Sklep

Wyświetlanie 361–372 z 1568 wyników

  • 0 out of 5

    BANANY SUSZONE BIO 400 g – BIO PLANET

    19,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne banany suszone 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne banany suszone to pyszna i ciekawa w smaku pożywna przekąska. Kawałki bananów charakteryzują się miękką, lekko gumowatą konsystencją. Znakomicie smakują prosto z torebki, jak również jako dodatek do dań orientalnych, musli, sałatek owocowych, ciast i deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1575 kJ/372 kcal
    Tłuszcz 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 85 g
    w tym cukry 30 g
    Błonnik 6,0 g
    Białko 3,4 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SYROP Z AGAWY CIEMNY BEZGLUTENOWY BIO 350 g (250 ml) – BIO PLANET

    17,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny syrop z agawy 100 %

    OPIS
    Ekologiczny syrop z agawy powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, naleśników, a także do słodzenia napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1253 kJ/296 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 71 g
    w tym cukry: 69 g
    Błonnik: 5,8 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    POMIDORY SUSZONE W OLEJU BIO 280 g – BIO PLANET

    17,99 

    SKŁADNIKI
    pomidory suszone* 60 %, olej słonecznikowy* 28 %, oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia* 6 %, kapary*, ocet winny*, sól, czosnek*, oregano*, pietruszka*, bazylia* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Idealne jako przystawka lub jako dodatek do sałatek, pizzy oraz dań mięsnych i rybnych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 571 kJ / 139 kcal
    Tłuszcz: 13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
    Węglowodany: 1,5 g
    w tym cukry: 1,4 g
    Błonnik: 7,9 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 2,5 g

    ZALECANE WARUKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 10 dni.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOK Z ACAI NFC BIO 500 ml – BIO PLANET

    31,19 

    SKŁADNIKI
    bezpośredni sok z acai* 100 %
    (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sok z jagód acai bezpośrednio tłoczony NFC (nie z koncentratu). Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g / 100 ml
    Wartość energetyczna: 286 kJ/70 kcal
    Tłuszcz: 6,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
    Węglowodany: <0,5 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 5,2 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 0,02 g

    UWAGI
    Zaleca się spożywać 50 ml czystego soku lub rozcieńczonego wodą przed posiłkiem. Znajdujący się osad jest zjawiskiem naturalnym.
    Przed spożyciem wstrząsnąć.
    Partie mogą się nieznacznie od siebie różnić pod względem koloru, smaku oraz zapachu, co nie stanowi wady jakościowej.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 21 dni

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON PROTEINOWY (Z SOI ZIELONEJ I QUINOA) FETTUCCINE BEZGLUTENOWY BIO 200 g – MAXSPORT

    17,19 

    SKŁADNIKI
    mąka z zielonej SOI* 95%, mąka z quinoa* 5% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny makaron z zielonej SOI, z dodatkiem quinoa, z wysoką zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy albo innego dania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1399 kJ / 334 kcal
    Tłuszcz: 7,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
    Węglowodany: 18,8 g
    w tym cukry: 7 g
    Błonnik: 19,4 g
    Białko: 38 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAKAO SUROWE SPROSZKOWANE BIO 400 g – BIO PLANET

    73,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne kakao surowe sproszkowane 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne kakao sproszkowane otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Ziarna kakao przed zmieleniem zostały głęboko zamrożone (mielenie kriogeniczne), co pozwoliło zachować maksymalną ilość składników odżywczych, a także naturalny smak i aromat produktu. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.
    Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są istotne. Porcja niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 15 g kakao.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2268 kJ/542 kcal
    Tłuszcz – 46 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 29 g
    Węglowodany – 4,7 g
    w tym cukry – 1,2 g
    Błonnik – 28 g
    Białko – 13 g
    Sól – 0 g

    SKŁADNIKI MINERALNE
    Żelazo 13,9 mg (99,3 %*)
    *dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC) UDON BEZGLUTENOWY 270 g (200 g) – DIET-FOOD

    8,99 

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac, wodorotlenek wapnia.

    OPIS
    Głównym składnikiem jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 33 kJ/8 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,3 g
    Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od 5 °C do 28 °C.
    Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC) UDON BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – DIET-FOOD

    11,19 

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, ekologiczna mąka konjac 3,4 %.

    OPIS
    Głównym składnikiem Bio Diet Udon jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.

    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, produkt 100 % pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok, certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 30 kJ / 7 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: <0,2 g
    w tym cukry: <0,1 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: <0,1 g
    Sól: <0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od 5 do 28°C.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA CZERWONA BIO 500 g – BIO PLANET

    9,39 

    SKŁADNIKI
    soczewica czerwona* 99,9 %, olej słonecznikowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 10-15 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1515 kJ/362 kcal
    Tłuszcz 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 60 g
    w tym cukry 2,0 g
    Błonnik 11 g
    Białko 26 g
    Sól 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OCET JABŁKOWY 5 % NIEFILTROWANY DEMETER BIO 750 ml – BEUTELSBACHER

    17,20 

    SKŁADNIKI
    ocet jabłkowy niefiltrowany* (* z upraw biodynamicznych)

    OPIS
    Niepasteryzowany, dlatego zachowane są cenne żywe kultury bakterii octowych. Kwasowość: 5 %. 
    Aromatyczne jabłka stanowią podstawę tego niefiltrowanego i niepasteryzowanego octu jabłkowego.
    Ceniony produkt naturalny zapewniające różnorodne smakowe przyjemności.
    Idealny do doprawiania sałatek oraz jako orzeźwiający napój z dodatkiem wody mineralnej i odrobiną miodu.
    Zawiera naturalny osad. 
    Przed spożyciem wstrząsnąć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 75 kJ / 18 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy nasycone: 0,02 g
    Węglowodany: 0,4 g
    w tym cukry: 0,1 g
    Białko: 0,1 g
    Sól: 0,005 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    GRZYBY CORDYCEPS SINENSIS BIO (500 mg) 100 KAPSUŁEK – PILZE WOHLRAB

    87,19 

    SKŁADNIKI
    sproszkowane grzyby cordyceps sinensis* (kordyceps chiński), otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    Składniki w porcji dziennej – 3 kapsułki
    sproszkowane grzyby cordyceps sinensis – 1500 mg

    OPIS
    Suplement diety.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    3 x 1 kapsułkę dziennie popić szklanką wody przed lub po posiłku.
    Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FIGI SUSZONE BIO 150 g – NATURAVENA

    15,39 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne figi suszone 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne figi mogą stanowić doskonałą przekąskę zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Świetnie nadają się do dosładzania dżemów owocowych. Polecamy jako dodatek do porannej owsianki, ciast, deserów. Na suszonych figach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1269 kJ/301 kcal
    Tłuszcz 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 61 g
    w tym cukry 37 g
    Błonnik 14 g
    Białko 2,5 g
    Sól 0,12 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
top