- Nie możesz dodać "CIECIERZYCA W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 310 g (180 g) - FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA" do koszyka, ponieważ produktu nie ma w magazynie.
Wyświetlanie 1–12 z 81 wyników
-
FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 5 kg – HORECA
106,19 złSKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %.
OPIS
Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1395 kJ/333 kcal
Tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 2,1 g
Błonnik 15 g
Białko 23 g
Sól 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
KASZA ŁUBINOWA BIO 250 g – RAPUNZEL
13,49 złSKŁADNIKI
ekologiczne nasiona słodkiego ŁUBINU, łuskane, poddane obróbce cieplnej.OPIS
Słodki ŁUBIN jest idealną alternatywą dla mięsa czy SOI i jest niezwykle wszechstronny zarówno w daniach obiadowych, jak i słodkich.
Można używać do sałatek, tabbouleh, jako nadzienie, owsianka lub jako substytut mięsa w sosie bolońskim i lasagne.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dla ok. 2-3 osób: Gotować 150 g kaszki łubinowej z 250 ml bulionu lub wody przez ok. 5-10 minut na średnim ogniu pod przykryciem, a następnie pozostawić na 10 minut do napęcznienia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1486 kJ/355 kcal
Tłuszcz: 8,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 13 g
w tym cukry: 2,7 g
Błonnik: 27 g
Białko: 43 g
Sól: 0,09 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 350 g (230 g) (SŁOIK) – BIO PLANET
7,79 złSKŁADNIKI
ciecierzyca*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 588 kJ / 140 kcal
Tłuszcz: 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Weglowodany: 18 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 7,2 g
Białko: 7,9 g
Sól: 0,40 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.Qty: -
FASOLKA ZIELONA W ZALEWIE BIO 340 g (185 g) (SŁOIK) – BIO PLANET
7,29 złSKŁADNIKI
fasolka szparagowa zielona* 54,4 %, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 110 kJ / 26 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Weglowodany: 2,9 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 1,6 g
Sól: 0,43 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.Qty: -
FASOLA MASŁOWA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA
8,59 złSKŁADNIKI
fasola masłowa*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt sterylizowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 399 kJ/95 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 13 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 6,1 g
Białko: 6,3 g
Sól: 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty: -
CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) – ALCE NERO
10,39 złSKŁADNIKI
gotowana ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ciecierzyca Alce Nero jest produktem gotowym do spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegetariańskiego pasztetu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 374 kJ / 89 kcal
Tłuszcz – 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 10 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 4,1 g
Białko – 6,5 g
Sól – 0,5 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.Qty: -
CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 400 g – NATURAVENA
6,09 złSKŁADNIKI
Ekologiczna ciecierzyca, wodaOPIS
Ciecierzyca bardziej znana jest pod nazwą cieciorka. Należy do roślin strączkowych. Jest łagodna, a po przygotowaniu ma kremową konsystencję. Idealna do humusu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 303 kJ/72 kcal
Tłuszcz 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 8,6 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 4,5 g
Białko 4,3 g
Sól 0,05 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, soje, SELER, seza, łubinZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, daleko od źródeł ciepła i wilgoci.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w innym pojemniku przeznaczonym do żywności, spożyć w ciągu 3 dni.Qty: -
FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 5 kg – HORECA
95,19 złSKŁADNIKI
fasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1170 kJ / 279 kcal
Tłuszcz – 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 29 g, w tym cukry – 2,2 g
Błonnik – 28 g
Białko – 26 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
FASOLKA MUNG BIO 5 kg – HORECA
86,39 złSKŁADNIKI
ekologiczna fasolka mung 100 %.
OPIS
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 46 g
w tym cukry 6,6 g
Błonnik 16 g
Białko 24 g
Sól 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
SOCZEWICA CZERWONA BIO 500 g – THE PLANET
11,19 złSKŁADNIKI
soczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1597 kJ / 378 kcal
Tłuszcz – 2,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 59 g, w tym cukry – 2,0 g
Białko – 25 g
Sól – 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
SOCZEWICA ZIELONA BIO 5 kg – HORECA
77,59 złSKŁADNIKI
ekologiczna soczewica zielona 100 %.OPIS
Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1241 kJ/296 kcal
Tłuszcz – 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 30 g
w tym cukry – 2,0 g
Błonnik – 31 g
Białko – 26 g
Sól – 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
SOCZEWICA CZARNA BELUGA BIO 5 kg – HORECA
123,79 złSKŁADNIKI
ekologiczna soczewica czarna Beluga 100 %.OPIS
Ekologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw. Sposób przygotowania: uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 30 min. Posolić pod koniec gotowania.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 30 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1283 kJ/304 kcal
Tłuszcz 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 41 g
w tym cukry 2,0 g
Błonnik 17 g
Białko 23 g
Sól 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: