- Przerwa urlopowa od 1. lipca do 20. lipca.
Wyświetlanie 1273–1284 z 1586 wyników
WEGAŃSKA ALTERNATYWA JOGURTU PITNEGO Z ORZECHÓW NERKOWCA BIO 200 g – BERT
8,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda, ORZECHY NERKOWCA* 14 %, woda, stabilizator: pektyny; wegańskie kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ta wegańska alternatywa dla jogurtu pitnego łączy smak orzechów NERKOWCA z konsystencją pitnego jogurtu. To idealny wybór na smakowity początek dnia lub przerwę.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 362 kJ / 87 kcal
Tłuszcz: 6,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 3,1 g
w tym cukry: 0,7 g
Białko: 3,0 g
Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać migdały.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C.WEGAŃSKA ALTERNATYWA KEFIRU Z ORZECHÓW NERKOWCA BIO 200 g – BERT
8,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ORZECHY NERKOWCA* 13 %, woda, substancja zagęszczająca: pektyny; wegańskie kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Odkryj wegańską alternatywę dla kefiru z orzechów nerkowca. Nadaje się do bezpośredniego spożycia, a również jako baza do wegańskich koktajli.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 334 kJ / 80 kcal
Tłuszcz: 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 3,0 g
w tym cukry: 0,7 g
Białko: 3,0 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIGDAŁY i ORZECHY laskowe.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.WEGAŃSKA ALTERNATYWA ŚMIETANY Z ORZECHÓW NERKOWCA BIO 170 g – BERT
11,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
krem z ORZECHÓW NERKOWCA* 90 % (ORZECHY NERKOWCA* 18 %, woda), olej kokosowy*, stabilizator: pektyny; sól morska, wegańskie kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Poznaj naszą wegańską alternatywę dla śmietany – bezglutenowy, ekologiczny produkt stworzony z orzechów nerkowca. Delikatna, kremowa konsystencja i wyrazisty, naturalny smak sprawiają, że jest to idealny dodatek do Twoich ulubionych dań. Doskonale sprawdzi się jako baza do sosów, zup, dipów czy deserów, dodając im aksamitności i wyjątkowego charakteru. Wybierz naszą śmietanę z nerkowców i ciesz się bogactwem roślinnej kuchni.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 893 kJ / 214 kcal
Tłuszcz: 21,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11,8 g
Węglowodany: 7,3 g
w tym cukry: 0,7 g
Białko: 3,9 g
Sól: 0,3 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIGDAŁY i ORZECHY laskowe.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.WEGAŃSKA ALTERNATYWA SERKA ŚMIETANKOWEGO Z ORZECHÓW NERKOWCA I ZIÓŁ BIO 140 g – BERT
19,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ORZECHY NERKOWCA* 51 %, woda, olej kokosowy* 4 %, mieszanka ziół* w zmiennych proporcjach 1 % (czosnek*, szczypiorek*, pietruszka*, tymianek*, trybula*, pieprz*, sól), wegańskie kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ta wegańska alternatywa dla serka śmietankowego z orzechów NERKOWCA i mieszanką ziół zamienia Twoje posiłki w chwile autentycznej rozkoszy. To coś więcej niż jedzenie – to kulinarne doświadczenie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1533 kJ / 367 kcal
Tłuszcz: 30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,1 g
Węglowodany: 11,6 g
w tym cukry: 3,0 g
Białko: 11,6 g
Sól: 1,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIGDAŁY i ORZECHY laskowe.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2°C do + 6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.WEGAŃSKA ALTERNATYWA SERA TYPU MOZZARELLA Z ORZECHÓW NERKOWCA BIO 150 g – BERT
17,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda, ORZECHY NERKOWCA* 37 %, olej kokosowy* 11 %, mąka z tapioki*, sól, substancja zagęszczająca: karagen; regulator kwasowości: wegański kwas mlekowy, wegańskie kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
To wegańska alternatywa dla sera typu mozzarella z orzechów NERKOWCA o kremowej konsystencji i wyjątkowym, wytrawnym smaku. Odpowiednia do bezpośredniego spożycia, a także jako dodatek do szereg dań, od pizzy po sałatki.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1375 kJ / 329 kcal
Tłuszcz: 28,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,7 g
Węglowodany: 10 g
w tym cukry: 1,9 g
Białko: 7,7 g
Sól: 1,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ORZECHY LASKOWE.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.WEGAŃSKA ALTERNATYWA SERA TYPU FETA Z MIGDAŁÓW I ORZECHÓW NERKOWCA BIO 150 g – BERT
19,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda, MIGDAŁY* 32 %, ORZECHY NERKOWCA* 15 %, olej kokosowy*, substancja zagęszczająca: agar*, sól himalajska, regulator kwasowości: wegański kwas mlekowy, wegańskie kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Perfetta – to wegańska alternatywa dla sera typu feta. Oferuje bogaty i wytrawny smak, idealny dla tych, którzy pragną klasycznego smaku fety bez składników pochodzenia zwierzęcego. Pokochasz tą kremową konsystencję i autentyczną śródziemnomorską esencję w swoich ulubionych sałatkach, wrappach oraz jako dodatek do różnych potraw.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1027 kJ / 246 kcal
Tłuszcz: 22,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,2 g
Węglowodany: 1,5 g
w tym cukry: 1,1 g
Białko: 7,1 g
Sól: 1,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.WEGAŃSKA ALTERNATYWA SERA Z ORZECHÓW NERKOWCA BIO 140 g – BERT
21,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ORZECHY NERKOWCA* 55 %, woda, olej kokosowy*, sól, wegańskie kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Roślinna alternatywa dla sera z orzechów NERKOWCA o kremowej konsystencji. Idealny dla wymagającego podniebienia, idealnie sprawdzi się do kanapek a także jako dodatek do dań.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1980 kJ / 473 kcal
Tłuszcz: 41,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18,4 g
Węglowodany: 11,4 g
w tym cukry: 2,8 g
Białko: 11,7 g
Sól: 1,2 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać migdały.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2°C do + 6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 1 kg – BIO PLANET
29,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %OPIS
Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetówSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1334 kJ/317 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 40 g
w tym cukry 1,2 g
Błonnik 23 g
Białko 24 g
Sól 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.WORKI NA ODPADY BIO I ZMIESZANE 35 L 20 szt. (KOMPOSTOWALNE I BIODEGRADOWALNE) – BIOBAG
23,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
100% tworzywo Mater-BiOPIS
Worki BioBag są w 100% biodegradowalne i kompostowalne. Powstają z innowacyjnego tworzywa Mater-Bi, którego głównym składnikiem jest skrobia ziemniaczana.
Nadają się do małych pojemników kuchennych i pojemników na kompost. Mogą być używane do przechowywania i oddzielania świeżej żywności w lodówce, przenoszenia jedzenia, np. śniadania do pracy lub na piknik, podczas zakupów do warzyw i owoców na wagę – jako alternatywa dla zwykłych toreb plastikowych.
Wymiary worka: 54 x 53 cm
Są odpowiednie do
– odpadów organicznych i zmieszanych,
– użycia w domowych i komunalnych kompostownikach.Zalety
– są trwałe, estetyczne,
– przyjazne dla planety: w pełni biodegradowalne i kompostowalne (zgodnie z europejską normą EN-13432). Ich zdolność do rozkładu w warunkach kompostowych jest powierdzona certyfikatami: OK Compost Vincotte oraz Seedling DIN CERTCO.
Worki BioBag w warunkach kompostowych (w obecności tlenu i wyspecjalizowanychmikroorganizmów) rozkładają się w około 45 dni.UWAGA
Przechowywać poza zasięgiem dzieci.HERBATKA ZIELE SKRZYPU BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g – DARY NATURY
6,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
Ziele skrzypu* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna herbatka z ziela skrzypu. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 – 15 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuHERBATKA WITAMINKA BIO (25 x 2,5 g) 62,5 g – DARY NATURY
11,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
owoc aronii*, głogu*, jabłka*, kwiat hibiskusa*, pomarańcza suszona* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kompozycja owoców z domieszką kwiatu hibiskusa i pomarańczy charakteryzuje się wspaniałymi walorami smakowo- zapachowymi.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g – MOYA MATCHA
37,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
Zielona herbata bancha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych zbiorów, z których powstaje naturalnie zawierają mniej kofeiny (dwa razy mniej niż Sencha lub Gyokuro), mniej substancji aromatycznych za to więcej garbników co daje Banchy jej wyrazisty smak. W Japonii często podaje się ją do posiłków. Jej stosunkowo niska zawartość kofeiny powoduje, że często pije się ją wieczorem. Mniejsza ilość kofeiny (lub teiny, jak często nazywa się ten związek występujący w herbacie) skutkuje również mniejszą goryczką naparu herbacianego w stosunku do Senchy. Nazwa Bancha pochodzi od słów „ban” i „cha.” „Cha” w języku japońskim to herbata. Słowo „ban”(番) ma natomiast podwójne znaczenie. Może być rozumiane jako odpowiednik tego co „zwykłe”, „popularne” lub „codzienne.” Natomiast „ban” zapisane jako 晩o tej samej wymowie oznacza „późno” i odnosi się do późnych zbiorów, z których pochodzą liści wchodzące w skład Banchy. Bancha zyskała na popularności w epoce Edo i jest dzisiaj drugą najczęściej pitą herbatą zieloną w Japonii. Istnieje ponad 20 rodzajów Banchy o różnych stopniach fermentacji i pochodzących z różnych regionów. Bancha jest herbatą często rekomendowaną w diecie wegańskiej ponieważ jest najbogatszych źródeł żelaza pochodzenia roślinnego (38mg / 100g Banchy). Moya Bancha pochodzi z małych rodzinnych upraw w Prefekturze Kagoshima na wyspie Kiushu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ilość herbaty: 3-4 g na 250 ml. Czas parzenia: 3-4 min. Ilość zaparzeń: 3. Temperatura parzenia: 70-80 ℃.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu