Wyświetlanie 1477–1488 z 1502 wyników
ŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM BIO 1 kg – BIO PLANET
80,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
żurawina* (60 %), koncentrat soku jabłkowego* (39 %), olej słonecznikowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna żurawina suszona cięta słodzona sokiem jabłkowym to doskonała i pożywna samodzielna przekąska. Polecamy również jako dodatek do deserów, płatków śniadaniowych, ciast, lodów oraz jako składnik sosów i potraw mięsnych.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1382 kJ/326 kcal
Tłuszcz 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 77 g
w tym cukry 58 g
Błonnik 4,0 g
Białko 1,5 g
Sól 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:PŁYN DO ZMIĘKCZANIA TKANIN LAWENDOWY (KONCENTRAT) ECO 750 ml (30 PRAŃ) – ALMAWIN
16,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
>=5 <15% kationic surfactants, <5% parfumes (natural essential lavander oil*), Linalool. *0,4% of the total of the ingredients are from organic farming. Further ingredients: water, isopropanol, citric acid, 99% of the total of the ingredients are of natural origin. (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Zmiękczacz do tkanin AlmaWin Lawenda sprawia, że pranie jest miękkie. Naturalne olejki eteryczne zapewniają przyjemny naturalny zapach. Włókna prania są jednocześnie chronione i zmiękczane.
Ilość prań – 30ZASTOSOWANIE
Dozować bezpośrednio do szufladki na płyn zmiękczający.
Nie używać do odzieży z mikrofibry i odzieży funkcjonalnej.
Nie stosować bezpośrednio na tkaniny.
Pranie w pralce (4-5 kg suchego prania): 1 nakrętka= 30 ml. Dla efektu: miekkich tkanin: 25 ml; bardzo miękkich tkanin: 30 ml; ekstra miękkich tkanin: 35 ml.
Pranie ręczne: 15 ml na 5 l wody.UWAGI
Przebadany dermatologicznie. Zawiera linalol. Może powodować reakcje alergiczne.SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.Qty:MIESZANKA SUPER DETOX MIX W PROSZKU BIO 300 g – DIET-FOOD
61,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
trawa z PSZENICY*, JĘCZMIEN*, kakao*, chlorella*, spirulina*, lucuma*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Z połączenia tych niezwykłych składników powstał nasz Bio Detox, to produkt kompletny, który jest nie tylko genialnym źródłem białka roślinnego, ale również rewelacyjnym detoxem dla naszych ciał, jego regularne stosowanie pozwoli zapewnić zdrowy i świeży wygląd.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszać jedną łyżkę (ok. 15 g) z ulubionym mlekiem, jogurtem lub sokiem, dodać do płatków, deserów lub sałatek. Możesz również dodać do ulubionego shake’a. Aby skutecznie poprawić samopoczucie spożyć przynajmniej 1 łyżkę dziennie. Przy takim stosowaniu opakowanie wystarczy na około 1,5 miesiąca.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1248 kJ/298 kcal
Tłuszcz: 4,5 g
w tym kwasy nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 27 g
w tym cukry: 5,7 g
Błonnik: 40 g
Białko: 26 g
Sól: 0,3 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SYROP DAKTYLOWY BIO 1,2 kg – BIO PLANET
48,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne daktyle 100 %OPIS
Ekologiczny syrop z daktyli polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, naleśników, a także do słodzenia napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1697 kJ / 399 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 98 g
w tym cukry: 98 g
Białko: 1,6 g
Sól: 0,3 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MORINGA SPROSZKOWANA BIO 500 g – BIO PLANET
43,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna moringa (Moringa oleifera) – liście sproszkowane 100 %.OPIS
Ekologiczna sproszkowana moringa otrzymywana jest przez zmielenie liści wiecznie zielonego, tropikalnego drzewa Moringa oleifera nazywanego drzewem życia. Polecamy szczególnie podczas wysiłku umysłowego oraz fizycznego.
Suplement diety, wysoka zawartość błonnika pokarmowego, potasu, żelaza, wapnia, źródło białka.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna – 1845 kJ/440 kcal
Tłuszcz – 9,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,1 g
Węglowodany – 55 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 27 g
Białko – 20 g
Sól – 0,19 g
Składniki mineralne
Żelazo – 47,07 mg (336 %*)
Wapń – 2290 mg (286 %*)
Potas – 1910 mg (96 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).ZALECANE SPOŻYCIE
18 g dziennie tj. 3 miarki dołączone do produktu. Zalać wodą lub dodać do koktajli owocowych lub soków warzywnych. Zawartość składników mineralnych w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu: żelazo 8,47 mg (61 %*), wapń 412,2 mg (52 %*), potas 343,8 mg (17 %*). Moringa pomaga utrzymać prawidłowy poziom glukozy.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MORINGA SPROSZKOWANA BIO 150 g – BIO PLANET
16,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna moringa (Moringa oleifera) – liście sproszkowane 100 %.OPIS
Ekologiczna sproszkowana moringa otrzymywana jest przez zmielenie liści wiecznie zielonego, tropikalnego drzewa Moringa oleifera nazywanego drzewem życia. Polecamy szczególnie podczas wysiłku umysłowego oraz fizycznego.
Suplement diety, wysoka zawartość błonnika pokarmowego, potasu, żelaza, wapnia, źródło białka.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna – 1845 kJ/440 kcal
Tłuszcz – 9,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,1 g
Węglowodany – 55 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 27 g
Białko – 20 g
Sól – 0,19 g
Składniki mineralne
Żelazo – 47,07 mg (336 %*)
Wapń – 2290 mg (286 %*)
Potas – 1910 mg (96 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).ZALECANE SPOŻYCIE
18 g dziennie tj. 3 miarki dołączone do produktu. Zalać wodą lub dodać do koktajli owocowych lub soków warzywnych. Zawartość składników mineralnych w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu: żelazo 8,47 mg (61 %*), wapń 412,2 mg (52 %*), potas 343,8 mg (17 %*). Moringa pomaga utrzymać prawidłowy poziom glukozy.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:OLEJ Z CZARNUSZKI TŁOCZONY NA ZIMNO BIO 250 ml – OLANDIA
49,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
100% olej z nasion czarnuszki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Najwyższej jakości olej z nasion czarnuszki uzyskany bezpośrednio z pierwszego tłoczenia na zimno, wyłącznie za pomocą procesu mechanicznego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 3700 kJ/ 900 kcal
Tłuszcz – 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 15,7 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 21,1 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone – 63,2 g
Węglowodany – 0 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscuQty:CUKIER TRZCINOWY PANELA BEZGLUTENOWY BIO 1 kg – ALTERNATIVA
27,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
surowy cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1680 kJ / 401 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 96 g
w tym cukry: 96 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g – MOYA MATCHA
36,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
Zielona herbata bancha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych zbiorów, z których powstaje naturalnie zawierają mniej kofeiny (dwa razy mniej niż Sencha lub Gyokuro), mniej substancji aromatycznych za to więcej garbników co daje Banchy jej wyrazisty smak. W Japonii często podaje się ją do posiłków. Jej stosunkowo niska zawartość kofeiny powoduje, że często pije się ją wieczorem. Mniejsza ilość kofeiny (lub teiny, jak często nazywa się ten związek występujący w herbacie) skutkuje również mniejszą goryczką naparu herbacianego w stosunku do Senchy. Nazwa Bancha pochodzi od słów „ban” i „cha.” „Cha” w języku japońskim to herbata. Słowo „ban”(番) ma natomiast podwójne znaczenie. Może być rozumiane jako odpowiednik tego co „zwykłe”, „popularne” lub „codzienne.” Natomiast „ban” zapisane jako 晩o tej samej wymowie oznacza „późno” i odnosi się do późnych zbiorów, z których pochodzą liści wchodzące w skład Banchy. Bancha zyskała na popularności w epoce Edo i jest dzisiaj drugą najczęściej pitą herbatą zieloną w Japonii. Istnieje ponad 20 rodzajów Banchy o różnych stopniach fermentacji i pochodzących z różnych regionów. Bancha jest herbatą często rekomendowaną w diecie wegańskiej ponieważ jest najbogatszych źródeł żelaza pochodzenia roślinnego (38mg / 100g Banchy). Moya Bancha pochodzi z małych rodzinnych upraw w Prefekturze Kagoshima na wyspie Kiushu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ilość herbaty: 3-4 g na 250 ml. Czas parzenia: 3-4 min. Ilość zaparzeń: 3. Temperatura parzenia: 70-80 ℃.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:HERBATA ZIELONA HOJICHA JAPOŃSKA BIO 60 g – MOYA MATCHA
36,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
Zielona herbata hojicha* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Hojicha to wyjątek wsród japońskich herbat a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze przez co jej liście nabierają ciemno- brązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami. W procesie prażenia hojicha traci też swoją zawartość kofeiny dzięki czemu można ją pić przed snem i mogą ją pić dzieci kobiety w ciąży. Proces prażenia zielonej herbaty został wymyślony w latach 20-tych w Kioto i od tego czasu hojicha nieustannie zyskuje na popularności sięgającej już teraz daleko poza granice Japonii. Picie hojichy pomaga regulować ilość cholesterolu oraz cukru w organizmie a tkaże wzmacnia układ odpornościowy. Hojichę, podobnie jak genmaichę, podaje się często w Japonii do posiłków. Można ją parzyć kilkukrotnie choć z reguły 3 parzenia są optymalne. Moya Hojicha pochodzi z niewielkich rodzinnych i ekologicznych upraw na południowej wyspie Kiushu. Proces jej produkcji odbywa się w Uji w Prefekturze Kioto gdzie jest też certyfikowana i poddawana rygorystycznym testom na ewentualne zanieczyszczenia.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ilość herbaty: 2-3 g na 250 ml. Czas parzenia: 1-3 min. Temperatura parzenia: 75-90 ℃.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:HERBATKA ROOIBOS LIŚCIASTA BIO 100 g – LEBENSBAUM
17,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
herbatka Rooibos liściasta* (* certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 – 2 czubate łyżeczki wsypać do filiżanki i zalać 200 ml wrzącej wody, zaparzać przez 8 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty: