Wyświetlanie 541–552 z 1549 wyników
PODGRZYBEK SUSZONY BIO 20 g – RUNOLAND
10,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny podgrzybek krojony suszonyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1517 kJ / 362 kcal
Tłuszcz – 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 51 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:HERBATA ZIELONA MATCHA BIO 500 g – BIO PLANET
83,18 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna herbata zielona Matcha w proszku 100 %.OPIS
Ekologiczna Matcha to sproszkowana zielona herbata. Proces przygotowywania herbaty to prawdziwa ceremonia, doświadczenie dla zmysłów. Dzięki walorom smakowym, Matcha wykorzystywana jest również jako dodatek do wypieków, lodów, koktajli.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 małą, płaską łyżeczkę herbaty (ok. 2,5 g) zalać 250 ml gorącej, ale nie wrzącej wody (ok. 70-80 st. C), wymieszać szybkimi ruchami do rozpuszczenia proszku i pojawienia się pianki. Aby przygotować matchę w tradycyjny sposób, należy bambusową łyżeczką wsypać porcję herbaty do podgrzanej uprzednio miseczki, zalać gorącą, lecz nie wrzącą wodą, a następnie roztrzepać specjalną bambusową miotełką. Ten ostatni krok sprawia, że napój ma gładką, jedwabistą konsystencję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:HERBATA ZIELONA MATCHA CODZIENNA JAPOŃSKA BIO 100 g – MOYA MATCHA
84,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
Zielona herbata matcha 100 %* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Organiczna matcha z drugiego i trzeciego zbioru. Charakteryzuje się mocnym aromatem z wyczuwalną goryczką i jaśniejszym odcieniem zieleni. Polecana do matcha latte, koktajli oraz jako dodatek do lodów albo wypieków.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zalej łyżeczkę herbaty matcha niewielką ilością ciepłej wody w czarce i energicznie wymieszaj bambusowym mieszadełkiem aż cała matcha się rozpuści a na powierzchni powstanie charakterystyczna gęsta pianka. Następnie powoli dolej wodę tak aby uzyskać porcję ok. 200 ml. Do mieszania najlepiej nadaje się tradycyjny bambusowy chasen czyli mieszadełko. Matchę można też przygotować przy użyciu ręcznego spieniacza do MLEKA, a tradycyjną czarkę zastąpić szklanką lub kubkiem. Woda powinna mieć temperaturę ok. 80°C. Możesz ją uzyskać korzystając z czajnika z miernikiem temperatury lub odstawiając zwykły czajnik z wrzącą wodą na 10 min. Matchy nie powinno się zalewać wrzątkiem gdyż traci wtedy część swoich właściwości odżywczych.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówceQty:ŚLIWKI KALIFORNIJSKIE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 200 g – NATURAVENA
21,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne śliwki kalifornijskie bez pestek suszone 100 %.OPIS
Ekologiczne śliwki kalifornijskie suszone doskonałe jako dodatek do deserów, kompotów oraz jako samodzielna przekąska. Na suszonych śliwkach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu.UWAGA
Śliwki sporadycznie mogą zawierać pestki, bądź ich fragmenty.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1084 kJ/256 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 58 g
w tym cukry: 41 g
Błonnik: 7,0 g
Białko: 2,5 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Prechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KARDAMON MIELONY BIO 10 g – LEBENSBAUM
7,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
kardamon mielony*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Idealny do przyprawiania ryżu, wypieków, dań orientalnych i innych dań.INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ i SELER.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CZOSNEK MIELONY BIO 50 g – DARY NATURY
8,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
czosnek mielony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Doskonale nadaje się jako dodatek serów, sałatek, potraw z grzybów, mięsa, dziczyzny, ryby i sosów. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty:KSYLITOL 1 kg – SANTINI (FINLANDIA)
59,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy.
Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g).
Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.Qty:OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY BIO 500 ml – ALCE NERO
17,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny ocet jabłkowy.OPIS
Ekologiczny, niefiltrowany i niepasteryzowany ocet jabłkowy o kwasowości całkowitej 5 %.UWAGI
Mętny wygląd lub osad wynika z obecności „matki” octu. Dobrze wstrząśnij przed użyciem.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:LUBCZYK BIO 20 g – DARY NATURY
6,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
lubczyk liść* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:GAŁKA MUSZKATOŁOWA MIELONA BIO 30 g – DARY NATURY
17,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
gałka muszkatołowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej.
Gałką możemy przyprawić drób, mięso, jagnięcinę i kiełbasę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty:GORCZYCA BIAŁA BIO 90 g – DARY NATURY
5,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
GORCZYCA biała* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mieloną GORCZYCĘ przyprawia się MASŁA ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz sosów.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:GOŹDZIKI CAŁE BIO 30 g – DARY NATURY
12,48 złQuick ViewSKŁADNIKI
goździki* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Goździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, RYB i marynat. Stosowane też są do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: