- Przerwa urlopowa od 1. lipca do 20. lipca.
Wyświetlanie 541–552 z 1574 wyników
HERBATKA POLECANA PRZY NADMIARZE CHOLESTEROLU BIO 50 g – DARY NATURY
9,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ziele pięciornika kurzego* 15 %, ziele przetacznika* 15 %, kłącze perzu* 15 %, owoc jarzębiny* 15 %, ziele jasnoty*, ziele uczepu*, ziele karczocha*, kwiat przelotu*, kwiat bzu czarnego*, w różnych proporcjach (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.JAŁOWIEC BIO 30 g – DARY NATURY
9,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
Jałowiec* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu: do dziczyzny, baraniny oraz potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.HERBATA ZIELONA JAŚMINOWA BIO (20 x 1,5 g) 30 g – LEBENSBAUM
19,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
zielona herbata jaśminowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
W herbacie tej jaśmin połączono z delikatnym smakiem zielonej herbatySPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 saszetkę włożyć do filiżanki i zalać wodą o temperaturze 80 ℃, zaparzać 3 minuty.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)
111,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę posolić dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1576 kJ/373 kcal
Tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 2,1 g
Błonnik 15 g
Białko 23 g
Sól 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.BATON DAKTYLOWY Z BANANAMI URWIS BEZGLUTENOWY BIO 40 g – ZMIANY ZMIANY
6,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
daktyle*, banany suszone* 25 %, ORZECHY NERKOWCA*, ORZECHY BRAZYLIJSKIE*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Bio Baton bakaliowy z suszonymi bananami „Urwis” wykonany wyłącznie z naturalnych składników jakości ekologicznej.
Wegański, bez dodatku cukru, bez laktozy, wykonany w technologii raw – przetworzony wyłącznie mechanicznie, bez obróbki termicznej.
Wyraźny owocowy smak, o miękkiej konsystencji. Ukochany przez dzieci.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1641 kJ/392 kcal
Tłuszcz: 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 46 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,01 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.UWAGA
Może zawierać małe kawałki łupin orzechów oraz pestek.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.BATON DAKTYLOWY WANILIA – SEZAM MADAGASKAR BEZGLUTENOWY 40 g – ZMIANY ZMIANY
6,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
daktyle, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, wanilia mielona 4 %.OPIS
Baton bakaliowy o smaku chałwy, wykonany w 100 % z naturalnych roślinnych składników. Przetworzony wyłącznie mechanicznie, bez obróbki termicznej. Nie zawiera dodanego cukru, konserwantów, aromatów, spulchniaczy i utwardzaczy ani żadnych dodatków chemicznych. Wegański, bezglutenowy, bez laktozy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1779 kJ / 428 kcal
Tłuszcz: 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 39 g
Białko: 10 g
Sól: 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.BIAŁKO RYŻOWE BIO 500 g – BIO PLANET
41,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne białko z ryżu brązowegoBiałko z ekologicznego ryżu brązowego pozostawia na długo uczucie sytości. Idealnie sprawdzi się dla osób będących na diecie wysokobiałkowej, wegańskiej, a także uprawiających sport.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
5 łyżeczek (15 g) produktu wymieszać z 200 ml soku, MLEKA, napoju roślinnego lub wody.
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1783 kJ/423 kcal
Tłuszcz 8,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g
Węglowodany 4,1 g
w tym cukry 0,5 g
Błonnik 3,4 g
Białko 80 g
Sól 2,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.SOS WEGAŃSKI „JAK OSTRYGOWY” BIO 250 ml – YAKSO
14,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda, syrop z agawy*, sos tamari* [SOJA*, woda, sól morska, koji (Aspergillus oryzae))], skrobia z tapioki*, ocet*, sól morska, grzyby shiitake*, algi kombu. (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Sos na bazie tamari i alg kombu.
Idealny do marynowania, do dań z woka lub jako sos stołowy.
Doskonały do tajskiego curry, makaronów noodle, warzyw przygotowanych techniką stir-fry, seitanu lub jackfruit.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 386 kJ/92 kcal
Tłuszcz – 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,02 g
Węglowodany – 20 g
w tym cukry – 17 g
Błonnik – 0,2 g
Białko – 2,0 g
Sól – 3,4 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.CHASEN – MIOTEŁKA BAMBUSOWA DO MATCHY 48 g – MATCHA MAGIC
47,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
bambusOPIS
Tradycyjna miotełka używana podczas japońskiej ceremonii herbacianej, do spieniania herbaty matcha.
Miotełka zwana także pędzelkiem jest wykonana ręcznie z jednego kawałka odmiany bambusa. Precyzyjne nacięcia tworzą elastyczne wąsy, które w dolnej części są delikatnie wygięte a u góry zebrane razem i zakończone specjalną drewnianą rączką.
Chasen najlepiej sprawdzi się z czarką do przygotowywania i picia matchy. Pionowe ścianki czarki i szerokie dno pozwalają łatwo i wygodnie „utrzepać” matchę w wodzie i szybko uzyskać warstwę pianki powierzchni. Należy pamiętać, że temperatura wody, w której przygotowywane jest matcha nie powinna przekraczać 80°C.Wskazówki do ubijania matchy: Ubijanie matchy najlepiej zacząć powoli, delikatnie szorując wąsami chasenu po dnie czarki, pozwala to dobrze zmieszać całą matchę z wodą. Potem przenosimy chasen wyżej, bliżej powierzchni i zaczynamy bardziej energiczne ruchy przypominające literę W lub M przez ok. 10-20 sek.
Warto pamiętać żeby w trakcie mieszania pracować samym nadgarstkiem a nie całą ręką, która szybciej się męczy. Na powierzchni powinien szybko pojawić się cienki kożuszek piany. Idealne spienienie herbaty jest właśnie możliwe dzięki dużej liczbie elastycznych bambusowych wąsów. Czym więcej wąsów w chasenie tym łatwiej uzyskamy tzw. „jaspisowy mus” czyli idealną warstwę pianki.
Dla uzyskania najlepszego efektu miotełkę powinno się zmoczyć w gorącej wodzie przed użyciem i opłukać po wykorzystaniu. Chasen kurczy się przy wysychaniu, staje się wtedy kruchy i podatny na uszkodzenia dlatego warto przechowywać go na specjalnej podstawce naoshi.UWAGA
Nie należy myć w zmywarce!ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywanie chasenu na specjalnej podstawce pomaga zapewnić mu dłuższe życie i zachować odpowiedni kształt. Nie należy natomiast zamykać chasenu w plastikowym opakowaniu ani w żadnym innym szczelnym pojemniku, może to spowodować niezamierzone pojawienie się pleśni na bambusowym trzonku.