Wyświetlanie 325–336 z 1396 wyników
WORKI NA ODPADY BIO I ZMIESZANE 6 L 30 szt. (KOMPOSTOWALNE I BIODEGRADOWALNE) – BIOBAG
14,10 złQuick ViewSKŁADNIKI
100% tworzywo Mater-BiOPIS
Worki BioBag są w 100% biodegradowalne i kompostowalne. Powstają z innowacyjnego tworzywa Mater-Bi, którego głównym składnikiem jest skrobia ziemniaczana. Nadają się do małych pojemników kuchennych i pojemników na kompost. Mogą być używane do przechowywania i oddzielania świeżej żywności w lodówce, przenoszenia jedzenia, np. śniadania do pracy lub na piknik, podczas zakupów do warzyw i owoców na wagę – jako alternatywa dla zwykłych toreb plastikowych.
Wymiary worka: 36 x 37 cm
Są odpowiednie do
– odpadów organicznych i zmieszanych,
– użycia w domowych i komunalnych kompostownikach.Zalety
– są trwałe, estetyczne,
– przyjazne dla planety: w pełni biodegradowalne i kompostowalne (zgodnie z europejską normą EN-13432). Ich zdolność do rozkładu w warunkach kompostowych jest powierdzona certyfikatami: OK Compost Vincotte oraz Seedling DIN CERTCO.
Worki BioBag w warunkach kompostowych (w obecności tlenu i wyspecjalizowanych mikroorganizmów) rozkładają się w około 45 dni.UWAGA
Przechowywać poza zasięgiem dzieci.Qty:KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA BIO 400 ml – AMAIZIN
12,69 złQuick ViewSKŁADNIKI
kokos* (85 %), woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1221 kJ / 292 kcal
Tłuszcz: 30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25 g
Węglowodany: 4 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 0 g
Białko: 1,4 g
Sól: < 0,1 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Włożyć do lodówki (temperatura 5 stopni Celsjusza) na 12 godzin. Pożądaną ilość kremu umieścić w misce i miksować do uzyskania kremowej konsystencji.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.Qty:NAPÓJ OWSIANO – MIGDAŁOWY BEZ DODATKU CUKRÓW BIO 1 L – NATUMI
12,50 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda, OWIES* (14 %), MIGDAŁY* (3 %), emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Jest to produkt w 100 % roślinny, nie zawiera laktozy. Wstrząsnąć przed użyciem.
Produkt UHT.
Zawiera naturalnie występujące cukry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna 233 kJ/56 kcal
Tłuszcz: 1,9 g
w tym kwasy nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 8,3 g
w tym cukry: 5,6 g
Błonnik: 0,4 g
Białko: 1,1 g
Sól: 0,09 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dniQty:CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 350 g (230 g) (SŁOIK) – BIO PLANET
8,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
ciecierzyca*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 588 kJ / 140 kcal
Tłuszcz: 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Weglowodany: 18 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 7,2 g
Białko: 7,9 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.Qty:FASOLKA ZIELONA W ZALEWIE BIO 340 g (185 g) (SŁOIK) – BIO PLANET
7,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
fasolka szparagowa zielona* 54,4 %, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 105 kJ / 25 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Weglowodany: 2,2 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 1,8 g
Sól: 0,43 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.Qty:RYŻ DO SUSHI BIO 500 g – BIO PLANET
12,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny ryż do sushi 100 %.OPIS
Ekologiczny ryż biały okrągły doskonały do sushi. Grube, okrągłe, lekko przezroczyste ziarna gwarantują idealny smak sushi. Polecamy również do zup, sałatek i jako składnik farszów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukany ryż gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1481 kJ/349 kcal
Tłuszcz 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 79 g
w tym cukry 0,2 g
Błonnik 1,1 g
Białko 6,5 g
Sól 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KADZIDŁO INDYJSKIE CYNAMON (15 szt.) 30 g – SATTVA (WELLNESS)
13,28 złQuick ViewOPIS
Aromat cynamonowego kadzidła, określany jest jako korzenny, przyprawowy, słodki. Według starodawnej medycyny ajurwedyjskiej zapach cynamonu przyciąga do naszego życia obfitość, pieniądze i radość życia. Łagodzi także napięcia, relaksuje umysł i działa jako delikatny afrodyzjak.
Kadzidła wytwarzane są z esencji kwiatów, ziół, drewna, żywic roślinnych i miodu. Ręcznie zwijane na bambusa.To kadzidło wytwarzane jest ręcznie z 400 letnią tradycją. Nie zawiera syntetycznego zapachu, składników ani produktów petrochemicznych.
Opakowanie zawiera 15 patyczków.SPOSÓB UŻYCIA
Zapal kadzidełko małym płomieniem. Zdmuchnij płomień. Kadzidło będzie się tlić przez 60-70 minut.Qty:TRIPHALA W PROSZKU 100 g – SATTVA (FOODS)
13,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
Proszek z owoców: Terminalia chebula 33,33 %, Terminalia bellirica 33,33 %, Emblica officinalis 33,33 %.OPIS
Suplement diety.
Migdałecznik chebułowiec (Terminalia chebula) i liściokwiat garbnikowy (Emblica officinalis) wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
1-3 g dziennie. Można przyjmować z posiłkiem (np. jako dodatek do potraw), jak i pomiędzy posiłkami np. w połączeniu z miodem lub napojem.
Produkt nie powinien być stosowany u dzieci, kobiet w ciąży i w trakcie laktacji. Osoby przyjmujące leki przed spożyciem powinny skonsultować się z lekarzem.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1 łyżeczka (3 g)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty:MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA OWSIANEGO BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BAUCK HOF
18,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka OWSIANA bezglutenowa* 34 %, skrobia kukurydziana*, mąka razowa z prosa brązowego*, mąka gryczana razowa*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*), sól kamienna, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko wyrobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub do natłuszczonej foremki (25 x 10 cm).
Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką ryżową (1 – 2 łyżki). Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut.
Nagrzać piekarnik do 250°C (górna i dolna grzałka). Piec chleb przez 10 minut w temperaturze 250°C na średnim ruszcie, następnie zmniejszyć temperaturę pieczenia do 220°C i piec kolejne 50 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1469 kJ/347 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 5,4 g
Białko: 6,6 g
Sól: 2,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ i ŁUBIN.ZALECANE WARUNKI PRZECHOYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:HERBATKA ZIELE OSTROŻENIA BIO 100 g – DARY NATURY
12,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne ziele ostrożenia warzywnego 100 %.OPIS
Ekologiczna herbatka z ziela ostrożenia. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje. Ostrożeń należy do rodziny astrowatych. Dawniej wierzono, że ma on magiczną, oczyszczającą moc i wykorzystywano go jako składnik szamańskich mikstur. Współcześnie z ziela ostrożenia tłoczy się zdrowe soki oraz stosuje jako składnik smacznych, ziołowych herbatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.
Pić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA WIELOZIARNISTEGO BEZGLUTENOWA (SKANDYNAWSKA) BIO 600 g – BAUCK HOF
20,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
płatki OWSIANE pełnoziarniste bezglutenowe*, nasiona dyni*, nasiona słonecznika*, mielone siemię lniane*, NASIONA SEZAMU*, siemię lniane*, nasiona chia – szałwia hiszpańska (Salvia hispanica)*, płatki jaglane pełnoziarniste*, mielone łuski babki jajowatej*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mieszanka na chleb zmieniający życie Wunderbrod – to skandynawska (norweska) receptura na chleb stworzona przez pastora Eastona Marks`a – który opiera się na pozytywnych doświadczeniach z płatkami owsianymi norweskich poszukiwaczy przygód i narciarzy. Opracował on i udoskonalił mieszankę na ten chleb w ścisłej współpracy z czołowymi norweskimi sportowcami i aktywną rodziną sportową. W swojej książce Levekraft, Marks wyjaśnia swoje holistyczne podejście do sportowców, polegające na poprawie szybkości i wytrzymałości poprzez powolny trening połączony z przyjemnością wolno pieczonego chleba owsianego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania zalać 550 ml wrzącej wody i wymieszać. Pozostawić do nasączenia na 20 minut, następnie uformować chleb i położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub włożyć do foremki. Piec w uprzednio nagrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku przez 70 minut (górna i dolna grzałka).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1949 kJ/468 kcal
Tłuszcz: 28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g
Węglowodany: 29 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 13 g
Białko: 20 g
Sól: 1,5 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, GORCZYCĘ i łubin.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.Qty:MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PROBIO
15,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka z sorgo*, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, psyllium*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Sypka mieszanka do przygotowania chleba.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem i posypanej mąką formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia. Piec 10 min w nagrzanym do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C. Chleb wyjąć z formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1497 kJ/358 kcal
Tłuszcz: 5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 66 g
w tymcukry: 0,8 g
Błonnik: 6,0 g
Białko: 7,2 g
Sól: 2,5 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SEZAM.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.Qty: