Sklep

  • 0 out of 5

    WEGAŃSKA ALTERNATYWA JOGURTU PITNEGO Z ORZECHÓW NERKOWCA BIO 200 g – BERT

    8,99 

    SKŁADNIKI
    woda, ORZECHY NERKOWCA* 14 %, woda, stabilizator: pektyny; wegańskie kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ta wegańska alternatywa dla jogurtu pitnego łączy smak orzechów NERKOWCA z konsystencją pitnego jogurtu. To idealny wybór na smakowity początek dnia lub przerwę.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 362 kJ / 87 kcal
    Tłuszcz: 6,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
    Węglowodany: 3,1 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Białko: 3,0 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać migdały.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C.

    Quick View
  • 0 out of 5

    WEGAŃSKA ALTERNATYWA KEFIRU Z ORZECHÓW NERKOWCA BIO 200 g – BERT

    8,99 

    SKŁADNIKI
    ORZECHY NERKOWCA* 13 %, woda, substancja zagęszczająca: pektyny; wegańskie kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Odkryj wegańską alternatywę dla kefiru z orzechów nerkowca. Nadaje się do bezpośredniego spożycia, a również jako baza do wegańskich koktajli.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 334 kJ / 80 kcal
    Tłuszcz: 6,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
    Węglowodany: 3,0 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Białko: 3,0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MIGDAŁY i ORZECHY laskowe.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    Quick View
  • 0 out of 5

    WEGAŃSKA ALTERNATYWA ŚMIETANY Z ORZECHÓW NERKOWCA BIO 170 g – BERT

    11,99 

    SKŁADNIKI
    krem z ORZECHÓW NERKOWCA* 90 % (ORZECHY NERKOWCA* 18 %, woda), olej kokosowy*, stabilizator: pektyny; sól morska, wegańskie kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Poznaj naszą wegańską alternatywę dla śmietany – bezglutenowy, ekologiczny produkt stworzony z orzechów nerkowca. Delikatna, kremowa konsystencja i wyrazisty, naturalny smak sprawiają, że jest to idealny dodatek do Twoich ulubionych dań. Doskonale sprawdzi się jako baza do sosów, zup, dipów czy deserów, dodając im aksamitności i wyjątkowego charakteru. Wybierz naszą śmietanę z nerkowców i ciesz się bogactwem roślinnej kuchni.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 893 kJ / 214 kcal
    Tłuszcz: 21,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11,8 g
    Węglowodany: 7,3 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Białko: 3,9 g
    Sól: 0,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MIGDAŁY i ORZECHY laskowe.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    Quick View
  • 0 out of 5

    WEGAŃSKA ALTERNATYWA SERKA ŚMIETANKOWEGO Z ORZECHÓW NERKOWCA I ZIÓŁ BIO 140 g – BERT

    19,59 

    SKŁADNIKI
    ORZECHY NERKOWCA* 51 %, woda, olej kokosowy* 4 %, mieszanka ziół* w zmiennych proporcjach 1 % (czosnek*, szczypiorek*, pietruszka*, tymianek*, trybula*, pieprz*, sól), wegańskie kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ta wegańska alternatywa dla serka śmietankowego z orzechów NERKOWCA i mieszanką ziół zamienia Twoje posiłki w chwile autentycznej rozkoszy. To coś więcej niż jedzenie – to kulinarne doświadczenie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1533 kJ / 367 kcal
    Tłuszcz: 30 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,1 g
    Węglowodany: 11,6 g
    w tym cukry: 3,0 g
    Białko: 11,6 g
    Sól: 1,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MIGDAŁY i ORZECHY laskowe.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do + 6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    Quick View
  • 0 out of 5

    WEGAŃSKA ALTERNATYWA SERA TYPU MOZZARELLA Z ORZECHÓW NERKOWCA BIO 150 g – BERT

    17,59 

    SKŁADNIKI
    woda, ORZECHY NERKOWCA* 37 %, olej kokosowy* 11 %, mąka z tapioki*, sól, substancja zagęszczająca: karagen; regulator kwasowości: wegański kwas mlekowy, wegańskie kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    To wegańska alternatywa dla sera typu mozzarella z orzechów NERKOWCA o kremowej konsystencji i wyjątkowym, wytrawnym smaku. Odpowiednia do bezpośredniego spożycia, a także jako dodatek do szereg dań, od pizzy po sałatki.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1375 kJ / 329 kcal
    Tłuszcz: 28,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,7 g
    Węglowodany: 10 g
    w tym cukry: 1,9 g
    Białko: 7,7 g
    Sól: 1,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ORZECHY LASKOWE.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    Quick View
  • 0 out of 5

    WEGAŃSKA ALTERNATYWA SERA TYPU FETA Z MIGDAŁÓW I ORZECHÓW NERKOWCA BIO 150 g – BERT

    19,59 

    SKŁADNIKI
    woda, MIGDAŁY* 32 %, ORZECHY NERKOWCA* 15 %, olej kokosowy*, substancja zagęszczająca: agar*, sól himalajska, regulator kwasowości: wegański kwas mlekowy, wegańskie kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Perfetta – to wegańska alternatywa dla sera typu feta. Oferuje bogaty i wytrawny smak, idealny dla tych, którzy pragną klasycznego smaku fety bez składników pochodzenia zwierzęcego. Pokochasz tą kremową konsystencję i autentyczną śródziemnomorską esencję w swoich ulubionych sałatkach, wrappach oraz jako dodatek do różnych potraw.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1027 kJ / 246 kcal
    Tłuszcz: 22,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,2 g
    Węglowodany: 1,5 g
    w tym cukry: 1,1 g
    Białko: 7,1 g
    Sól: 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    Quick View
  • 0 out of 5

    WEGAŃSKA ALTERNATYWA SERA Z ORZECHÓW NERKOWCA BIO 140 g – BERT

    21,19 

    SKŁADNIKI
    ORZECHY NERKOWCA* 55 %, woda, olej kokosowy*, sól, wegańskie kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Roślinna alternatywa dla sera z orzechów NERKOWCA o kremowej konsystencji. Idealny dla wymagającego podniebienia, idealnie sprawdzi się do kanapek a także jako dodatek do dań.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1980 kJ / 473 kcal
    Tłuszcz: 41,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18,4 g
    Węglowodany: 11,4 g
    w tym cukry: 2,8 g
    Białko: 11,7 g
    Sól: 1,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać migdały.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do + 6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    Quick View
  • 0 out of 5

    FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 1 kg – BIO PLANET

    29,39 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %

    OPIS
    Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1334 kJ/317 kcal
    Tłuszcz 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 40 g
    w tym cukry 1,2 g
    Błonnik 23 g
    Białko 24 g
    Sól 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
  • 0 out of 5

    WORKI NA ODPADY BIO I ZMIESZANE 35 L 20 szt. (KOMPOSTOWALNE I BIODEGRADOWALNE) – BIOBAG

    23,59 

    SKŁADNIKI
    100% tworzywo Mater-Bi

    OPIS
    Worki BioBag są w 100% biodegradowalne i kompostowalne. Powstają z innowacyjnego tworzywa Mater-Bi, którego głównym składnikiem jest skrobia ziemniaczana.
    Nadają się do małych pojemników kuchennych i pojemników na kompost. Mogą być używane do przechowywania i oddzielania świeżej żywności w lodówce, przenoszenia jedzenia, np. śniadania do pracy lub na piknik, podczas zakupów do warzyw i owoców na wagę – jako alternatywa dla zwykłych toreb plastikowych.
    Wymiary worka: 54 x 53 cm
    Są odpowiednie do 
    – odpadów organicznych i zmieszanych,
    – użycia w domowych i komunalnych kompostownikach.

    Zalety
    – są trwałe, estetyczne,
    – przyjazne dla planety: w pełni biodegradowalne i kompostowalne (zgodnie z europejską normą EN-13432). Ich zdolność do rozkładu w warunkach kompostowych jest powierdzona certyfikatami: OK Compost Vincotte oraz Seedling DIN CERTCO.
    Worki BioBag w warunkach kompostowych (w obecności tlenu i wyspecjalizowanychmikroorganizmów) rozkładają się w około 45 dni.

    UWAGA
    Przechowywać poza zasięgiem dzieci.

    Quick View
  • 0 out of 5

    HERBATKA ZIELE SKRZYPU BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g – DARY NATURY

    6,59 

    SKŁADNIKI
    Ziele skrzypu* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna herbatka z ziela skrzypu. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 – 15 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Quick View
  • 0 out of 5

    HERBATKA WITAMINKA BIO (25 x 2,5 g) 62,5 g – DARY NATURY

    11,99 

    SKŁADNIKI
    owoc aronii*, głogu*, jabłka*, kwiat hibiskusa*, pomarańcza suszona* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kompozycja owoców z domieszką kwiatu hibiskusa i pomarańczy charakteryzuje się wspaniałymi walorami smakowo- zapachowymi.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g – MOYA MATCHA

    37,20 

    SKŁADNIKI
    Zielona herbata bancha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych zbiorów, z których powstaje naturalnie zawierają mniej kofeiny (dwa razy mniej niż Sencha lub Gyokuro), mniej substancji aromatycznych za to więcej garbników co daje Banchy jej wyrazisty smak. W Japonii często podaje się ją do posiłków. Jej stosunkowo niska zawartość kofeiny powoduje, że często pije się ją wieczorem. Mniejsza ilość kofeiny (lub teiny, jak często nazywa się ten związek występujący w herbacie) skutkuje również mniejszą goryczką naparu herbacianego w stosunku do Senchy. Nazwa Bancha pochodzi od słów „ban” i „cha.” „Cha” w języku japońskim to herbata. Słowo „ban”(番) ma natomiast podwójne znaczenie. Może być rozumiane jako odpowiednik tego co „zwykłe”, „popularne” lub „codzienne.” Natomiast „ban” zapisane jako 晩o tej samej wymowie oznacza „późno” i odnosi się do późnych zbiorów, z których pochodzą liści wchodzące w skład Banchy. Bancha zyskała na popularności w epoce Edo i jest dzisiaj drugą najczęściej pitą herbatą zieloną w Japonii. Istnieje ponad 20 rodzajów Banchy o różnych stopniach fermentacji i pochodzących z różnych regionów. Bancha jest herbatą często rekomendowaną w diecie wegańskiej ponieważ jest najbogatszych źródeł żelaza pochodzenia roślinnego (38mg / 100g Banchy). Moya Bancha pochodzi z małych rodzinnych upraw w Prefekturze Kagoshima na wyspie Kiushu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Ilość herbaty: 3-4 g na 250 ml. Czas parzenia: 3-4 min. Ilość zaparzeń: 3. Temperatura parzenia: 70-80 ℃.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Quick View
top

Select at least 2 products
to compare