- Przerwa urlopowa od 1. lipca do 20. lipca.
Wyświetlanie 217–228 z 1586 wyników
CYNAMON CEJLOŃSKI MIELONY BIO 50 g – DARY NATURY
13,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
cynamon cejloński mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki.
Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuCZĄBER BIO 20 g – DARY NATURY
5,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
cząber* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Cząber poleca się głównie do potraw z fasoli strączkowych. Przyprawia się nim też zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.CZOSNEK PŁATKI BIO 50 g – DARY NATURY
7,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
czosnek suszony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Popularna i znana przyprawa do wszelkich potraw, smacznej domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięso, dziczyznę, ryby i sosy.
Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuGORCZYCA BIAŁA BIO 90 g – DARY NATURY
5,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
GORCZYCA biała* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mieloną GORCZYCĘ przyprawia się MASŁA ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz sosów.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.GOŹDZIKI MIELONE BIO 30 g – DARY NATURY
13,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
goździki mielone* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Goździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, RYB i marynat. Stosowane też do wyrobó cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.KOLENDRA MIELONA BIO 30 g – DARY NATURY
6,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
kolendra* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuKOZIERADKA ZIARNO BIO 60 g – DARY NATURY
8,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
kozieradka* 100% (certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby.
Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.KOZIERADKA MIELONA BIO 60 g – DARY NATURY
9,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
kozieradka mielona* 100 %. (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby.
Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuKURKUMA BIO 50 g – DARY NATURY
7,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
kurkuma* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu.
Można dodawać ją do musztardy i sosów.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuLIŚĆ LAUROWY BIO 10 g – DARY NATURY
6,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
liść laurowy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp.
Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuMAJERANEK BIO 15 g – DARY NATURY
5,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
majeranek* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, RYB, pasztetów i omletów.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.