Wyświetlanie 1–12 z 1423 wyników
FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 200 g (120 g) – LA BIO IDEA
6,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
czerwona fasola kidney*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Czerwona fasola polecana jest osobom na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, ponieważ zapewnia sporą dawkę błonnika. Daje szybkie uczucie sytości, co sprawia, że możemy zjeść mniej by bardziej zaspokoić głód.
W każdej kuchni powinno znaleźć się miejsce na chociaż jedną, awaryjną puszkę fasoli czerwonej. Pomoże Ci w przygotowywaniu szybkiej sałatki, gdy nagle odwiedzą Cię znajomi lub rodzina.
Pamiętaj, że taka gotowa fasola nie wymaga już dodatkowej obróbki termicznej, wiec można ją zjeść nawet prosto z puszki!
Produkt sterylizowany. Wysoka zawartość białka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 425 kJ/101 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 6,2 g
Białko: 7,2 g
Sól: 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MORWA BIAŁA SUSZONA BIO 250 g – THE PLANET
17,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna morwa biała suszona 100 %.OPIS
Suszone owoce morwy białej to ciekawa w smaku i pożywna przekąska. Idealne również jako składnik sałatek, kompotów, dżemów, marmolad, win i likierów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1387 kJ/328 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 64 g
w tym cukry 46 g
Błonnik 14 g
Białko 11 g
Sól 0,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:ALGI MORSKIE SUSZONE – NORI PŁATKI BIO 25 g – PORTO MUINOS
12,69 złQuick ViewSKŁADNIKI
algi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt wytworzony z wodorostów Nori, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, placków, a także jajecznicy, ryżu czy gulaszu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 5 minut. Po namoczeniu Nori powiększa objętość do czterech razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 928 kJ/222 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 7,3 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 26 g
Białko: 29 g
Sól: 1,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SZCZOTECZKA DO ZĘBÓW BAMBUSOWA Z WĘGLEM AKTYWNYM ŚREDNIO TWARDA – NORDICS
8,79 złQuick ViewOPIS
Nasza zrównoważona i przyjazna dla środowiska bambusowa szczoteczka do zębów to niesamowity krok w kierunku stylu życia bez odpadów. Wykonany jest ze specjalnego rodzaju szybko rosnącego bambusa – MOSO. Bambus MOSO jest ekologicznym bohaterem rodziny bambusów, ponieważ misie pandy go nie jedzą. Bambus rośnie niesamowicie szybko i nie powoduje wylesiania. Nasze szczoteczki do zębów posiadają również certyfikat wegański.
Rękojeść jest całkowicie biodegradowalna i można ją bezpiecznie kompostować. Włosie wykonane jest z najwyższej jakości nylonu i nie zawiera BPA. Włosie nasączone jest węglem drzewnym. Nasza mała główka jest polecana przez dentystów, ponieważ może dotrzeć do trudno dostępnych miejsc w jamie ustnej i usunąć płytkę nazębną.
Wierzymy, że każdy mały krok ma znaczenie dla osiągnięcia celu, jakim jest zrównoważony rozwój, dlatego nawet nasze opakowania są wykonane z papieru pochodzącego z recyklingu pokonsumpcyjnego.Qty:MANGO LIOFILIZOWANE BEZGLUTENOWE 15 g – CELIKO (FRUPP)
9,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
liofilizowane mango.OPIS
Idealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje.
Do wyprodukowania 100 g mango liofilizowanego zużyto 0,5 kg świeżego mango.
Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych – wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
Opakowanie 15 g stanowi 1 porcję produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1659 kJ/396 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 83 g
Błonnik: 9,7 g
Białko: 5,0 g
Sól: 0,15 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu – produkt higroskopijny.Qty:TŁUSZCZ KAKAOWY BEZGLUTENOWY KETO BIO 200 g – COCOA
77,08 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny tłuszcz kakaowy.OPIS
MASŁO kakaowe (theobroma cacao seed butter) znane również jako olej lub tłuszcz kakaowy to naturalny tłuszcz roślinny. masło kakaowe pozyskiwane jest z ziaren kakaowca. W składzie nie posiada węglowodanów – świetnie sprawdzi się w diecie ketogenicznej i w dietach low carb.
Temperatura topnienia MASŁA kakaowego jest niska – od 30 do 36°C (zbliżoną do temperatury ciała człowieka), w kosmetyce łatwo go rozprowadzić na skórze i szybko się wchłania. Nie zawiera żadnych dodatków, glutenu, laktozy oraz jest w 100 % vegan.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 3777 kJ / 899 kcal
Tłuszcz: 99,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 64 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed nasłonecznieniem.Qty:DZIKIE OREGANO EKSTRAKT (300 mg) BEZGLUTENOWY 60 KAPSUŁEK – PHARMOVIT (CLEAN LABEL)
33,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
Ekstrakt z ziela dzikiego oregano standaryzowany na 10 % karwakrolu i 10 % tymolu; inulina Orafti®GR; kapsułka celulozowa: hydroksypropylometyloceluloza; BioPerine® – ekstrakt z owoców pieprzu czarnego standaryzowany na 95 % piperyny. BioPerine® jest zastrzeżonym znakiem towarowym firmy SABINSA.Składniki w porcji dziennej – 1 kapsułka
Ekstrakt z ziela dzikiego oregano (Origanum vulgare) – 300 mg
w tym karwakrol – 30 mg
w tym tymol – 30 mg
Inulina Orafti®GR – 200 mg
BioPerine® ekstrakt z owoców pieprzu czarnego (Piper nigrum) – 2 mg
w tym piperyna – 1,9 mgOPIS
Suplement diety.
Dzikie oregano znane również jako oregano pospolite i lebiodka pospolita wspiera odporność organizmu oraz komfort trawienny. Oregano wspomaga również pracę serca i wykazuje właściwości antyoksydacyjne.
Produkt nie zawiera substancji wypełniających, przeciwzbrylających, barwników.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: Spożywać 1 kapsułkę dziennie po posiłku. Popić wodą (250 ml). Zalecana porcja dzienna to 1 kapsułka.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Produkt dla dorosłych. Nie stosować u dzieci, kobiet w ciąży i w trakcie laktacji. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Chronić przed światłem. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty:TŁUSZCZ KAKAOWY W KRĄŻKACH BIO 100 g – RAPUNZEL
26,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
tłuszcz kakaowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 3700 kJ / 900 kcal
Tłuszcz – 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 60 g
Węglowodany – 0 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 0 g
Sól – 0gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:FURIKAKE (MIESZANKA SEZAMU I ALG MORSKICH) BIO 100 g – TERRASANA
27,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
czarny i biały SEZAM* (częściowo prażone), algi aosa*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Furikake to pyszna, chrupiąca mieszanka SEZAMU i japońskich alg morskich. W Japonii jest często używane do ryżu, sałatek, ryby lub do domowego sushi.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2668 kJ/645 kcal
Tłuszcz – 55,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 7,2 g
Węglowodany – 6,3 g
w tym cukry – 0,8 g
Błonnik – 6,3 g
Białko – 21,0 g
Sól – 0,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:PASTA SŁONECZNIKOWA Z RUKOLĄ I POMIDORAMI BEZGLUTENOWA BIO 180 g – ZWERGENWIESE
13,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
nasiona słonecznika* (24 %), koncentrat pomidorowy*, pomidory* (15 %), olej słonecznikowy*, rukola* (10 %), woda, sok cytrynowy z koncentratu*, cebula*, sól, pieprz* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Delikatna, kremowa pasta do kanapek oraz świetna baza do dipów lub sosów.
Produkt wegański.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1011 kJ/245 kcal
Tłuszcz: 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 4,0 g
w tym cukry: 2,8 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 6,4 g
Sól: 1,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 – 8 °C i spożyć w ciągu kilku dni.Qty: