Sklep

  • 0 out of 5

    KSYLITOL PUDER 350 g – SANTINI (FINLANDIA)

    27,20 

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    Quick View
  • 0 out of 5

    NASIONA BROKUŁU BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY

    8,99 

    SKŁADNIKI
    nasiona brokuła* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
    W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach.
    Przy nasionach grubych, np. groch, SOJA, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
  • 0 out of 5

    HERBATKA LIŚĆ SZAŁWII BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g – DARY NATURY

    9,79 

    SKŁADNIKI
    Liść szałwii* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną saszetkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 – 15 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Quick View
  • 0 out of 5

    HERBATA BIAŁA Z ALOESEM (WHITE TEA WITH ALOE VERA) BIO (17 x 1,8 g) 30,6 g – YOGI TEA

    15,19 

    SKŁADNIKI
    bazylia*, biała herbata*, werbena cytrynowa*, lukrecja*, stokrotka pospolita*, herbata zielona jaśminowa* (herbata zielona*, kwiat jaśminu*), cynamon*, rozmaryn*, szałwia*, korzeń kurkumy*, koper włoski*, łuski kakao*, korzeń prawoślazu*, jagody cytryńca*, miąższ z aloesu* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Odnalazłeś siebie! Ta pyszna herbata z aloesem, pustynną rośliną zwaną również „źródłem wiecznej młodości”, kurkumą i rumiankiem nawilża i rozświetla Cię i Twoją skórę od wewnątrz. Subtelna szlachetność tej lekkiej herbaty ogarnie Cię całym swoim pięknem.
     Herbata dla wszystkich poszukujących wewnętrznego blasku.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Torebkę zalać 250 ml świeżo przegotowanej wody i pozostawić do zaparzenia na około 5 minut lub dłużej w celu uzyskania mocniejszego smaku.

    UWAGI
    Zawiera lukrecję – chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
  • 0 out of 5

    HERBATKA DOBRY HUMOR PIRAMIDKI BIO (15 x 3 g) 45 g – DARY NATURY

    11,39 

    SKŁADNIKI
    imbir*, melisa liść*, pigwowiec owoc*, trawa cytrynowa*, werbena cytrynowa*, kocimiętka ziele*, róża owoc*, róża płatki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 – 15 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
  • 0 out of 5

    HERBATKA Z JEŻÓWKI PURPUROWEJ BIO 50 g – DARY NATURY

    10,49 

    SKŁAD
    jeżówka purpurowa ziele (Echinacea purpurea – herba)* 100%.
    *produkt rolnictwa ekologicznego

    OPIS
    Jeżówka purpurowa wspiera zdrowie układu odpornościowego, górnych dróg oddechowych oraz dróg moczowych. Polecana jest do systematycznego stosowania, szczególnie w sezonie jesienno-zimowym.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 2 razy dziennie.

    PRZECHOWYWANIE
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
  • 0 out of 5

    WŁOSZCZYZNA (WARZYWA SUSZONE) BIO 75 g – BATOM

    11,99 

    SKŁADNIKI
    marchew*, pietruszka korzeń*, por*, SELER korzeń*, cebula* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka warzyw suszonych to idealna podstawa do przygotowywania zup i sosów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Włoszczyznę należy gotować 15 minut.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY i sezam.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
  • 0 out of 5

    HUMMUS NATURALNY BIO 190 g – VEGA UP

    7,79 

    SKŁADNIKI
    gotowana ciecierzyca* (28,5 %), gotowany groch* (28,5 %), woda, olej słonecznikowy*, sok z cytryn*, tahini (pasta SEZAMOWA)*, sól morska, czosnek*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt homogenizowany z dodatkiem przypraw. Może być wykorzystany jako dip do przekąsek lub past kanapkowych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 848 kJ/203 kcal
    Tłuszcz: 14 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
    Węglowodany: 12 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Błonnik: 4,1 g
    Białko: 5,1 g
    Sól: 0,93 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ, SELER, SOJĘ, orzeszki ziemne.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    Quick View
  • 0 out of 5

    HERBATKA LIŚĆ MELISY BIO 100 g – DARY NATURY

    23,19 

    SKŁADNIKI
    Liść melisy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Quick View
  • 0 out of 5

    SÓL EPSOM (KĄPIELOWA) 1 kg – BATOM

    17,39 

    SKŁADANIKI
    Siarczan magnezu siedmiowodny

    OPIS
    Siarczan magnezu siedmiowodny może być stosowany zewnętrznie: do kąpieli oraz wewnętrznie jako środek przeczyszczający (wymieszać 1 łyżkę soli w szklance wody i wypić).

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SOJĘ, SELER i SEZAM.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

    Quick View
  • 0 out of 5

    WANILIA BOURBON LASKA BIO (1 szt.) – LEBENSBAUM

    15,79 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna wanilia Bourbon 100 %.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
  • 0 out of 5

    WANILIA BOURBON MIELONA BIO 5 g – LEBENSBAUM

    17,19 

    SKŁADNIKI
    wanilia Bourbon mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
top

Select at least 2 products
to compare