Sklep

Wyświetlanie 541–552 z 1549 wyników

  • 0 out of 5

    PODGRZYBEK SUSZONY BIO 20 g – RUNOLAND

    10,49 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny podgrzybek krojony suszony

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1517 kJ / 362 kcal
    Tłuszcz – 4,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 51 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA MATCHA BIO 500 g – BIO PLANET

    83,18 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna herbata zielona Matcha w proszku 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna Matcha to sproszkowana zielona herbata. Proces przygotowywania herbaty to prawdziwa ceremonia, doświadczenie dla zmysłów. Dzięki walorom smakowym, Matcha wykorzystywana jest również jako dodatek do wypieków, lodów, koktajli.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 małą, płaską łyżeczkę herbaty (ok. 2,5 g) zalać 250 ml gorącej, ale nie wrzącej wody (ok. 70-80 st. C), wymieszać szybkimi ruchami do rozpuszczenia proszku i pojawienia się pianki. Aby przygotować matchę w tradycyjny sposób, należy bambusową łyżeczką wsypać porcję herbaty do podgrzanej uprzednio miseczki, zalać gorącą, lecz nie wrzącą wodą, a następnie roztrzepać specjalną bambusową miotełką. Ten ostatni krok sprawia, że napój ma gładką, jedwabistą konsystencję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA MATCHA CODZIENNA JAPOŃSKA BIO 100 g – MOYA MATCHA

    84,99 

    SKŁADNIKI
    Zielona herbata matcha 100 %* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Organiczna matcha z drugiego i trzeciego zbioru. Charakteryzuje się mocnym aromatem z wyczuwalną goryczką i jaśniejszym odcieniem zieleni. Polecana do matcha latte, koktajli oraz jako dodatek do lodów albo wypieków.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zalej łyżeczkę herbaty matcha niewielką ilością ciepłej wody w czarce i energicznie wymieszaj bambusowym mieszadełkiem aż cała matcha się rozpuści a na powierzchni powstanie charakterystyczna gęsta pianka. Następnie powoli dolej wodę tak aby uzyskać porcję ok. 200 ml. Do mieszania najlepiej nadaje się tradycyjny bambusowy chasen czyli mieszadełko. Matchę można też przygotować przy użyciu ręcznego spieniacza do MLEKA, a tradycyjną czarkę zastąpić szklanką lub kubkiem. Woda powinna mieć temperaturę ok. 80°C. Możesz ją uzyskać korzystając z czajnika z miernikiem temperatury lub odstawiając zwykły czajnik z wrzącą wodą na 10 min. Matchy nie powinno się zalewać wrzątkiem gdyż traci wtedy część swoich właściwości odżywczych.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ŚLIWKI KALIFORNIJSKIE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 200 g – NATURAVENA

    21,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne śliwki kalifornijskie bez pestek suszone 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne śliwki kalifornijskie suszone doskonałe jako dodatek do deserów, kompotów oraz jako samodzielna przekąska. Na suszonych śliwkach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu.

    UWAGA
    Śliwki sporadycznie mogą zawierać pestki, bądź ich fragmenty.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna: 1084 kJ/256 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 58 g
    w tym cukry: 41 g
    Błonnik: 7,0 g
    Białko: 2,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Prechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KARDAMON MIELONY BIO 10 g – LEBENSBAUM

    7,79 

    SKŁADNIKI
    kardamon mielony*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealny do przyprawiania ryżu, wypieków, dań orientalnych i innych dań.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ i SELER.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CZOSNEK MIELONY BIO 50 g – DARY NATURY

    8,59 

    SKŁADNIKI
    czosnek mielony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Doskonale nadaje się jako dodatek serów, sałatek, potraw z grzybów, mięsa, dziczyzny, ryby i sosów. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KSYLITOL 1 kg – SANTINI (FINLANDIA)

    59,19 

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy.
    Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g).
    Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY BIO 500 ml – ALCE NERO

    17,20 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ocet jabłkowy.

    OPIS
    Ekologiczny, niefiltrowany i niepasteryzowany ocet jabłkowy o kwasowości całkowitej 5 %.

    UWAGI
    Mętny wygląd lub osad wynika z obecności „matki” octu. Dobrze wstrząśnij przed użyciem.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    LUBCZYK BIO 20 g – DARY NATURY

    6,59 

    SKŁADNIKI
    lubczyk liść* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    GAŁKA MUSZKATOŁOWA MIELONA BIO 30 g – DARY NATURY

    17,19 

    SKŁADNIKI
    gałka muszkatołowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej.
    Gałką możemy przyprawić drób, mięso, jagnięcinę i kiełbasę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    GORCZYCA BIAŁA BIO 90 g – DARY NATURY

    5,99 

    SKŁADNIKI
    GORCZYCA biała* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieloną GORCZYCĘ przyprawia się MASŁA ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz sosów.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    GOŹDZIKI CAŁE BIO 30 g – DARY NATURY

    12,48 

    SKŁADNIKI
    goździki* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Goździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, RYB i marynat. Stosowane też są do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
    Qty:
top