Wyświetlanie 565–576 z 1549 wyników
ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 100 g – PORTO MUINOS
24,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów.
Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 3,0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 34 g
Białko: 17 g
Sól: 12,4 g
Jod: 17134 µg (11423 %)**WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionego
Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,68 g
Jod: 3423 µg (2282 %)**** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.Qty:KAPARY MARYNOWANE BIO 100 g (50 g) – BIO PLANET
8,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
kapary*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Idealne jako dodatek do sałatek, pizzy, potraw z makaronu oraz dań mięsnych lub rybnych.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 97 kJ / 23 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,4 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 1,9 g
Sól: 5,9 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 10 dni.Qty:OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN BIO 250 ml – OLANDIA
27,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
oliwa z oliwek extra virgin*, tłoczona na zimno. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi. Spożywanie 30 g (około 2 łyżek stołowych) dziennie, jedno i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych w ramach zrównoważonego sposobu żywienia i aktywnego trybu życia, pomoże uzyskać korzystny efekt zdrowotny.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 3700 kJ/900 kcal
Tłuszcz: 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,5 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 75,8 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 11,7 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.Qty:MĄKA KOKOSOWA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN
13,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka kokosowa odtłuszczona* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej.
Mąkę kokosową można używać:
– jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp
– jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli MLECZNYch i owocowych
– jako panierkę, posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli
– w kuchni azjatyckiej i hinduskiejWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1778 kJ/425 kcal
Tłuszcz: 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 17 g
Błonnik: 37 g
Białko: 20 g
Sól: 0,16 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.Qty:HERBATKA Z OWOCU KOPRU WŁOSKIEGO BIO (25 x 2 g) 50 g – DARY NATURY
9,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
koper włoski owoc* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna herbatka z owocu kopru włoskiego. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną saszetkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATKA POOBIEDNIA BIO (25 x 2 g) 50 g – DARY NATURY
8,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
owoc tarniny* 25 %, kminek*, owoc kopru włoskiego*, liść mięty*, ziele krwawnika*, lebiodki*, kolendra*, rumianek* w różnych proporcjach. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić na kilka minut do zaparzenia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATKA LIŚĆ MIĘTY BIO 25 g – DARY NATURY
6,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
liść mięty pieprzowej* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATKA LIŚĆ MIĘTY BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g – DARY NATURY
9,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
liść mięty pieprzowej* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku pozostawić pod przykryciem na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATKA WSPOMAGAJĄCA PRACĘ WĄTROBY BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g – DARY NATURY
11,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ziele dziurawca*(18 %), ziele rzepiku*, ziele cykorii*, owoc berberysu*, jarzębiny*, ziele karczocha*, kwiatostan kocanki*, kora jesionu*, kwiat nagietka*, owoc jałowca*, korzeń mniszka*, kwiat kocanki*, w różnych proporcjach. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna herbatka z mieszanki ręcznie zebranych ziół.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 saszetkę zalać szklanką wrzątku pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATKA LIŚĆ MNISZKA BIO 25 g – DARY NATURY
6,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
liść mniszka* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATKA DOBRY HUMOR BIO (25 x 2 g) 50 g – DARY NATURY
13,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
imbir*, melisa liść*, pigwowiec owoc*, trawa cytrynowa*, werbena cytrynowa*, kocimiętka ziele*, róża owoc*, róża płatki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną saszetkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATKA ROZMARYNOWA BIO 80 g – DARY NATURY
11,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
rozmaryn* 51 %, róża owoc*, cytryna skórka*, oregano*, trawa cytrynowa* (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Starannie dobrana kompozycja najwyższej jakości ekologicznych owoców i ziół. Rozmaryn i oregano wspierają trawienie. Rozmaryn pomaga również wzmocnić ciało i dodaje energii, a także podobnie jak róża wspiera system odpornościowy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml NAPARU
Wartość energetyczna: 9 kJ / 2 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowdany: 0,4 g
w tym cukry: 0,2 g
Białko: 0,1 g
Sól: 0 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: