Wyświetlanie 49–60 z 66 wyników
-
KSYLITOL 250 g – SANTINI (FINLANDIA)
18,09 złSKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy.
Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru.
Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g).
Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.Qty: -
KSYLITOL 500 g – SANTINI (FINLANDIA)
32,69 złSKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy.
Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g).
Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.Qty: -
SYROP Z AGAWY BEZGLUTENOWY BIO 330 g (239 ml) – BIO PLANET
15,99 złSKŁADNIKI
syrop z agawy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Wykazuje się dużą rozpuszczalnością. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1326 kJ / 312 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 78 g
w tym cukry – 69 g
Białko – 0 g
Sól – 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
SYROP KLONOWY C BIO 250 ml – TERRASANA
35,09 złSKŁADNIK
100 % syrop klonowy* klasa C (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
W zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu.
Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian.
Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor)
Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor)
Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor)WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100 ml
Wartość energetyczna – 1507 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 89,2 g
w tym cukry: 62,7 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.Qty: -
SYROP KLONOWY A BIO 250 ml – TERRASANA
35,09 złSKŁADNIKI
100 % syrop klonowy* klasa A (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
W zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu.
Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian.
Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor)
Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor)
Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1507 kJ / 360 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 89,2 g
w tym cukry – 77 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówceQty: -
CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 1 kg – BIO PLANET
16,79 złSKŁADNIKI
cukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 100 g
w tym cukry – 97 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
SYROP KOKOSOWY BIO 300 g (250 ml) – BIO PLANET
27,59 złSKŁADNIKI
cukier kokosowy* uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Syrop jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Charakteryzuje się karmelowym smakiem i aromatem oraz gęstą konsystencją.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna – 1330 kJ / 313 kcal
Tłuszcz – 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 78 g
w tym cukry – 78 g
Białko – 0 g
Sól – 0,13 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
SYROP KOKOSOWY BIO 250 g – DIET-FOOD
31,10 złSKŁADNIKI
Syrop kokosowy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Bio Syrop kokosowy to naturalny słodzik o niskim indeksie glikemicznym, który sprawia iż jest idealnym produktem dla diabetyków.
Produkt w 100% ekologiczny, certyfikowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1305 kJ/ 312 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 78 g
w tym cukry: 78 g
Białko: 50 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
SYROP KLONOWY A BEZGLUTENOWY BIO 250 ml (330 g) – BIO PLANET
31,10 złSKŁADNIKI
ekologiczny syrop klonowy AOPIS
Syrop powstaje w wyniku długotrwałego procesu odparowywania soku, uzyskiwanego z pnia klonów. Jest niezwykle pożywny i doskonale zastępuje inne produkty słodzące. Syrop klonowy polecany jest jako dodatek do naleśników, wafli oraz ciast.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1527 kJ / 365 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 91 g
w tym cukry – 79 g
Białko – 0 g
Sól – 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.Qty: -
STEVIA Z ERYTRYTOLEM 140 g – ZIELONY LISTEK
22,50 złSKŁADNIKI
substancje słodzące: erytrytol (98,5 %), glikozydy stewiolowe ze stewii (1,5 %).OPIS
Słodzik stołowy w postaci proszku na bazie erytrytolu i glikozydów stewiolowych.
Erytrytol jest to substancja słodząca powstająca poprzez fermentację glukozy przy udziale szczepu drożdży. Naturalnie erytrytol występuje w owocach, takich jak winogrona, melony, gruszki. Występuje również w grzybach, algach morskich i produktach fermentowanych, takich jak sery, wino, piwo, wędliny i sosy sojowe.
Doskonały do słodzenia kawy, herbaty, zimnych i gorących napojów.
Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru prowadzi do mniejszego wzrostu poziomu glukozy we krwi po ich spożyciu niż po spożyciu żywności zawierającej cukier.
Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów.
Zastąpienie cukru erytrytolem pomaga w procesie odchudzania, kontroli masy ciała, gdyż każda łyżeczka słodzika zastosowana zamiast cukru dostarcza 0 kcal, zamiast 72 kcal.
1 łyżeczka słodzika Zielony Listek Stevia z erytrytolem w formie proszku słodzi jak 3 łyżeczki cukru.
Każda łyżeczka słodzika to ZERO kalorii!SPOSÓB UŻYCIA
Wsypać odpowiednią ilość produktu do napoju i wymieszać, lub posypać owoce, ciasto lub deser.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 98 g
w tym cukry – 0 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe – 98 g
Błonnik – 0 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gUWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
PŁATKI DAKTYLOWE BIO 300 g – BIO PLANET
18,80 złSKŁADNIKI
ekologiczne daktyle 100 %.OPIS
Ekologiczne płatki daktylowe charakteryzują się słodkim smakiem z nutką toffi. Polecamy jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do owsianek, wypieków i deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1523 kJ/360 kcal
Tłuszcz 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 81 g
w tym cukry 75 g
Błonnik 11 g
Białko 3,0 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
PŁATKI DAKTYLOWE BIO 150 g – BIO PLANET
10,50 złSKŁADNIKI
ekologiczne daktyle 100 %.OPIS
Ekologiczne płatki daktylowe charakteryzują się słodkim smakiem z nutką toffi. Polecamy jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do owsianek, wypieków i deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1523 kJ/360 kcal
Tłuszcz 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 81 g
w tym cukry 75 g
Błonnik 11 g
Białko 3,0 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: