Wyświetlanie 25–36 z 81 wyników
-
GOJNIK (HERBATKA GÓRSKA) BIO 35 g – BATOM
16,69 złSKŁADNIKI
gojnik* (Sideritis scardica) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suplement diety. Napar z Gojnika jest znany jako tradycyjny ziołowy napój bałkański. Roślina często nazywana jest również Szałwią Libańską lub Herbatą Górską.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 gałązka (2 g) wystarcza do przygotowania 500 ml naparu. Po przepłukaniu gałązki zimną wodą, zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem 5-7 minut.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
1000 ml naparu (4 g suszu). Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety zawiera polifenole – substancje wykazujące intensywne działanie antyoksydacyjne. Zalecana dzienna porcja zawiera 100 mg polifenoli.
Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety. Kobiety karmiące i ciężarne przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty: -
CZYSTEK (HERBATKA ZIOŁOWA) BIO 250 g – BIO PLANET
17,39 złSUPLEMENT DIETY
SKŁADNIKI
ekologiczny czystek (Cistus Incanus) 100%OPIS
Ekologiczny czystek należy do najstarszych roślin zielarskich. Napar z czystka może stanowić urozmaicenie codziennej diety.ZALECANE SPOŻYCIE
1,5 g czystka, tj. jedną miarkę dołączoną do produktu, zalać 200 ml przegotowanej wody o temp. 90 °C. Parzyć pod przykryciem ok. 10 min.
Pić 2 razy dziennie.UWAGI
Zawartość czystka w przeliczeniu na zalecaną do spożycia dzienną porcję produktu wynosi 3 g, co odpowiada 0,25 g polifenoli.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.Qty: -
CZYSTEK (HERBATKA ZIOŁOWA) BIO 125 g – BIO PLANET
10,49 złSUPLEMENT DIETY
SKŁADNIKI
ekologiczny czystek (Cistus Incanus) 100%OPIS
Ekologiczny czystek należy do najstarszych roślin zielarskich. Napar z czystka może stanowić urozmaicenie codziennej diety.ZALECANE SPOŻYCIE
1,5 g czystka, tj. jedną miarkę dołączoną do produktu, zalać 200 ml przegotowanej wody o temp. 90 °C. Parzyć pod przykryciem ok. 10 min.
Pić 2 razy dziennie.UWAGI
Zawartość czystka w przeliczeniu na zalecaną do spożycia dzienną porcję produktu wynosi 3 g, co odpowiada 0,25 g polifenoli.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.Qty: -
HERBATKA Z KONOPI BIO (20 x 0,8 g) 16 g – MIR-LEK
19,59 złSKŁADNIKI
liście konopi siewnej* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt przeznaczony dla osób dorosłych, poszukujących składników do tworzenia naparów o niecodziennym, wyszukanym smaku. Konopie pochodzą z upraw ekologicznych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 saszetkę produktu umieścić w szklance lub w kubku ceramicznym 250 ml i zalać wrzącą wodą. Parzyć 2 minuty. Po dwóch minutach wyjąć. Saszetkę można zaparzyć ponownie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić od światła.Qty: -
HERBATKA OWOC CZARNEGO BZU BIO 100 g – DARY NATURY
13,69 złSKŁADNIKI
owoc bzu czarnego* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: -
ŻYWOKOST KORZEŃ ECO 100 g – DARY NATURY
9,99 złSKŁADNIKI
korzeń żywokostu* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Żywokost znany i stosowany był już w starożytności.
Obecnie jest składnikiem wielu olejków, maści i kremów, polecanych do stosowania zewnętrznego w schorzeniach kostnych i stawowych oraz stłuczeniach i bólach mięśniowych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do użytku zewnętrznego!
Jedną łyżkę stołową korzenia żywokostu zalać pół litrem wody, gotować ok. 2-3 minuty i odstawić.
Po przestygnięciu można stosować jako okłady.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: -
ŻEŃ-SZEŃ KORZEŃ BIO 20 g – DARY NATURY
31,29 złSKŁADNIKI
korzeń żeń-szenia właściwego* (Panax ginseng) 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Nazwa Panax pochodzi z greki i oznacza „wszystko leczący” – co najlepiej oddaje cechy i właściwości tej rośliny. Inne używane nazwy to: „wszechlek”, „boskie ziele”, „cud świata”, „korzeń życia”, „sól ziemi”, „eliksir życia”. Dawniej w Chinach był on dostępny tylko dla cesarza i jego świty. Wieśniacy za kradzież tej rośliny ciężko płacili życiem.SPOSÓB UŻYCIA
Napar – zalewamy 1-2 g korzenia (płaska łyżeczka) szklanką wrzątku i parzymy około 20 minut pod przykryciem.
Korzeń do żucia – zażywać około 2 g dziennie przez około 3 miesiące, powoli żując korzeń.
Nalewka – korzeń zalać litrem wódki, odstawić na około 2 tygodnie następnie zażywać po 30-50 kropli przez około miesiąc.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty: -
HERBATKA LIOFILIZOWANA PŁATKI RÓŻY BIO 10 g – DARY NATURY
27,59 złSKŁADNIKI
liofilizowane płatki róży* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczne, w pełni naturalne płatki dzikiej róży. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji zachowały swój świeży kolor, piękny zapach i relaksujące właściwości. Doskonale nadają się do sporządzenia aromatycznego, jednorodnego naparu lub jako składnik zdrowej, ziołowej herbatki. Liofilizowane płatki róży mogą stanowić również wyjątkową ozdobę ciast i wszelkich innych deserów oraz napojów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 – 15 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty: -
HERBATKA LIŚĆ BABKI LANCETOWATEJ BIO 25 g – DARY NATURY
5,39 złSKŁADNIKI
liść babki lancetowatej* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Babka lancetowata była stosowana przez wiele stuleci zarówno w medycynie ludowej jak i konwencjonalnej.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Łyżeczkę liścia babki zalać wrzątkiem, odstawić na 15-20 minut. Przecedzić, pić wedle zapotrzebowania.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: -
HERBATKA Z KŁĄCZA TATARAKU BIO 50 g – DARY NATURY
6,99 złSKŁADNIKI
tatarak kłącze* 100 %. (*certyfikowany skłądnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: -
HERBATKA OWOC GŁOGU BIO (25 x 2 g) 50 g – DARY NATURY
9,19 złSKŁADNIKI
owoc głogu* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną saszetkę (2 g) herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 – 15 minut. Pić 2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: -
HERBATKA Z KŁĄCZA PERZU BIO 50 g – DARY NATURY
6,29 złSKŁADNIKI
kłącze perzu* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna herbatka z kłącza perzu. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.SPOSOB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: