Sklep

  • 0 out of 5

    POMIDORY SUSZONE W OLEJU BIO 280 g (130 g) – BIO PLANET

    17,99 

    SKŁADNIKI
    pomidory suszone* 60 %, olej słonecznikowy* 28 %, oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia* 6 %, kapary*, ocet winny*, sól, czosnek*, oregano*, pietruszka*, bazylia* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Idealne jako przystawka lub jako dodatek do sałatek, pizzy oraz dań mięsnych i rybnych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 571 kJ / 139 kcal
    Tłuszcz: 13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
    Węglowodany: 1,5 g
    w tym cukry: 1,4 g
    Błonnik: 7,9 g
    Białko: 1,1 g
    Sól: 2,5 g

    ZALECANE WARUKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 10 dni.

    Quick View
  • 0 out of 5

    HERBATKA ZIELE PIOŁUNU BIO 50 g – DARY NATURY

    10,49 

    SKŁADNIKI
    bylica piołun ziele* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bylica piołun, powszechnie zwana piołunem, a niekiedy psią rutą, wermutem lub absyntem, to silnie aromatyczna bylina o wysokim stężeniu substancji goryczkowych.
    Piołun w połączeniu z szałwią, kolendrą, goździkami i gałką muszkatałową, wykorzystywany jest także w produkcji znanego alkoholu – wermutu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
  • 0 out of 5

    SOJA EDAMAME W ZALEWIE BIO 200 g (130 g) – RAPUNZEL

    10,49 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna SOJA edamame, woda, sól morska

    OPIS
    Ziarna SOI Edamame zawierają dużo białka i są źródłem błonnika pokarmowego. Warzywo to jest bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, szczególnie w Japonii, Chinach, jak również na Hawajach.
    Podczas gotowania ziarna zmieniają kolor od jasnozielonego do beżowego.
    Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna: 416 kJ/100 kcal
    Tłuszcz: 5,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 2,9 g
    w tym cukry: 2,1 g
    Błonnik: 5,2 g
    Białko: 8,0 g
    Sól: 0,69 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
  • 0 out of 5

    KASZTANY JADALNE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 200 g – BIO PLANET

    17,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne suszone kasztany jadalne 100 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczone przez kilka godzin kasztany gotować do miękkości w wodzie, bulionie lub mleku. Tak przygotowane kasztany polecamy do zup, risotto lub do przygotowania deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1674 kJ/397 kcal
    Tłuszcz 3,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 78 g
    w tym cukry 25 g
    Błonnik 15 g
    Białko 5,0 g
    Sól 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
  • 0 out of 5

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z PESTKAMI DYNI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    19,19 

    SKŁADNIKI
    mąka OWSIANA bezglutenowa, płatki OWSIANE bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13 %, mąka teff, płatki teff, siemię lniane, nasiona chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

    OPIS
    Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Nagrzej piekarnik (góra – dół) do 190 stopni Celsjusza
    2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym
    3. Wsyp mieszankę do miski
    4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody
    5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny
    6. Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1559 kJ/373 kcal
    Tłuszcz – 15 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,4 g
    Węglowodany – 39 g
    w tym cukry – 1,7 g
    Białko – 16 g
    Sól – 1,7 g

    INFORMACJA ALLERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
  • 0 out of 5

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA KETO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    23,19 

    SKŁADNIKI
    mąka MIGDAŁOWA, słonecznik, nasiona chia, pestki dyni bezłuskowej, siemię lniane, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

    OPIS
    Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba dla osób na diecie ketogenicznej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Nagrzej piekarnik (góra – dół) do 190 stopni Celsjusza
    2. Wsyp mieszankę do miski
    3. Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj
    4. Zagnieć ciasto i uformuj bochenek
    5. Wsadź do piekarnika na 80 minut
    6. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zwiniety w szmatkę.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1320 kJ/319 kcal
    Tłuszcz – 24 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,4 g
    Węglowodany – 3,1 g
    w tym cukry – 2,2 g
    Białko – 15 g
    Sól – 1,3 g

    INFORMACJA ALLERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
  • 0 out of 5

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z CZARNUSZKĄ BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    19,19 

    SKŁADNIKI
    mąka OWSIANA bezglutenowa, słonecznik, płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, czarnuszka 1,2 %, płatki teff, nasiona chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), łuska babki jajowatej, sól kłodawska.

