Wyświetlanie 577–588 z 1549 wyników
KSYLITOL 500 g (PUDEŁKO PAPIEROWE) – PIĘĆ PRZEMIAN (FINLANDIA)
27,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
Ksylitol (substancja słodząca) 100 %OPIS
Naturalny produkt pozyskiwany z drewna brzozy. Zamiennik cukru. Znajduje szerokie zastosowanie w kuchni.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 100 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.UWAGA
Nadmierne spożycie może spowodować efekt przeczyszczający. Nie jest zalecany dla dzieci do trzeciego roku życia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej, szczelnie zamknięte.Qty:KSYLITOL 1 kg (TOREBKA PAPIEROWA) – PIĘĆ PRZEMIAN (FINLANDIA)
47,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
Ksylitol (substancja słodząca) 100 %WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.UWAGA
Nadmierne spożycie może spowodować efekt przeczyszczający.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej, szczelnie zamknięte.Qty:ALGI MORSKIE SUSZONE – DULSE BIO 25 g – PORTO MUINOS
14,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
algi morskie dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Namoczyć przez około 5 min. Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 15 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 937 kJ/224 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 21 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 31 g
Białko: 18 g
Sól: 4,4 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.Qty:OLEJEK NA UKĄSZENIA OWADÓW ECO 10 ml – PHYSALIS (PRODUKT SEZONOWY)
47,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
lawenda kolczasta*, eukaliptus cytrynowy*, trawa cytrynowa*, pelargonia pachnąca*, lawenda*, ravintsara*, drzewo herbaciane*, cytryna*, cytronella*, eukaliptus gałkowy*, mięta pieprzowa*, goździk*, róża skalna* (*składniki ekologiczne)OPIS
Idealny do łagodzenia świądu i podrażnień skóry.SPOSÓB UŻYCIA
Stosować regularnie na świąd lub podrażnioną skórę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej.Qty:ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g – PORTO MUINOS
17,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca)OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem.
1 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Stosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litr wrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub z bulionu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu przygotowanego zgodnie z podanym sposobem
Wartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Jod: 118 µg (79 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.UWAGA
Biały nalot, który może pojawić się algach to sól morska.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.Qty:OSTROPEST PLAMISTY ZIARNO BIO 100 g – DARY NATURY
8,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
ostropest plamisty ziarno*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suplement diety.
Ostropest plamisty wspomaga pracę wątroby, trawienie i oczyszcza organizm.SPOSÓB UŻYCIA
Nasiona ostropestu najlepiej zmielić, rozbić, zmiażdżyć.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Pić 3 razy dziennie po 1 filiżance naparu, przygotowanego z 1 łyżeczki nasion ostopestu (4 g) na szklankę wody. Porcja dzienna (3 łyżeczki) zawierają 12 g nasion ostropestu.
Można stosować jako dodatek do sałatek i musli.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temepraturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty:RODZYNKI W SUROWEJ CZEKOLADZIE BIO 70 g – COCOA
15,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
czekolada* (50 %) (nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*), rodzynki* (50 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny). Zawartość masy kakaowej min. 65 %.OPIS
Słodko winne suszone owoce winogron doskonale znane jako sucha przekąska, teraz w parze z ciemną, wyraziście kakaową czekoladą. Słodycz owocu jest zbalansowana intensywnie czekoladowym smakiem i tworzy połączenie doskonałe. Nasze rodzynki w czekoladzie zadowolą lubiących winną słodycz, ale jednocześnie lubiących wyraziście czekoladowy smak.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1940 kJ/465 kcal
Tłuszcz: 25 g
w tym kwasy nasycone: 16 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 49 g
Błonnik: 7 g
Białko: 4 g
Sól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:JAGODY GOJI W SUROWEJ CZEKOLADZIE BIO 70 g – COCOA
17,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
czekolada* 65 % (ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, wanilia Bourbon), jagody goji* 35 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). Zawartość masy kakaowej min. 65 %.OPIS
Wegańska czekolada delikatnie okrywająca te czerwone diamenciki to naprawdę najprzyjemniejszy sposób na delektowanie się źródłem przeciwutleniaczy, witamin i minerałów. Bogate w beta-karoten jagody goji, charakterystyczne w swoim słodko-marchewkowym smaku doskonale pasują do intensywnie kakaowych nut. Czekolada z nieprażonych ziaren kakao zdecydowanie dominuje w tym duecie, ale pozostawia jagodom goji wystarczająco dużo miejsca na wyeksponowanie swojego smaku. Propozycja raczej dla miłośników ciemnej intensywnej czekoladyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2015 kJ/483 kcal
Tłuszcz: 29 g
w tym kwasy nasycone: 18 g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 42 g
Błonnik: 9,0 g
Białko: 9,0 g
Sól: 0,4 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:JAGODY INKASKIE W SUROWEJ CZEKOLADZIE BIO 70 g – COCOA
17,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
czekolada* 65 % (nieprażone ziarna kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*), jagody inkaskie* 35 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). Zawartość masy kakaowej 65 %.OPIS
Jagody Inkaskie znane są z bardzo wytrawnego smaku. Charakterystycznych, kwaśno-słodkich akcentów nie zdominuje nawet ciemna, intensywna czekolada. Chociaż w tej kombinacji wyczuwalne są smaki czekoladowe, to akcenty winne z jagód Inków wydają się najbardziej charakterystyczne dla całego produktu. Propozycja dla tych, którzy lubią ciemną czekoladę, ale z bardzo intensywną nutą owocową.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna 2047 kJ/493 kcal
Tłuszcz: 33 g
w tym kwasy nasycone: 20 g
Węglowodany: 35 g
w tym cukry: 33 g
Błonnik: 14 g
Białko: 6 g
Sól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:ORZECHY LASKOWE W SUROWEJ CZEKOLADZIE BIO 70 g – COCOA
17,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
czekolada* 65 % (nieprażone ziarna kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*), ORZECHY LASKOWE* 35 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). Zawartość masy kakaowej min. 65 %.OPIS
ORZECHY LASKOWE od zawsze zachwycają nas swoim niepowtarzalnym smakiem. Mimo że są wspaniałe same w sobie, my oferujemy je otulone ciemną czekoladą. Charakterystyczny orzechowy smak w czekoladzie nie ginie, a wręcz jest podkreślony kakaową intensywnością. Propozycja dla miłośników ciemnej czekolady.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2561 kJ/619 kcal
Tłuszcz: 51 g
w tym kwasy nasycone: 21 g
Węglowodany: 26 g
w tym cukry: 25 g
Błonnik: 9 g
Białko: 8 g
Sól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać inne ORZECHY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MIGDAŁY W SUROWEJ CZEKOLADZIE BIO 70 g – COCOA
17,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
czekolada* 65 % (nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*), MIGDAŁY* 35 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). Zawartość masy kakaowej min. 65 %.OPIS
MIGDAŁY w czekoladzie COCOA to połączenie najszlachetniejszego z orzechów i surowej czekolady z charakterystyczna cytrusową nutą. Mimo solidnej warstwy czekolady na powierzchni migdała, ten ostatni przebija się ze swoim charakterystycznym orzechowym aromatem. Propozycja dla amatorów orzechów w intensywnej ciemnej czekoladzie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 2474 kJ/597 kcal
Tłuszcz: 47 g
w tym kwasy nasycone: 20 g
Węglowodany: 27 g
w tym cukry: 27 g
Błonnik: 9 g
Białko: 10 g
Sól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać inne ORZECHY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:DAKTYLE W SUROWEJ CZEKOLADZIE BIO 70 g – COCOA
15,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
czekolada* 50 % (nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, wanilia Bourbon*), daktyle* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Słodki, naturalnie miękko-soczysty daktyl w intensywnie czekoladowej otoczce z nieprażonego ziarna kakaowca. Ciemna czekolada o charakterystycznie cytrusowym akcencie delikatnie łagodzi intensywną słodycz owocu i sprawia, że całość nabiera intensywnie kakaowej nuty. Mimo pełnego słodyczy daktyla, jest to propozycja raczej dla lubiących wyraźnie kakaowe wyroby z ciemnej czekolady.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1914 kJ/459 kcal
Tłuszcz: 26 g
w tym kwasy nasycone: 17 g
Węglowodany: 47 g
w tym cukry: 45 g
Błonnik: 10 g
Białko: 5,0 g
Sól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: