Sklep

Wyświetlanie 445–456 z 1563 wyników

  • 0 out of 5

    QUINOA TRÓJKOLOROWA BIO 500 g – THE PLANET

    19,99 

    SKŁADNIKI
    quinoa biała*, quinoa czerwona*, quinoa czarna* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna quinoa trójkolorowa z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1639 kJ/385 kcal
    Tłuszcz 3,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
    Węglowodany 70 g
    w tym cukry 1,9 g
    Błonnik 8,8 g
    Białko 13 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC) SHIRATAKI RICE 1 kg – DIET-FOOD

    29,59 

    SKŁADNIKI
    woda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia

    OPIS
    Głównym składnikiem Diet Rice jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu.
    Produkt 100 % pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok,certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą.
    Gotować lub smażyć 2-3 minuty.
    Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 33 kJ / 8 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,3 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +5 do +28˚C

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    BŁONNIK WITALNY BIO 150 g – BIO PLANET

    21,19 

    SKŁADNIKI
    nasiona babki płesznik (Plantago psyllium)* (80 %), łuski babki jajowatej (Plantago ovata)* (20 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczny błonnik witalny jest połączeniem nasion babki płesznik oraz łusek babki jajowatej w proporcji 4:1. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu przewodu pokarmowego. Błonnik witalny najlepiej spożywać w postaci napoju, zalany wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Może stanowić także dodatek do jogurtu, pieczywa lub zagęszczacz do zup i sosów.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    nie więcej niż 15 g – tj. 1,5 dołączonej miarki), co odpowiada 12 g błonnika. Podczas spożywania produktu zalecane jest picie dużej ilości płynów. Należy zachować szczególną ostrożność w podawaniu dzieciom. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

    Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 791 kJ/189 kcal
    Tłuszcz 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 1,7 g
    w tym cukry 0,6 g
    Błonnik 84 g
    Białko 2,4 g
    Sól 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ, GORCZYCĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SPIRULINA NIEBIESKA BIO 15 g – BATOM

    43,98 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna spirulina niebieska

    OPIS
    Spirulina w kolorze niebieskim jest to odwodniony proszek składający się wyłącznie z ekstraktu z niebiesko-zielonych mikroalg (Arthrospira platensis).
    Skończ z szarymi, deszczowymi dniami: wprowadzamy kolor do gry, a wszystko to bez dodatków do żywności. Magiczny błękit, błękit nieba, błękit królewski – nasze oryginalne algi potrafią wszystko!
    Spirulina niebieska sprawdzi się przede wszystkim jako naturalny barwnik. Jest idealnym dodatkiem do shake, smoothie, koktajli, makaronów czy wypieków. Sprawdzi się także jako urozmaicenie podawanych dzieciom potraw, dzięki temu na pewno chętniej będą sięgać po więcej zdrowych posiłków.
    Niebieska spirulina jest również świetnym dodatkiem do MLEKA, napój nabierze błękitnego koloru i nie zmieni swojego smaku na rybi. Pół łyżeczki suszonych alg w proszku warto dodać do ciasta naleśnikowego, zmienią one kolor i na pewno zachwycą każdego. Kolejnym efektownym zastosowaniem jest wymieszanie szczypty spiruliny z owsianką lub dodanie jej do puddingu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1475 kJ/352 kcal
    Tłuszcz – <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 3,1 g
    w tym cukry – 3,1 g
    Błonnik – 4,5 g
    Białko – 84 g
    Sól – 2,9 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    BATON BAKALIOWY Z BANANAMI URWIS BEZGLUTENOWY BIO 40 g – ZMIANY ZMIANY

    5,59 

    SKŁADNIKI
    daktyle*, banany suszone* 25 %, ORZECHY NERKOWCA*, ORZECHY BRAZYLIJSKIE*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bio Baton bakaliowy z suszonymi bananami „Urwis” wykonany wyłącznie z naturalnych składników jakości ekologicznej.
    Wegański, bez dodatku cukru, bez laktozy, wykonany w technologii raw – przetworzony wyłącznie mechanicznie, bez obróbki termicznej.
    Wyraźny owocowy smak, o miękkiej konsystencji. Ukochany przez dzieci.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1641 kJ/392 kcal
    Tłuszcz: 15 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 46 g
    Białko: 7,0 g
    Sól: 0,01 g
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    UWAGA
    Może zawierać małe kawałki łupin orzechów oraz pestek.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    POMIDORY SUSZONE W OLEJU BIO 190 g (SŁOIK) – BIO ORGANICA ITALIA

    17,19 

    SKŁADNIKI
    pomidory suszone* (65,4 %), olej słonecznikowy* (26,7 %), oliwa z oliwek extra virgin*, ocet winny*, sól, czosnek*, natka pietruszki*, bazylia*, sok z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 890 kJ/213 kcal
    Tłuszcz: 14 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 4,9 g
    Sól: 2,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SYROP Z AGAWY BEZGLUTENOWY BIO 660 g (478 ml) – BIO PLANET

    27,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny syrop z agawy 100 %

    OPIS
    Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, naleśników, a także do słodzenia napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1253 kJ / 296 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany: 71 g
    w tym cukry: 69 g
    Błonnik: 5,8 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SYROP Z AGAWY BEZGLUTENOWY BIO 330 g (239 ml) – BIO PLANET

    15,99 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny syrop z agawy 100 %

    OPIS
    Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, naleśników, a także do słodzenia napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1253 kJ / 296 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany: 71 g
    w tym cukry: 69 g
    Błonnik: 5,8 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    JAGODY GOJI SUSZONE BIO 100 g – BIO PLANET

    10,49 

    SKŁADNIKI
    jagody goji suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Polecamy jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do porannej owsianki, kompotu, ciast, deserów, mogą być również spożywane z gorącą wodą (jako herbatka owocowa).

    UWAGA
    Zalecane spożycie jagód od 10 do 20 g dziennie. Dzieci, kobiety w ciąży oraz karmiące powinny zachować szczególną ostrożność.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1412 kJ / 334 kcal
    Tłuszcz – 3,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 61 g
    w tym cukry – 51 g
    Błonnik – 6,8 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KASZTANY JADALNE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 1 kg – BIO PLANET

    69,20 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne suszone kasztany jadalne 100 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczone przez kilka godzin kasztany gotować do miękkości w wodzie, bulionie lub mleku. Tak przygotowane kasztany polecamy do zup, risotto lub do przygotowania deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1674 kJ/397 kcal
    Tłuszcz 3,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 78 g
    w tym cukry 25 g
    Błonnik 15 g
    Białko 5,0 g
    Sól 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CHIA – NASIONA SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ BIO 1 kg – BIO PLANET

    31,40 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) 100 %.

    OPIS
    Całe lub zmielone nasiona chia można dodawać do musli, jogurtów, sałatek oraz wypieków. Można je również namoczyć w wodzie lub soku i używać jako naturalny zagęszczacz np. do zup.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1824 kJ/443 kcal
    Tłuszcz 31 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,0 g
    Węglowodany 2,0 g
    w tym cukry 1,0 g
    Błonnik 38 g
    Białko 20 g
    Sól 0,05 g

    Kwas alfa-linolenowy (kwas tłuszczowy omega-3) 18 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    RYŻ BASMATI BIAŁY BEZGLUTENOWY BIO 1 kg – BIO PLANET

    19,59 

    SKŁADNIKI
    Ryż Basmati biały* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczny ryż Basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1487 kJ / 350 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany -78 g,
    w tym cukry – 0,1 g
    Błonnik – 1,6 g
    Białko – 7,4 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
top