    OPIS
    Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z czarnuszką.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Nagrzej piekarnik (góra – dół) do 190 stopni Celsjusza
    2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym
    3. Wsyp mieszankę do miski
    4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody
    5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny
    6. Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1737 kJ/317 kcal
    Tłuszcz – 20 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,5 g
    Węglowodany – 36 g
    w tym cukry – 1,4 g
    Białko – 14 g
    Sól – 1,3 g

    INFORMACJA ALLERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
  • 0 out of 5

    KADZIDEŁKA INDYJSKIE CEDR (15 szt.) 30 g – SATTVA (WELLNESS)

    13,39 

    OPIS
    Cedr jest drzewem z rodziny sosnowatych, który jest uznawany za zioło ochronne. Wykorzystywany jest do wszelkiego rodzaju rytuałów i obrzędach. Posiada wspaniały aromat, który utrzymuje się w naszym pomieszczeniu.
    Kadzidła wytwarzane są z esencji kwiatów, ziół, drewna, żywic roślinnych i miodu. Ręcznie zwijany na bambusa. To kadzidło wytwarzane jest ręcznie z 400 letnią tradycją. Nie zawiera syntetycznego zapachu, składników ani produktów petrochemicznych.
    Opakowanie zawiera 15 patyczków.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Zapal kadzidełko małym płomieniem. Zdmuchnij płomień. Kadzidło będzie się tlić przez 60-70 minut.

    Quick View
  • 0 out of 5

    KADZIDEŁKA INDYJSKIE LOTOS (15 szt.) 30 g – SATTVA (WELLNESS)

    13,39 

    OPIS
    Kwiat lotosu uznawany w Indiach za roślinę świętą i zapewniającą szczęście. Niepowtarzalny, a przy tym delikatny zapach kadzidełka działa uspokajająco, relaksująco i odprężająco, wnosi świeżość i równowagę do pomieszczenia.
    Doskonale sprawdzą się podczas medytacji, ćwiczeń Jogi. Kadzidła wytwarzane są z esencji kwiatów, ziół, drewna, żywic roślinnych i miodu. Ręcznie zwijane na bambusa. To kadzidło wytwarzane jest ręcznie z 400 letnią tradycją.
    Nie zawiera syntetycznego zapachu, składników ani produktów petrochemicznych.
    Opakowanie zawiera 15 patyczków.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Zapal kadzidełko małym płomieniem. Zdmuchnij płomień. Kadzidło będzie się tlić przez 60-70 minut.

    Quick View
  • 0 out of 5

    SOK Z RÓŻY NFC NA ODPORNOŚĆ 250 ml – POLSKA RÓŻA

    17,19 

    SKŁADNIKI
    sok bezpośredni z owoców róży (Rosa rugosa) 100 %.

    OPIS
    Sok bezpośrednio tłoczony NFC (nie z koncentratu) z owoców róży, nieklarowany, pasteryzowany.
    Sok z owoców róży, ze względu na bardzo wysoką zawartość naturalnej witaminy C (450 mg w 100 ml soku po pasteryzacji) jest najlepszym produktem na odporność – jedną z funkcji witaminy C w organizmie jest wspomaganie działania układu odpornościowego.
    Zawiera naturalnie występujące cukry. Owoce pochodzą z rodzinnej plantacji od polskich, zaprzyjaźnionych plantatorów.

    Witamina C pomaga w:
    – prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
    – zmniejszeniu uczucia zmęczenia i znużenia
    – przyczynia się do zwiększenia przyswajania żelaza.

    Opakowanie zawiera 5 sugerowanych porcji produktu. Jedna porcja stanowi 50 ml.
    Ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. W celu uzyskania korzystnego działania należy spożyć przynajmniej 3 ml soku dziennie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 214 kJ/51 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 7,7 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g
    Witamina C: 450 mg (562 %)*
    * dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 10 dni. Chronić przed światłem.

    Quick View
  • 0 out of 5

    CUKIER TRZCINOWY PANELA BIO 500 g – BIO PLANET

    11,59 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny cukier trzcinowy nierafinowany Panela 100 %.

    OPIS
    Produkowany z zagęszczonego soku z trzciny cukrowej, który jest następnie suszony i rozdrabniany. Panela zawdzięcza swoje właściwości obecności melasy, która zwiększa wartość cukru i nadaje mu niepowtarzalny, karmelowy smak i złotą barwę. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1634 kJ/390 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 97 g
    w tym cukry 96 g
    Błonnik 0 g
    Białko 0 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
  • 0 out of 5

    MIGDAŁY W BIAŁEJ POLEWIE Z SOLĄ BIO 70 g – COCOA

    17,20 

    SKŁADNIKI
    polewa* 65 % (cukier kokosowy*, tłuszcz kakaowy*, MIGDAŁY*, sproszkowany miąższ kokosowy*, wanilia Bourbon*, sól himalajska <1 %), MIGDAŁY* 35 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny). Zawartość masy kakaowej min. 36 %.OPIS
    Migdałowa słodycz wzbogacona została kremową konsystencją białej polewy.
    MIGDAŁY, biała polewa, sól himalajska tworzą unikalną kompozycję, która uwielbiana jest pod każdą szerokością geograficzną.
    Idealna przekąska dla każdego, w każdym wieku i o każdej porze!
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2669 kJ/645 kcal
    Tłuszcz: 54 g
    w tym kwasy nasycone: 18 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 20 g
    Błonnik: 9,0 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0,37 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać inne ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
top

Select at least 2 products
to compare