MAKARON (GRYCZANY) ŚWIDERKI FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – APOTHEKE

PAPIER RYŻOWY I MAKARONY

Wyświetlanie 1–12 z 99 wyników

  • 0 out of 5

    MAKARON (GRYCZANY) ŚWIDERKI FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – APOTHEKE

    10,69 

    SKŁADNIKI
    mąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100g makaronu na 1 litr wody) przez 4 minuty, od czasu do czasu mieszając, a następnie odstawić na 3 minuty. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1512 kJ/356 kcal
    Tłuszcz: 3,4 g
    w tym kwasy nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 78 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 7,5 g
    Sól: 0,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 stopni Celsjusza i wilgotności względnej do 70 %. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    11,09 

    SKŁADNIKI
    mąka z soczewicy czerwonej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealny do dań kuchni włoskiej. Makaron z soczewicy jest często polecany osobom, które nie jedzą mięsa i mają problem z odpowiednią podażą białka.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do garnka wlać 1 L wody na 100 g makaronu i dodać łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10 g grubej soli. Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 8 – 10 minut. Odcedzić makaron i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1322 kJ/312 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Weglowodany: 49 g
    w tym cukry: 1,4 g
    Błonnik: 6,0 g
    Białko: 22 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (GRYCZANY) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – RAPUNZEL

    16,29 

    SKŁADNIKI
    pełnoziarnista mąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1497 kJ / 354 kcal
    Tłuszcz – 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 0,7 g
    Węglowodany – 65 g
    w tym cukry – 1,4 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) STROZZAPRETI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – DALLA COSTA

    13,69 

    SKŁADNIKI
    mąka z czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 litr, lekko osolonej wody na każde 100 g makaronu. Gotować 4-5 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1451 kJ/343 kcal
    Tłuszcz: 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Błonnik: 6,4 g
    Białko: 26 g
    Sól: 0,001 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) SPORT BEZGLUTENOWY BIO 250 g – DALLA COSTA

    13,69 

    SKŁADNIKI
    mąka z czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 5-6 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1451 kJ/343 kcal
    Tłuszcz: 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Błonnik: 6,4 g
    Białko: 26 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) ŚWIDERKI BIO 250 g – BIO PLANET

    11,69 

    SKŁADNIKI
    mąka z soczewicy czerwonej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    makaron gotować w osolonej wodzie przez 5 – 8 min. w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1477 kJ / 348 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Weglowodany: 56 g
    w tym cukry: 5,1 g
    Białko: 26 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON PROTEINOWY (Z CIECIERZYCY) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    14,60 

    SKŁADNIKI
    100 % ekologiczna mąka z ciecierzycy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 4 minuty (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1468 kJ/348 kcal
    Tłuszcz: 4,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 51,6 g
    w tym cukry: 2,1 g
    Błonnik: 9,9 g
    Białko: 21,2 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC) NOODLE BEZGLUTENOWY 270 g (200 g) – DIET-FOOD

    8,99 

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac, wodorotlenek wapnia

    OPIS
    Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles.
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 33 kJ/8 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,3 g
    Sól: <0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 3 dni

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PAPIER RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO 200 g (22 sztuki) – KING SOBA

    14,99 

    SKŁADNIKI
    biały ryż* 98 %, skrobia z tapioki*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wrapy ryżowe w stylu wietnamskim. Opakowanie zawiera 22 sztuki.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Mocz papier ryżowy w ciepłej wodzie przez 15-20 sekund. Delikatnie wyjmij i strząśnij nadmiar wody. Rozłóż papier na płaskiej powierzchni lub dwa papiery jeśli wolisz grubszą rolkę.
    Ułóż nadzienie na dolnej krawędzi. Złóż i zwiń jak na rysunku na opakowaniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1538 kJ/362 kcal
    Tłuszcz: 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 81 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 1,1 g
    Białko: 6,9 g
    Sól: 0,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZECHY, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (GRYCZANY Z SHIITAKE) RAMEN BEZGLUTENOWY BIO 280 g – TERRASANA

    30,59 

    SKŁADNIKI
    mąka gryczana* (80 %), mąka z ryżu brązowego*, grzyby shiitake* (2 %) woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Baza do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody. Gdy makaron zacznie się rozwijać, rozdzielić delikatnie widelcem a następnie gotować przez 2-3 minuty, aż będzie gotowy. Przecedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1447 kJ/342 kcal
    Tłuszcz – 3,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 62,7 g
    w tym cukry – 2,3 g
    Błonnik – 9,1 g
    Białko – 11,6 g
    Sól – 0,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (GRYCZANY) GNIAZDA WSTĄŻKI BIO 250 g – BIO PLANET

    12,89 

    SKŁADNIKI
    mąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    makaron gotować w osolonej wodzie przez około 5 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1480 kJ / 350 kcal
    Tłuszcz: 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Weglowodany: 65 g
    w tym cukry: 5,0 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (GRYCZANY) RAMEN BEZGLUTENOWY BIO 280 g – DIET-FOOD

    19,99 

    SKŁADNIKI
    gryka*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Seria nowych ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makarony Ramen włóż do zimnej wody i podgrzej do wrzenia, następnie zmniejsz moc i gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron w durszlaku, a następnie opłucz go zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1549 kJ/ 370 kcal
    Tłuszcz: 3,0 g
    w tym kwasy nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 3,0 g
    Błonnik: 3,0 g
    Białko: 13,0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
top
X