Wyświetlanie 1381–1392 z 1402 wyników
SZCZOTECZKA DO ZĘBÓW BAMBUSOWA Z WĘGLEM AKTYWNYM ŚREDNIO TWARDA – NORDICS
8,79 złQuick ViewOPIS
Nasza zrównoważona i przyjazna dla środowiska bambusowa szczoteczka do zębów to niesamowity krok w kierunku stylu życia bez odpadów. Wykonany jest ze specjalnego rodzaju szybko rosnącego bambusa – MOSO. Bambus MOSO jest ekologicznym bohaterem rodziny bambusów, ponieważ misie pandy go nie jedzą. Bambus rośnie niesamowicie szybko i nie powoduje wylesiania. Nasze szczoteczki do zębów posiadają również certyfikat wegański.
Rękojeść jest całkowicie biodegradowalna i można ją bezpiecznie kompostować. Włosie wykonane jest z najwyższej jakości nylonu i nie zawiera BPA. Włosie nasączone jest węglem drzewnym. Nasza mała główka jest polecana przez dentystów, ponieważ może dotrzeć do trudno dostępnych miejsc w jamie ustnej i usunąć płytkę nazębną.
Wierzymy, że każdy mały krok ma znaczenie dla osiągnięcia celu, jakim jest zrównoważony rozwój, dlatego nawet nasze opakowania są wykonane z papieru pochodzącego z recyklingu pokonsumpcyjnego.Qty:MANGO LIOFILIZOWANE BEZGLUTENOWE 15 g – CELIKO (FRUPP)
9,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
liofilizowane mango.OPIS
Idealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje.
Do wyprodukowania 100 g mango liofilizowanego zużyto 0,5 kg świeżego mango.
Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych – wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
Opakowanie 15 g stanowi 1 porcję produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1659 kJ/396 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 83 g
Błonnik: 9,7 g
Białko: 5,0 g
Sól: 0,15 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu – produkt higroskopijny.Qty:TŁUSZCZ KAKAOWY BEZGLUTENOWY KETO BIO 200 g – COCOA
77,08 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny tłuszcz kakaowy.OPIS
MASŁO kakaowe (theobroma cacao seed butter) znane również jako olej lub tłuszcz kakaowy to naturalny tłuszcz roślinny. masło kakaowe pozyskiwane jest z ziaren kakaowca. W składzie nie posiada węglowodanów – świetnie sprawdzi się w diecie ketogenicznej i w dietach low carb.
Temperatura topnienia MASŁA kakaowego jest niska – od 30 do 36°C (zbliżoną do temperatury ciała człowieka), w kosmetyce łatwo go rozprowadzić na skórze i szybko się wchłania. Nie zawiera żadnych dodatków, glutenu, laktozy oraz jest w 100 % vegan.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 3777 kJ / 899 kcal
Tłuszcz: 99,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 64 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed nasłonecznieniem.Qty:DZIKIE OREGANO EKSTRAKT (300 mg) BEZGLUTENOWY 60 KAPSUŁEK – PHARMOVIT (CLEAN LABEL)
33,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
Ekstrakt z ziela dzikiego oregano standaryzowany na 10 % karwakrolu i 10 % tymolu; inulina Orafti®GR; kapsułka celulozowa: hydroksypropylometyloceluloza; BioPerine® – ekstrakt z owoców pieprzu czarnego standaryzowany na 95 % piperyny. BioPerine® jest zastrzeżonym znakiem towarowym firmy SABINSA.Składniki w porcji dziennej – 1 kapsułka
Ekstrakt z ziela dzikiego oregano (Origanum vulgare) – 300 mg
w tym karwakrol – 30 mg
w tym tymol – 30 mg
Inulina Orafti®GR – 200 mg
BioPerine® ekstrakt z owoców pieprzu czarnego (Piper nigrum) – 2 mg
w tym piperyna – 1,9 mgOPIS
Suplement diety.
Dzikie oregano znane również jako oregano pospolite i lebiodka pospolita wspiera odporność organizmu oraz komfort trawienny. Oregano wspomaga również pracę serca i wykazuje właściwości antyoksydacyjne.
Produkt nie zawiera substancji wypełniających, przeciwzbrylających, barwników.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: Spożywać 1 kapsułkę dziennie po posiłku. Popić wodą (250 ml). Zalecana porcja dzienna to 1 kapsułka.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Produkt dla dorosłych. Nie stosować u dzieci, kobiet w ciąży i w trakcie laktacji. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Chronić przed światłem. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty:TŁUSZCZ KAKAOWY W KRĄŻKACH BIO 100 g – RAPUNZEL
26,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
tłuszcz kakaowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 3700 kJ / 900 kcal
Tłuszcz – 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 60 g
Węglowodany – 0 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 0 g
Sól – 0gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:FURIKAKE (MIESZANKA SEZAMU I ALG MORSKICH) BIO 100 g – TERRASANA
27,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
czarny i biały SEZAM* (częściowo prażone), algi aosa*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Furikake to pyszna, chrupiąca mieszanka SEZAMU i japońskich alg morskich. W Japonii jest często używane do ryżu, sałatek, ryby lub do domowego sushi.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2668 kJ/645 kcal
Tłuszcz – 55,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 7,2 g
Węglowodany – 6,3 g
w tym cukry – 0,8 g
Błonnik – 6,3 g
Białko – 21,0 g
Sól – 0,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:PASTA SŁONECZNIKOWA Z RUKOLĄ I POMIDORAMI BEZGLUTENOWA BIO 180 g – ZWERGENWIESE
13,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
nasiona słonecznika* (24 %), koncentrat pomidorowy*, pomidory* (15 %), olej słonecznikowy*, rukola* (10 %), woda, sok cytrynowy z koncentratu*, cebula*, sól, pieprz* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Delikatna, kremowa pasta do kanapek oraz świetna baza do dipów lub sosów.
Produkt wegański.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1011 kJ/245 kcal
Tłuszcz: 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 4,0 g
w tym cukry: 2,8 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 6,4 g
Sól: 1,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8 °C i spożyć w ciągu kilku dni.Qty:KAKAO ZIARNA KRUSZONE SUROWE BIO 600 g – BIO PLANET
117,78 złQuick ViewSKŁADNIKI
kakao ziarna kruszone surowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są istotne. Porcja niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 15 g kakao.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2606 kJ / 629 kcal
Tłuszcz – 46 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 38 g
Węglowodany – 33 g
w tym cukry – 2,4 g
Błonnik – 17 g
Białko – 12 g
Sól – 0,13 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:HERBATA ZIELONA MATCHA CODZIENNA JAPOŃSKA BIO 100 g – MOYA MATCHA
83,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
Zielona herbata matcha 100 %* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Organiczna matcha z drugiego i trzeciego zbioru. Charakteryzuje się mocnym aromatem z wyczuwalną goryczką i jaśniejszym odcieniem zieleni. Polecana do matcha latte, koktajli oraz jako dodatek do lodów albo wypieków.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zalej łyżeczkę herbaty matcha niewielką ilością ciepłej wody w czarce i energicznie wymieszaj bambusowym mieszadełkiem aż cała matcha się rozpuści a na powierzchni powstanie charakterystyczna gęsta pianka. Następnie powoli dolej wodę tak aby uzyskać porcję ok. 200 ml. Do mieszania najlepiej nadaje się tradycyjny bambusowy chasen czyli mieszadełko. Matchę można też przygotować przy użyciu ręcznego spieniacza do MLEKA, a tradycyjną czarkę zastąpić szklanką lub kubkiem. Woda powinna mieć temperaturę ok. 80°C. Możesz ją uzyskać korzystając z czajnika z miernikiem temperatury lub odstawiając zwykły czajnik z wrzącą wodą na 10 min. Matchy nie powinno się zalewać wrzątkiem gdyż traci wtedy część swoich właściwości odżywczych.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówceQty:HERBATA ZIELONA MATCHA TRADYCYJNA JAPOŃSKA BIO 30 g – MOYA MATCHA
53,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna herbata matcha.OPIS
Moya Matcha Tradycyjna posiada intensywnie zieloną barwą, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli. Pozyskuje się ją z wyłącznie pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu zabiegowi liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny oraz nabierają intensywnego zielonego koloru. Zaraz po zebraniu, liście są delikatnie parowane, suszone i ścierane na drobny proszek po oddzieleniu liści od łodyg. Cały proces produkcji matchy w Uji jest niezwykle czasochłonny a każda partia liści jest starannie sprawdzana.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
– Do przygotowywania herbaty matcha w sposób tradycyjny potrzebne są: czarka, chasen oraz łyżeczka chashaku. Wsyp dwie łyżeczki matchy (1,5 g) do czarki, zalej 100 ml gorącej wody (80 °C) i intensywnie mieszaj chasenem. Wykonuj ruchy przypominające literę M aż do powstania gęstej piany, następnie dolej więcej wody wedle uznania. Zajmuje to niecałe 30 sekund.
– Przygotowanie matchy spieniaczem do MLEKA to jeszcze prostsza metoda. Do kubka lub szklanki wsyp 1 zwykłą łyżeczkę matchy (1,5 g), wlej niewielką ilość (100 ml) gorącej wody (80 °C) i dokładnie wymieszaj. Dolej wody według uznania. 1 łyżeczka starcza zazwyczaj na 200 – 250 ml matchy. Zamiast wody do matchy możesz również dodać też sok lub mleko.
– Matcha nadaje się do przygotowania w shakerze na ciepło i na zimno. Wystarczy wsypać porcję herbaty matcha do środka, dokładnie zakręcić i kilka razy energicznie wstrząsnąć. Możesz to zrobić nawet w butelce z wodą mineralną!
– Przygotowanie matcha latte: Zmieszaj łyżeczkę matchy z niewielką ilością gorącej wody. Dodaj gorące spienione MLEKO (roślinne lub krowie). Matcha latte możesz dosłodzić łyżeczką miodu, syropu klonowego bądź syropu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: