Wyświetlanie 445–456 z 1563 wyników
QUINOA TRÓJKOLOROWA BIO 500 g – THE PLANET
19,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
quinoa biała*, quinoa czerwona*, quinoa czarna* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna quinoa trójkolorowa z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1639 kJ/385 kcal
Tłuszcz 3,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
Węglowodany 70 g
w tym cukry 1,9 g
Błonnik 8,8 g
Białko 13 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MAKARON (KONJAC) SHIRATAKI RICE 1 kg – DIET-FOOD
29,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda, mąka konjac, wodorotlenek wapniaOPIS
Głównym składnikiem Diet Rice jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu.
Produkt 100 % pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok,certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą.
Gotować lub smażyć 2-3 minuty.
Dodać bezpośrednio do potrawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 33 kJ / 8 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: <0,2 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: <0,3 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +5 do +28˚CQty:BŁONNIK WITALNY BIO 150 g – BIO PLANET
21,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
nasiona babki płesznik (Plantago psyllium)* (80 %), łuski babki jajowatej (Plantago ovata)* (20 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczny błonnik witalny jest połączeniem nasion babki płesznik oraz łusek babki jajowatej w proporcji 4:1. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu przewodu pokarmowego. Błonnik witalny najlepiej spożywać w postaci napoju, zalany wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Może stanowić także dodatek do jogurtu, pieczywa lub zagęszczacz do zup i sosów.ZALECANE SPOŻYCIE
nie więcej niż 15 g – tj. 1,5 dołączonej miarki), co odpowiada 12 g błonnika. Podczas spożywania produktu zalecane jest picie dużej ilości płynów. Należy zachować szczególną ostrożność w podawaniu dzieciom. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 791 kJ/189 kcal
Tłuszcz 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 1,7 g
w tym cukry 0,6 g
Błonnik 84 g
Białko 2,4 g
Sól 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ, GORCZYCĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SPIRULINA NIEBIESKA BIO 15 g – BATOM
43,98 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna spirulina niebieskaOPIS
Spirulina w kolorze niebieskim jest to odwodniony proszek składający się wyłącznie z ekstraktu z niebiesko-zielonych mikroalg (Arthrospira platensis).
Skończ z szarymi, deszczowymi dniami: wprowadzamy kolor do gry, a wszystko to bez dodatków do żywności. Magiczny błękit, błękit nieba, błękit królewski – nasze oryginalne algi potrafią wszystko!
Spirulina niebieska sprawdzi się przede wszystkim jako naturalny barwnik. Jest idealnym dodatkiem do shake, smoothie, koktajli, makaronów czy wypieków. Sprawdzi się także jako urozmaicenie podawanych dzieciom potraw, dzięki temu na pewno chętniej będą sięgać po więcej zdrowych posiłków.
Niebieska spirulina jest również świetnym dodatkiem do MLEKA, napój nabierze błękitnego koloru i nie zmieni swojego smaku na rybi. Pół łyżeczki suszonych alg w proszku warto dodać do ciasta naleśnikowego, zmienią one kolor i na pewno zachwycą każdego. Kolejnym efektownym zastosowaniem jest wymieszanie szczypty spiruliny z owsianką lub dodanie jej do puddingu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1475 kJ/352 kcal
Tłuszcz – <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 3,1 g
w tym cukry – 3,1 g
Błonnik – 4,5 g
Białko – 84 g
Sól – 2,9 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu.Qty:BATON BAKALIOWY Z BANANAMI URWIS BEZGLUTENOWY BIO 40 g – ZMIANY ZMIANY
5,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
daktyle*, banany suszone* 25 %, ORZECHY NERKOWCA*, ORZECHY BRAZYLIJSKIE*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Bio Baton bakaliowy z suszonymi bananami „Urwis” wykonany wyłącznie z naturalnych składników jakości ekologicznej.
Wegański, bez dodatku cukru, bez laktozy, wykonany w technologii raw – przetworzony wyłącznie mechanicznie, bez obróbki termicznej.
Wyraźny owocowy smak, o miękkiej konsystencji. Ukochany przez dzieci.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1641 kJ/392 kcal
Tłuszcz: 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 46 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,01 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.UWAGA
Może zawierać małe kawałki łupin orzechów oraz pestek.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:POMIDORY SUSZONE W OLEJU BIO 190 g (SŁOIK) – BIO ORGANICA ITALIA
17,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
pomidory suszone* (65,4 %), olej słonecznikowy* (26,7 %), oliwa z oliwek extra virgin*, ocet winny*, sól, czosnek*, natka pietruszki*, bazylia*, sok z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 890 kJ/213 kcal
Tłuszcz: 14 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 4,9 g
Sól: 2,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.Qty:SYROP Z AGAWY BEZGLUTENOWY BIO 660 g (478 ml) – BIO PLANET
27,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny syrop z agawy 100 %OPIS
Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, naleśników, a także do słodzenia napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1253 kJ / 296 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 69 g
Błonnik: 5,8 g
Białko: 0 g
Sól: 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SYROP Z AGAWY BEZGLUTENOWY BIO 330 g (239 ml) – BIO PLANET
15,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny syrop z agawy 100 %OPIS
Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, naleśników, a także do słodzenia napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1253 kJ / 296 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 69 g
Błonnik: 5,8 g
Białko: 0 g
Sól: 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:JAGODY GOJI SUSZONE BIO 100 g – BIO PLANET
10,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
jagody goji suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Polecamy jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do porannej owsianki, kompotu, ciast, deserów, mogą być również spożywane z gorącą wodą (jako herbatka owocowa).UWAGA
Zalecane spożycie jagód od 10 do 20 g dziennie. Dzieci, kobiety w ciąży oraz karmiące powinny zachować szczególną ostrożność.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1412 kJ / 334 kcal
Tłuszcz – 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 61 g
w tym cukry – 51 g
Błonnik – 6,8 g
Białko – 12 g
Sól – 0,4 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KASZTANY JADALNE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 1 kg – BIO PLANET
69,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne suszone kasztany jadalne 100 %.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczone przez kilka godzin kasztany gotować do miękkości w wodzie, bulionie lub mleku. Tak przygotowane kasztany polecamy do zup, risotto lub do przygotowania deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1674 kJ/397 kcal
Tłuszcz 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 78 g
w tym cukry 25 g
Błonnik 15 g
Białko 5,0 g
Sól 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CHIA – NASIONA SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ BIO 1 kg – BIO PLANET
31,40 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) 100 %.OPIS
Całe lub zmielone nasiona chia można dodawać do musli, jogurtów, sałatek oraz wypieków. Można je również namoczyć w wodzie lub soku i używać jako naturalny zagęszczacz np. do zup.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1824 kJ/443 kcal
Tłuszcz 31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,0 g
Węglowodany 2,0 g
w tym cukry 1,0 g
Błonnik 38 g
Białko 20 g
Sól 0,05 gKwas alfa-linolenowy (kwas tłuszczowy omega-3) 18 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:RYŻ BASMATI BIAŁY BEZGLUTENOWY BIO 1 kg – BIO PLANET
19,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
Ryż Basmati biały* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczny ryż Basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1487 kJ / 350 kcal
Tłuszcz – 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany -78 g,
w tym cukry – 0,1 g
Błonnik – 1,6 g
Białko – 7,4 g
Sól – 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: