Wyświetlanie 337–348 z 1396 wyników
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA BIO 420 g – PIĘĆ PRZEMIAN
17,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
płatki OWSIANE* bezglutenowe, mąka OWSIANA* bezglutenowa, mąka z ryżu brązowego*, łuska babki jajowatej*, siemię lniane brązowe*, nasiona chia* – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzać piekarnik do 190 °C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmarować olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami OWSIANYmi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsypać mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewać 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszać ciasto i przełożyć do brytfanki i wsadzić do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjąć z brytfanki i zawinąć w szmatkę. Odstawić do ostygnięcia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1369 kJ/327 kcal
Tłuszcz: 8,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 18 g
Białko: 12 g
Sól: 2,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.Qty:MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z PESTKAMI DYNI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN
18,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka OWSIANA bezglutenowa, płatki OWSIANE bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13 %, mąka teff, płatki teff, siemię lniane, nasiona chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik (góra – dół) do 190 stopni Celsjusza
2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym
3. Wsyp mieszankę do miski
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny
6. Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1559 kJ/373 kcal
Tłuszcz – 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,4 g
Węglowodany – 39 g
w tym cukry – 1,7 g
Białko – 16 g
Sól – 1,7 gINFORMACJA ALLERGENNA
Może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.Qty:MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 420 g – PIĘĆ PRZEMIAN
16,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ryżowa, łuska babki jajowatej, siemię lniane brązowe, nasiona chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), sól himalajska.OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba klasyczna.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik (góra – dół) do 190 stopni Celsjusza
2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym
3. Wsyp mieszankę do miski
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny
6. Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1369 kJ/322 kcal
Tłuszcz – 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,1 g
Węglowodany – 51 g
w tym cukry – 0,9 g
Białko – 12 g
Sól – 2,1 gINFORMACJA ALLERGENNA
Może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.Qty:MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA KETO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN
21,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka MIGDAŁOWA, słonecznik, nasiona chia, pestki dyni bezłuskowej, siemię lniane, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól himalajska.OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba dla osób na diecie ketogenicznej.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik (góra – dół) do 190 stopni Celsjusza
2. Wsyp mieszankę do miski
3. Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj
4. Zagnieć ciasto i uformuj bochenek
5. Wsadź do piekarnika na 80 minut
6. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zwiniety w szmatkę.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1320 kJ/319 kcal
Tłuszcz – 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,4 g
Węglowodany – 3,1 g
w tym cukry – 2,2 g
Białko – 15 g
Sól – 1,3 gINFORMACJA ALLERGENNA
Może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.Qty:MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z CZARNUSZKĄ BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN
18,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka OWSIANA bezglutenowa, słonecznik, płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, czarnuszka 1,2 %, płatki teff, nasiona chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), łuska babki jajowatej, sól kłodawska.OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z czarnuszką.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik (góra – dół) do 190 stopni Celsjusza
2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym
3. Wsyp mieszankę do miski
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny
6. Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1737 kJ/317 kcal
Tłuszcz – 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,5 g
Węglowodany – 36 g
w tym cukry – 1,4 g
Białko – 14 g
Sól – 1,3 gINFORMACJA ALLERGENNA
Może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.Qty:MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA KETO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN
21,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka MIGDAŁOWA, pestki słonecznika, siemię lniane brązowe, nasiona chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), ORZECHY WŁOSKIE 13 %, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól kłodawska.OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z orzechami włoskimi.
Idealna dla osób na diecie ketogenicznej.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik (góra – dół) do 190 stopni Celsjusza
2. Wsyp mieszankę do miski
3. Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj
4. Zagnieć ciasto i uformuj bochenek
5. Wsadź do piekarnika na 80 minut
6. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zwiniety w szmatkę.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1403 kJ/340 kcal
Tłuszcz – 27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,4 g
Węglowodany – 1,9 g
w tym cukry – 1,7 g
Białko – 14 g
Sól – 1,65 gINFORMACJA ALLERGENNA
Może zawierać orzechy.UWAGA
Może zawierać kawałki łupin.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.Qty:MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ŻURAWINĄ BEZGLUTENOWA 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN
19,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka OWSIANA bezglutenowa, płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka teff, żurawina suszona 10 % (żurawina suszona 62 %, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, płatki teff, chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), łuski babki jajowatej, sól himalajska.OPIS
Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z żurawiną.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 1492 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 8,4 g
Błonnik: 15 g
Białko: 13 g
Sól: 1,9 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.Qty:MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA JASNEGO BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 440 g – PIĘĆ PRZEMIAN
16,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka ryżowa biała, mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ryżowa pełnoziarnista, maranta trzcinowa, tapioka, płatki OWSIANE bezglutenowe, łuska babki jajowatej, inulina, sól kłodawska, drożdże.OPIS
Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Wsyp mieszankę do miski.
2. Dolej 500 ml ciepłej wody i dokładnie wymieszaj.
3. Zagnieć ciasto.
4. Włóż do piekarnika nagrzanego do 30 – 40 ℃ na 90 min.
5. Po wyrośnięciu ponownie zagnieć i uformuj bochenek.
6. Włóż chleb do piekarnika i zwiększ temperaturę do 220 ℃. Piecz 80 min. Przechowuj zawinięty w szmatkę.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchego produktu
Wartość energetyczna: 1596 kJ/346 kcal
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 10 g
Białko: 6,4 g
Sól: 2,3 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.Qty:ZAKWAS Z BURAKÓW NIEPASTERYZOWANY BEZGLUTENOWY 500 ml – KROKUS
19,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda źródlana, burak czerwony 41 %, czosnek, sól, liść laurowy, ziele angielskie.OPIS
Produkt niepasteryzowany w ciągłej fermentacji. Podczas otwierania może ulec wzburzeniu.
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Spożywać około pół szklanki dziennie, najlepiej na czczo lub po posiłku. Zakwas można pić na zimno lub po podgrzaniu do temperatury pokojowej (nie doprowadzać do wrzenia).WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 50 kJ/12 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,8 g
w tym cukry: 0,3 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0,75 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, selerZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 14 dni.Qty:CYNK 3X IMMUNITY BEZGLUTENOWY 100 KAPSUŁEK – HEMPKING (BIOWEN)
45,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
cynk (cytrynian, pikolinian, diglicynian), inulina (korzeń cykorii), otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza.Składniki w 1 kapsułce
Cytrynian cynku – 15 mg
w tym cynk – 5 mg (50 %)**
Pikolinian cynku – 25 mg
w tym cynk – 5 mg (50 %)**
Diglicynian cynku – 18 mg
w tym cynk – 5 mg (50 %)**
Inulina – 250 mg
**referencyjna wartość spożyciaOPIS
Suplement diety.
Cynk:
Poprawia kondycję skóry, włosów i paznokci.
Wspomaga funkcjonowanie układu odpornościowego.
Wspomaga ochronę DNA, białek i lipidów przed uszkodzeniami oksydacyjnymi.
Wpływa na płodność oraz rozmnażanie.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania – 1 kapsułka dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Trzymać w temperaturze pokojowej. Chronić przed wilgocią oraz promieniami słonecznymi.Qty:CHLEB OMEGA-3 KROJONY BIO 300 g – TERRASANA
20,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda, OWIES* 29 %, nasiona słonecznika* 13 %, ocet jabłkowy*, siemię lniane* 9 %, pestki dyni* 7 %, nasiona babki płesznik*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Jeśli jesteś miłośnikiem chleba i unikasz PSZENICY, wybierz tę doskonałą alternatywę. Ten specjalny chleb omega-3 zawiera więcej składników odżywczych niż chleb PSZENNY lub orkiszowy.
Jest starannie zbilansowany, aby zapewnić 70 % zalecanego dziennego spożycia ALA, jeśli spożywasz około 2000 kcal dziennie. Ten chleb bogaty w kwasy Omega spełnia wszystkie wymagania.
Jest odżywczy, wygląda i smakuje zdrowo, ma wysoką zawartość błonnika, zawiera 11 g białka i niezbędne tłuszcze omega-3. Tłuszcze, których często brakuje w typowej diecie.
Zastanawiasz się, z czego składa się ten chleb omega-3? Przede wszystkim OWIES i nasiona, a nasiona lnu dostarczają najwięcej dobroci omega-3.
Opakowanie zawiera 5 kromek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1231 kJ/296 kcal
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
Węglowodany: 18 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 8,1 g
Białko: 11 g
Sól: 1,0 g
kwas alfa-linolenowy: 2,3 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, NASIONA SEZAMU i orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SOK Z MŁODEGO JĘCZMIENIA BIO (500 mg) 560 TABLETEK – BIO ORGANIC FOODS
192,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny sok z młodego JĘCZMIENIAOPIS
Suplement diety.
100 % ekologiczny sok z młodego JĘCZMIENIA suszony w niskiej temperaturze i prasowany pod ciśnieniem powietrza do postaci tabletki.
1 tabletka zawiera 500 mg soku z młodego jęczmienia.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia to 2 gramy (4 tabletki).
Połowę porcji dziennej 2 tabletki (1 gram) należy spożyć rano na czczo 30 minut przed śniadaniem oraz drugą połowę porcji dziennej należy spożyć wieczorem minimum 2 godziny po kolacji, najlepiej tuż przed snem.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w chłodnym i suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty: