA Z KAKAO BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA BIO 60 g – PAPAGRIN
6,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
kasza gryczana*, jabłko*, słonecznik*, siemię lniane*, rodzynki*, koncentrat soku jabłkowego*, suszone daktyle*, kakao* (3 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Produkt bezglutenowy. Odpowiedni dla wegan.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1920 kJ/459 kcal
Tłuszcz: 17 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 22 g
Białko: 14 g
Sól: 0,07 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ORZECHY, NASIONA SEZAMU.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.Qty:OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN DLA DZIECI BIO 250 ml – ALCE NERO
36,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
oliwa z oliwek extra virgin* (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna – 3478 kJ/828 kcal
Tłuszcz – 92 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 14 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 68 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone – 9,2 g
Węglowodany – 0 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 0 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych i źródeł ciepłaQty:KOZIERADKA MIELONA 60 g – DARY NATURY
6,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
kozieradka mielona 100 %.OPIS
Stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe mieszanek przyprawowych.INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:GOŹDZIKI MIELONE 30 g – DARY NATURY
9,69 złQuick ViewSKŁADNIKI
goździki mielone 100 %.OPIS
Goździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, RYB i marynat. Stosowane są też do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur a także grzanego wina.INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty:CZOSNEK MIELONY 50 g – DARY NATURY
6,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
czosnek mielony 100 %.OPIS
Popularna i znana przyprawa do wszelkich potraw smacznej, domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięso, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa.INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:PAPRYKA SŁODKA MIELONA 60 g – DARY NATURY
7,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
papryka słodka 100 %.OPIS
Dodaje się ją w niewielkich ilościach do gulaszu, sznycli, pieczeni, mięsa z rusztu. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, sosy, potrawy z jaj i białego sera.INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:PIEPRZ CZARNY ZIARNISTY 50 g – DARY NATURY
8,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
pieprz czarny ziarnisty 100 %.OPIS
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, RYB, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych. Grubo tłuczone ziarna doskonale nadają się do przyprawiania steków.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) ŚWIDERKI BIO 250 g – BIO PLANET
11,69 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna mąka z soczewicy czerwonejSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
makaron gotować w osolonej wodzie przez 5 – 8 min. w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1477 kJ / 348 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Weglowodany: 56 g
w tym cukry: 5,1 g
Białko: 26 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:OLIWKI ZIELONE W PLASTERKACH W ZALEWIE BIO 1000 g (600 g) – BIO ORGANICA ITALIA
37,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
oliwki zielone*, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Krojone zielone oliwki konserwowane w solance. Produkt pasteryzowany.
Idealny jako aperitif, przystawka lub jako przyprawa do sałatek, pizzy, bruschetty oraz pierwszych lub drugich dań na bazie mięsa lub ryb.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 573 kJ/139 kcal
Tłuszcz: 13,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 2,2 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 1,2 g
Sól: 3,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.Qty:MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) WARKOCZ 250 g – BARTOLINI
9,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % mąka z soczewicy czerwonej.OPIS
Wysoka zawartość białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
Źródło błonnika, witaminy B1 i kwasu foliowego.
Kwas foliowy pomaga w prawidłowej syntezie aminokwasów i produkcji krwi. Przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży.
Ważny jest zdrowy tryb życia i zbilansowana dieta.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1477 kJ/348 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 5,1 g
Błonnik: 5,8 g
Białko: 26 g
Sól: 0,01 gZawartość składników w 100 g ugotowanego produktu
Błonnik: 4,0 g
Żelazo: 3,7 mg (26 %)**
Mangan: 0,47 mg (24 %)**
Miedź: 0,43 mg (43 %)**
Kwas foliowy: 61,3 mcg (31 %)**
Tiamina: 0,18 mg (16 %)**** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.Qty:MAKARON (KUKURYDZIANY) FALA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI
11,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna mąka kukurydziana.OPIS
Makaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (14 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodąWARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1457 kJ/343 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 74,5 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 1,2 g
Białko: 8,0 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.Qty: