SHIITAKE (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET

GRZYBY I PŁATKI DROŻDŻOWE

Wyświetlanie 13–22 z 22 wyników

  • 0 out of 5

    SHIITAKE (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET

    19,99 

    SKŁADNIKI
    shiitake (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Cieszą się coraz większym zainteresowaniem ze względu na swoje cenne właściwości odżywcze. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej. Zalecamy, aby grzyby shiitake poddawać krótkotrwałej obróbce cieplnej (ok. 5 min.), w przeciwnym razie twardnieją. W zależności od użycia (np. do sosów) warto namoczyć je ok. 30 min. przed użyciem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1259 kJ / 302 kcal
    Tłuszcz – 6,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,8 g
    Węglowodany – 25 g
    w tym cukry – 3,7 g
    Białko – 20 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MUN (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET

    21,89 

    SKŁADNIKI
    mun (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Grzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20 min., a następnie gotować przez ok. 10 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1083 kJ / 260 kcal
    Tłuszcz – 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 29,5 g
    w tym cukry – 0,2 g
    Błonnik – 41 g
    Białko – 11 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    BOROWIK SUSZONY BIO 60 g – RUNOLAND

    28,39 

    SKŁADNIKI
    borowik szlachetny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1089 kJ / 260 kcal
    Tłuszcz: 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 35 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    BOROWIK SUSZONY BIO 20 g – RUNOLAND

    10,19 

    SKŁADNIKI
    borowik suszony* (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1089 kJ/260 kcal
    Tłuszcz: 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejsu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    GRZYBY REISHI (LAKOWNICA LŚNIĄCA) BIO 100 KAPSUŁEK (500 mg) – PILZE WOHLRAB

    87,60 

    SKŁADNIKI
    100 % sproszkowane grzyby reishi*, otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety. Dzienna porcja (3 kapsułki) zawiera: 1500 mg sproszkowanych grzybów.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    3 x 1 kapsułkę dziennie popić szklanką wody przed lub po posiłku.

    UWAGI
    Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CORDYCEPS MILITARIS (MACZUŻNIK BOJOWY) BIO W PROSZKU 50 g – BATOM

    22,19 

    SKŁADNIKI
    100 % sproszkowane grzyby Cordyceps militars* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    1 g grzybów w proszku, rozpuścić w letniej wodzie lub dodać do posiłku (jogurt, twarożek, musli). Pić trzy razy dziennie. Spożywać pół godziny przed posiłkiem. 1 g produktu stanowi 2 ml dołączonej miarki. Zalecana dzienna porcja do spożycia: 3 g proszku.
    Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    GRZYBY SHIITAKE (TWARDNIK JAPOŃSKI) BIO (400 mg) 100 KAPSUŁEK – PILZE WOHLRAB

    87,60 

    SKŁADNIKI
    100 % sproszkowane grzyby shiitake*, otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety. Dzienna porcja (3 kapsułki) zawiera 1200 mg sproszkowanych grzybów.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    3 x 1 kapsułkę dziennie popić szklanką wody przed lub po posiłku.

    UWAGI
    Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    TRUFLE W CAŁOŚCI 50 g (35 g) – MARIO F (TARTUFO ESTIVO)

    95,99 

    SKŁADNIKI
    trufle letnie (Tuber Aestivum Vitt.), woda, sól.

    OPIS
    Letnia wersja trufli jest nadzwyczaj pożądana, gdyż zawiera cenne składniki odżywcze. Tak naprawdę trufle letnie w kawałkach są tym, czym jeszcze 15 lat temu był na stołach homar.
    Trufle letnie to rzadkie grzyby, które występują w większych ilościach na terenie Włoch. Są tak cenne, iż mieszkańcy kontrolują ich zbiór.
    Trufle letnie świetnie komponują się z sosami, sałatami, potrawami z dziczyzny i wołowiny. Smakosze lubią je dodawać do małż. Trufla letnia doskonale sprawdza się jako grzyb przyprawowy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 154 kJ/37 kcal
    Tłuszcz – 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 1,0 g
    w tym cukry – 1,0 g
    Białko – 5,9 g
    Sól – 1,50 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE 120 g – BATOM

    19,09 

    SKŁADNIKI
    drożdże suszone 100 %.

    OPIS
    Płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków. Mogą stanowić składnik sosów, pasztetów, past kanapkowych. Idealne jako dodatek do grillowanych i smażonych warzyw.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1440 kJ/344 kcal
    Tłuszcz – 4,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 37 g
    w tym cukry – 12 g
    Błonnik – 22 g
    Białko – 51 g
    Sól – 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    BOROWIK SZLACHETNY SUSZONY CAŁY BIO 70 g – DARY NATURY (PRODUKT SEZONOWY)

    56,19 

    SKŁADNIKI
    suszony borowik szlachetny* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Borowik suszony to przede wszystkim składnik pierogów z grzybami, bigosu, sosów, a także potraw mięsnych. Grzyby te doskonale podkreślają smak dziczyzny.

    Przepis na pierogi z kapustą i grzybami
    Potrzebujemy: 140 g suszonych grzybów, 1 kg kapusty kiszonej, 1 cebula, pieprz.
    Przygotowanie: Kiszoną kapustę zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok. 30 minut. Następnie odcedzamy i drobno siekamy.
    Suszone grzyby namaczamy w zimnej wodzie co najmniej przez godzinę. Dokładnie płuczemy, umieszczamy w garnku i zalewamy zimną wodą. Gotujemy przez ok. 1 godzinę. Następnie odsączamy i drobno siekamy.
    Cebulę obieramy i drobno kroimy. Na patelni klarujemy MASŁO, dodajemy cebulę i podsmażamy na złoty kolor. Następnie dodajemy posiekaną kapustę i grzyby. Dusimy przez ok. 30 minut. Doprawiamy pieprzem.
    Rozwałkowujemy ciasto na ok. 2 mm grubości. Wykrajamy placki, nakładamy nadzienie i dokładnie zlepiamy krańce ciasta.
    Pierogi wrzucamy do osolonego wrzątku i czekamy, aż wypłyną na wierzch.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1500 kJ/354 kcal
    Tłuszcz: 3,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
    Węglowodany: 51,4 g
    w tym cukry: <1,0 g
    Białko: 28,3 g
    Sól: 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
top
X