- Przerwa urlopowa od 1. lipca do 20. lipca.
Wyświetlanie 1489–1500 z 1586 wyników
SOK Z ACAI NFC BIO 500 ml – BIO PLANET
31,40 złQuick ViewSKŁADNIKI
bezpośredni sok z acai* 100 %
(*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Sok z jagód acai bezpośrednio tłoczony NFC (nie z koncentratu). Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g / 100 ml
Wartość energetyczna: 286 kJ/70 kcal
Tłuszcz: 6,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: <0,5 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 5,2 g
Białko: 0,9 g
Sól: 0,02 gUWAGI
Zaleca się spożywać 50 ml czystego soku lub rozcieńczonego wodą przed posiłkiem. Znajdujący się osad jest zjawiskiem naturalnym.
Przed spożyciem wstrząsnąć.
Partie mogą się nieznacznie od siebie różnić pod względem koloru, smaku oraz zapachu, co nie stanowi wady jakościowej.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 21 dniKAKAO SUROWE SPROSZKOWANE BIO 400 g – BIO PLANET SUPERFOODS
73,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne kakao surowe sproszkowane 100 %.OPIS
Ekologiczne kakao sproszkowane otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Ziarna kakao przed zmieleniem zostały głęboko zamrożone (mielenie kriogeniczne), co pozwoliło zachować maksymalną ilość składników odżywczych, a także naturalny smak i aromat produktu. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są istotne. Porcja niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 15 g kakao.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2268 kJ/542 kcal
Tłuszcz – 46 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 29 g
Węglowodany – 4,7 g
w tym cukry – 1,2 g
Błonnik – 28 g
Białko – 13 g
Sól – 0 gSKŁADNIKI MINERALNE
Żelazo 13,9 mg (99,3 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.MAKARON (KONJAC) UDON BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – DIET-FOOD
11,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda oczyszczona, ekologiczna mąka konjac 3,4 %.OPIS
Głównym składnikiem Bio Diet Udon jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, produkt 100 % pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok, certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 30 kJ / 7 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: <0,2 g
w tym cukry: <0,1 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: <0,1 g
Sól: <0,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 5 do 28°C.SOCZEWICA CZERWONA BIO 500 g – BIO PLANET
9,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna soczewica czerwona 100 %.OPIS
Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Sposób przygotowania: uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 10-15 min. Posolić pod koniec gotowania.Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna 1515 kJ/362 kcal Tłuszcz 2,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 60 g w tym cukry 1,5 g Błonnik 11 g Białko 26 g Sól 0 g
Informacja alergiczna
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.GRZYBY CORDYCEPS SINENSIS BIO (500 mg) 100 KAPSUŁEK – PILZE WOHLRAB
87,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
sproszkowane grzyby cordyceps sinensis* (kordyceps chiński), otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza. (*certyfikowany składnik ekologiczny)Składniki w porcji dziennej – 3 kapsułki
sproszkowane grzyby cordyceps sinensis – 1500 mgOPIS
Suplement diety.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
3 x 1 kapsułkę dziennie popić szklanką wody przed lub po posiłku.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.KASZA JAGLANA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg – THE PLANET
13,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna kasza jaglana 100 %.OPIS
Ekologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. Sposób przygotowania: uprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min.Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna 1498 kJ/354 kcal Tłuszcz 3,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g Węglowodany 70 g w tym cukry 1,6 g Błonnik 3,0 g Białko 9,3 g Sól 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.SOCZEWICA ZIELONA BIO 400 g – BIO PLANET
13,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna soczewica zielona 100 %.OPIS
Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1241 kJ/296 kcal
Tłuszcz 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 30 g
w tym cukry 2,0 g
Błonnik 31 g
Białko 26 g
Sól 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.SOCZEWICA ZIELONA BIO 1 kg – BIO PLANET
29,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna soczewica zielona 100 %.OPIS
Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1241 kJ/296 kcal
Tłuszcz 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 30 g
w tym cukry 2,0 g
Błonnik 31 g
Białko 26 g
Sól 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.ŚLIWKI KALIFORNIJSKIE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 400 g – THE PLANET
37,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne śliwki kalifornisjkie bez pestek suszone 100%.OPIS
Ekologiczne śliwki kalifornijskie suszone doskonałe jako dodatek do deserów, kompotów oraz jako samodzielna przekąska. Na suszonych śliwkach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu.UWAGA
śliwki sporadycznie mogą zawierać pestki, bądź ich fragmenty.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1084 kJ/256 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 58 g
w tym cukry 41 g
Błonnik 7,0 g
Białko 2,5 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.NAPÓJ OWSIANY BANANOWO – KAKAOWY BEZ DODATKU CUKRÓW BIO 250 ml – THE BRIDGE
5,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda źródlana, puree bananowe* (14 %), OWIES* (10,5 %), olej słonecznikowy*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* (0,8 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Pyszny o każdej porze dnia, doskonały dla osób na diecie wegańskiej, jak i w przypadku nietolerancji na LAKTOZĘ, jako zamiennik MLEKA krowiego.
Produkt UHT. Przed każdym użyciem wstrząsnąć.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 222 kJ / 53 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 8,6 g
w tym cukry: 6,2 g
Białko: 1,2 g
Sól: 0,08 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.JAGODY ACAI LIOFILIZOWANE SPROSZKOWANE BIO 100 g – BIO PLANET SUPERFOODS
41,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne jagody acai liofilizowane sproszkowane 100 %.OPIS
Ekologiczne sproszkowane jagody acai to bardzo cenny i ciekawy dodatek do diety. Dzięki zastosowanej metodzie liofilizacji, gotowy produkt zachowuje pełnię składników odżywczych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
wymieszać 1 łyżeczkę (około 2 g) z ulubionym koktajlem, sokiem, jogurtem lub innym deseremWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2337 kJ/567 kcal
Tłuszcz: 49 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
Węglowodany: 8,6 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 26 g
Białko: 9,7 g
Sól: 0,09 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.MAKARON PROTEINOWY (Z CIECIERZYCY) ŚWIDERKI 1 kg – BARTOLINI
27,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % mąka z ciecierzycy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g ugotowanego produktu
Wartość energetyczna: 1492 kJ/355 kcal
Tłuszcz: 5,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 5,3 g
Błonnik: 13 g
Białko: 20 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
W zakładzie produkowane są również wyroby zawierające JAJA i GLUTEN, które pomimo dołożenia starań mogą wystąpić w produkcieZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym