Wyświetlanie 181–192 z 1402 wyników
CHILI PŁATKI BIO 30 g – DARY NATURY
14,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
chilli* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Chili nadaje przyprawom pikantny smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, RYB, potraw jarzynowych i sosów.
Chili ma również doskonały wpływ na trawienie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATKA OCZYSZCZENIE BIO 50 g – DARY NATURY
9,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
pokrzywa liść (Urtica dioica)*, perz kłącze (Elymus repens)*, brzoza liść (Betula pendula)*, czernica liść (Vaccinium myrtillus)*, poziomka liść (Fragaria vesca)*, jarzębina owoc (Sorbus aucuparia)*, bez czarny owoc (Sambucus nigra)*, uczep ziele (Bidens tripartita)*, kłącze pięciornika kurzego ziela (Potentilla erecta)*, wrzos kwiat Calluna vulgaris)*, karczoch ziele (Cynara scolymus)* w różnych proporcjach. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suplement diety.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Jedną czubatą łyżeczkę (1,5 g) herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie stosować w trakcie ciąży i podczas karmienia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty:CYNAMON CEJLOŃSKI MIELONY BIO 200 g – DARY NATURY
41,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
cynamon cejloński mielony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników.
Przyprawa nadaje się także do podkreślenia smaku i aromatu różnych napojów, herbat, kaw, gorących czekolad oraz nalewek.
Niewielką ilość stosuje się również podczas przyrządzania mięs oraz niektórych dań egzotycznych.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:PRZYPRAWA DO KACZKI BIO 40 g – DARY NATURY
11,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
cząber ogrodowy*, jałowiec*, tymianek*, estragon*, pieprz czarny*, majeranek*, czosnek*, anyż*, goździki*, cynamon* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATKA OWOCOWY RAJ BIO 100 g – DARY NATURY
13,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
owoc czarnej porzeczki*, jabłka*, berberysu*, aronii*, bzu*, głogu*, jarzębiny*, tarniny*, róży*, kwiat hibiskusa* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSOB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Można pić bez ograniczeń.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATKA ZDROWE TĘTNICE BIO 50 g – DARY NATURY
9,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
owoc róży* 25 %, ziele rdestu ptasiego*, liść brusznicy*, miodunki*, pokrzywy*, lebiodki*, krwawnika*, skrzypu*; naowocnia fasoli*, kwiat głogu* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kompozycja starannie wyselekcjonowanych ekologicznych ziół i owoców. Krwawnik może pomóc w obniżeniu cholesterolu we krwi oraz w utrzymaniu prawidłowej funkcji naczyń krwionośnych. Pokrzywa wspomaga krążenie żylne a ziele skrzypu utrzymuje elastyczność tętnic. Dzika róża przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego.SPOSÓB PPRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATKA NA CHRYPKĘ BIO (25 x 2 g) 50 g – DARY NATURY
10,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
liść babki zwyczajnej*, ziele ślazu* (po 15 %), ziele macierzanki*, liść podbiału*, miodunki*, kwiat ślazu*, pączki sosny*, korzeń biedrzeńca*, kłącze mydlnicy* (w różnych proporcjach) (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Według literatury zielarskiej właściwości ziół wchodzących w skład kompozycji mogą mieć korzystny wpływ na układ oddechowy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.ZALECANE SPOŻYCIE
Pić 2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:YERBA MATE GREEN DESPALADA 400 g – MATE GREEN
33,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
yerba mate green (Ilex Paraguariensis).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wsyp yerba mate do naczynia (nieco ponad połowę). Połóż dłoń na wierzchu naczynia i odwróć je do góry nogami. Powoli przechyl naczynie prawą stroną do góry, tak aby susz ułożył się na ukos. Umieść bombillę w pustej przestrzeni, zalej gorącą wodą o temperaturze 70 – 80 stopni Celsjusza. Odczekaj 3 minuty. Możesz zaparzyć tę samą porcję liści kilka razy. Możesz użyć ciepłej wody lub zimnej wody.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.Qty:MAKARON (Z CIECIERZYCY I BRĄZOWEGO RYŻU) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
15,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
50 % mąka z ciecierzycy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1505 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 4,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 59 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 7,9 g
Białko: 15 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ I BRĄZOWEGO RYŻU) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
15,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
50 % mąka z czerwonej soczewicy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
Źródło błonnika pokarmowego i białka.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1410 kJ/333 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 62 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 15 g
Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANBE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MATERO CERAMICZNE MARMOL BLUE 350 ml – ORGANIC MATE GREEN
39,50 złQuick ViewOPIS
Produkt wykonany z ceramiki, przeznaczony do przygotowywania i spożywania naparu z yerba mate.
Yerba mate to aromatyczny napar z liści ostrokrzewu paragwajskiego. Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie od wieków cieszy się ogromną popularnością.UWAGA
Zaleca się przepłukanie wrzątkiem przed pierwszym użyciem.SPOSÓB CZYSZCZENIA
Myć wodą z detergentem. Można myć w zmywarce.Qty:KSYLITOL 250 g – SANTINI (FINLANDIA)
17,69 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy.
Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru.
Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g).
Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.Qty: