Wyświetlanie 13–22 z 22 wyników
-
SHIITAKE (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET
19,99 złSKŁADNIKI
shiitake (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Cieszą się coraz większym zainteresowaniem ze względu na swoje cenne właściwości odżywcze. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej. Zalecamy, aby grzyby shiitake poddawać krótkotrwałej obróbce cieplnej (ok. 5 min.), w przeciwnym razie twardnieją. W zależności od użycia (np. do sosów) warto namoczyć je ok. 30 min. przed użyciem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1259 kJ / 302 kcal
Tłuszcz – 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,8 g
Węglowodany – 25 g
w tym cukry – 3,7 g
Białko – 20 g
Sól – 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
MUN (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET
21,89 złSKŁADNIKI
mun (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Grzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20 min., a następnie gotować przez ok. 10 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1083 kJ / 260 kcal
Tłuszcz – 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 29,5 g
w tym cukry – 0,2 g
Błonnik – 41 g
Białko – 11 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
BOROWIK SUSZONY BIO 60 g – RUNOLAND
28,39 złSKŁADNIKI
borowik szlachetny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1089 kJ / 260 kcal
Tłuszcz: 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 53 g
w tym cukry: 35 g
Białko: 20 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscuQty: -
BOROWIK SUSZONY BIO 20 g – RUNOLAND
10,19 złSKŁADNIKI
borowik suszony* (* certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1089 kJ/260 kcal
Tłuszcz: 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 53 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 20 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejsu.Qty: -
GRZYBY REISHI (LAKOWNICA LŚNIĄCA) BIO 100 KAPSUŁEK (500 mg) – PILZE WOHLRAB
87,60 złSKŁADNIKI
100 % sproszkowane grzyby reishi*, otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suplement diety. Dzienna porcja (3 kapsułki) zawiera: 1500 mg sproszkowanych grzybów.ZALECANE SPOŻYCIE
3 x 1 kapsułkę dziennie popić szklanką wody przed lub po posiłku.UWAGI
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieciQty: -
CORDYCEPS MILITARIS (MACZUŻNIK BOJOWY) BIO W PROSZKU 50 g – BATOM
22,19 złSKŁADNIKI
100 % sproszkowane grzyby Cordyceps militars* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suplement diety.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
1 g grzybów w proszku, rozpuścić w letniej wodzie lub dodać do posiłku (jogurt, twarożek, musli). Pić trzy razy dziennie. Spożywać pół godziny przed posiłkiem. 1 g produktu stanowi 2 ml dołączonej miarki. Zalecana dzienna porcja do spożycia: 3 g proszku.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty: -
GRZYBY SHIITAKE (TWARDNIK JAPOŃSKI) BIO (400 mg) 100 KAPSUŁEK – PILZE WOHLRAB
87,60 złSKŁADNIKI
100 % sproszkowane grzyby shiitake*, otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suplement diety. Dzienna porcja (3 kapsułki) zawiera 1200 mg sproszkowanych grzybów.ZALECANE SPOŻYCIE
3 x 1 kapsułkę dziennie popić szklanką wody przed lub po posiłku.UWAGI
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty: -
TRUFLE W CAŁOŚCI 50 g (35 g) – MARIO F (TARTUFO ESTIVO)
95,99 złSKŁADNIKI
trufle letnie (Tuber Aestivum Vitt.), woda, sól.OPIS
Letnia wersja trufli jest nadzwyczaj pożądana, gdyż zawiera cenne składniki odżywcze. Tak naprawdę trufle letnie w kawałkach są tym, czym jeszcze 15 lat temu był na stołach homar.
Trufle letnie to rzadkie grzyby, które występują w większych ilościach na terenie Włoch. Są tak cenne, iż mieszkańcy kontrolują ich zbiór.
Trufle letnie świetnie komponują się z sosami, sałatami, potrawami z dziczyzny i wołowiny. Smakosze lubią je dodawać do małż. Trufla letnia doskonale sprawdza się jako grzyb przyprawowy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 154 kJ/37 kcal
Tłuszcz – 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 1,0 g
w tym cukry – 1,0 g
Białko – 5,9 g
Sól – 1,50 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni.Qty: -
PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE 120 g – BATOM
19,09 złSKŁADNIKI
drożdże suszone 100 %.OPIS
Płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków. Mogą stanowić składnik sosów, pasztetów, past kanapkowych. Idealne jako dodatek do grillowanych i smażonych warzyw.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1440 kJ/344 kcal
Tłuszcz – 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 37 g
w tym cukry – 12 g
Błonnik – 22 g
Białko – 51 g
Sól – 0,2 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
BOROWIK SZLACHETNY SUSZONY CAŁY BIO 70 g – DARY NATURY (PRODUKT SEZONOWY)
56,19 złSKŁADNIKI
suszony borowik szlachetny* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Borowik suszony to przede wszystkim składnik pierogów z grzybami, bigosu, sosów, a także potraw mięsnych. Grzyby te doskonale podkreślają smak dziczyzny.Przepis na pierogi z kapustą i grzybami
Potrzebujemy: 140 g suszonych grzybów, 1 kg kapusty kiszonej, 1 cebula, pieprz.
Przygotowanie: Kiszoną kapustę zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok. 30 minut. Następnie odcedzamy i drobno siekamy.
Suszone grzyby namaczamy w zimnej wodzie co najmniej przez godzinę. Dokładnie płuczemy, umieszczamy w garnku i zalewamy zimną wodą. Gotujemy przez ok. 1 godzinę. Następnie odsączamy i drobno siekamy.
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Na patelni klarujemy MASŁO, dodajemy cebulę i podsmażamy na złoty kolor. Następnie dodajemy posiekaną kapustę i grzyby. Dusimy przez ok. 30 minut. Doprawiamy pieprzem.
Rozwałkowujemy ciasto na ok. 2 mm grubości. Wykrajamy placki, nakładamy nadzienie i dokładnie zlepiamy krańce ciasta.
Pierogi wrzucamy do osolonego wrzątku i czekamy, aż wypłyną na wierzch.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1500 kJ/354 kcal
Tłuszcz: 3,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 51,4 g
w tym cukry: <1,0 g
Białko: 28,3 g
Sól: 0,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: